ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Αγορά Μοδιάνο άνοιξε με τον πιο «γευστικό» τρόπο - Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» (βίντεο, φωτ.)

Για πρώτη φορά η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη και την εμβληματική Στοά Μοδιάνο, μία ανάσα πριν ανοίξει τις πύλες της για το κοινό

 04/12/2022 18:36

Η Αγορά Μοδιάνο άνοιξε με τον πιο «γευστικό» τρόπο - Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» (βίντεο, φωτ.)
φωτ. αρχείου

Βιολέτα Φωτιάδη

Παρόλο που όλες οι αισθήσεις του ανθρώπου μπορούν να «γεννήσουν» αναμνήσεις, τα αγγίγματα, οι ήχοι και οι εικόνες ξεθωριάζουν ευκολότερα ενώ οι μυρωδιές και οι γεύσεις παραμένουν χαραγμένες στο νου και θρέφουν τη μνήμη μας. Αν οι μνήμες μας συνθέτουν την ιστορία μας τότε λοιπόν μπορούμε με σιγουριά να υποστηρίξουμε πως το φαγητό… γράφει ιστορία.

Σήμερα, στο νέο γαστρονομικό φάρο της Θεσσαλονίκης, την ιστορική Αγορά Μοδιάνο που αναμένεται να ανοίξει και επίσημα αύριο τις πύλες της για το κοινό, το περιοδικό «Γαστρονόμος» της «Καθημερινής» τίμησε για ακόμα μία φορά 11 γνήσιους πρεσβευτές της παράδοσής μας.

Η 15η διοργάνωση των Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και ήταν αφιερωμένη στον Μικρασιατικό Ελληνισμό και τις γαστρονομικές παραδόσεις του. Το νέο κόσμημα της πόλης, η Στοά Μοδιάνο, «πλημμύρισε» από γεύσεις και μυρωδιές που «κουβαλούν» ένα κομμάτι από τον καθένα μας και φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν με τον πιο «νόστιμο» τρόπο από που προερχόμαστε.

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και κάνουμε την εκδήλωση του Γαστρονόμου. Ήταν ένα παλιό μας όνειρο να κάνουμε εδώ την εκδήλωση και χαίρομαι που συμπίπτει με το άνοιγμα της Στοάς Μοδιάνο και ελπίζω η Θεσσαλονίκη να αγκαλιάσει τον Γαστρονόμο το οποίο είναι ένα περιοδικό που πραγματικά προωθεί την ποιότητα και την παράδοση της γαστρονομίας», δήλωσε στο makthes.gr ο Διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς.

Την παρουσίαση της λαμπρής εκδήλωσης ανέλαβε ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης με την απονομή των βραβείων να πραγματοποιείται παρουσία του επικεφαλής του ομίλου Fais, Σάμι Φάις, του γενικού διευθυντή του ομίλου Fais, Χασδάι Καπόν και του διευθυντή της Αγοράς Μοδιάνο, Θανάση Παππά.

Το «παρών» έδωσαν από τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό κόσμο ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιδήμαρχος τουρισμού και πολιτισμού, Μαρία Καραγιάννη.

Τα 15α Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου»:

Τιμητικό βραβείο στην Σούλα Μπόζη

Βραβείο ζαχαροπλαστείου στο ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς

Βραβείο παραγωγής χαλβά στο χαλβαδοποιείο Ελευθερίου

Βραβείο παραγωγής αλλαντικών στα αλλαντικά Ατλαμάζογλου

Βραβείο παραγωγής αποστάγματος στο ούζο Veto της ποτοποιίας Σπέντζα

Ειδικό βραβείο στις λουκουμοποιίες Σύρου: Συκουτρής, Λειβαδάρας, Κορρές, Κανακάρης, Δεναξά, Γεωργίου

Βραβείο παραγωγής μελιού στην «Βee Νaturalles»

Βραβείο παραγωγής καφέ στο καφεκοπτείο «Μοkka»

Βραβείο παραγωγής φύλλου και πίτας στο εργαστήριο Δήμητρας Γουναρίδη

Βραβείο καινοτομίας στο κεφίρ Υγιεία

Βραβείο καταστήματος στο ξηροκαρπάδικο «ο Ηρακλής»

Μετά την απονομή των βραβείων οι διάσημοι σεφ του Γαστρονόμου παρουσίασαν τα ξεχωριστά εδέσματά τους στους εκλεκτούς καλεσμένους.  

sami-fais-gastronomos.png


kapoutzidis-gastronomos.png
kapoutzidis-gastronomos-1.png



kalafatis-gastronomos.png

zervas-gastronomos.png
kapoutzidis-gastronomos-2.png




gastronomos-vraveia.jpg
gastronomos-2022-1.jpg
modiano-3.png
modiano-1.png
modiano-2.png









Παρόλο που όλες οι αισθήσεις του ανθρώπου μπορούν να «γεννήσουν» αναμνήσεις, τα αγγίγματα, οι ήχοι και οι εικόνες ξεθωριάζουν ευκολότερα ενώ οι μυρωδιές και οι γεύσεις παραμένουν χαραγμένες στο νου και θρέφουν τη μνήμη μας. Αν οι μνήμες μας συνθέτουν την ιστορία μας τότε λοιπόν μπορούμε με σιγουριά να υποστηρίξουμε πως το φαγητό… γράφει ιστορία.

Σήμερα, στο νέο γαστρονομικό φάρο της Θεσσαλονίκης, την ιστορική Αγορά Μοδιάνο που αναμένεται να ανοίξει και επίσημα αύριο τις πύλες της για το κοινό, το περιοδικό «Γαστρονόμος» της «Καθημερινής» τίμησε για ακόμα μία φορά 11 γνήσιους πρεσβευτές της παράδοσής μας.

Η 15η διοργάνωση των Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και ήταν αφιερωμένη στον Μικρασιατικό Ελληνισμό και τις γαστρονομικές παραδόσεις του. Το νέο κόσμημα της πόλης, η Στοά Μοδιάνο, «πλημμύρισε» από γεύσεις και μυρωδιές που «κουβαλούν» ένα κομμάτι από τον καθένα μας και φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν με τον πιο «νόστιμο» τρόπο από που προερχόμαστε.

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και κάνουμε την εκδήλωση του Γαστρονόμου. Ήταν ένα παλιό μας όνειρο να κάνουμε εδώ την εκδήλωση και χαίρομαι που συμπίπτει με το άνοιγμα της Στοάς Μοδιάνο και ελπίζω η Θεσσαλονίκη να αγκαλιάσει τον Γαστρονόμο το οποίο είναι ένα περιοδικό που πραγματικά προωθεί την ποιότητα και την παράδοση της γαστρονομίας», δήλωσε στο makthes.gr ο Διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς.

Την παρουσίαση της λαμπρής εκδήλωσης ανέλαβε ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης με την απονομή των βραβείων να πραγματοποιείται παρουσία του επικεφαλής του ομίλου Fais, Σάμι Φάις, του γενικού διευθυντή του ομίλου Fais, Χασδάι Καπόν και του διευθυντή της Αγοράς Μοδιάνο, Θανάση Παππά.

Το «παρών» έδωσαν από τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό κόσμο ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιδήμαρχος τουρισμού και πολιτισμού, Μαρία Καραγιάννη.

Τα 15α Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου»:

Τιμητικό βραβείο στην Σούλα Μπόζη

Βραβείο ζαχαροπλαστείου στο ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευάς

Βραβείο παραγωγής χαλβά στο χαλβαδοποιείο Ελευθερίου

Βραβείο παραγωγής αλλαντικών στα αλλαντικά Ατλαμάζογλου

Βραβείο παραγωγής αποστάγματος στο ούζο Veto της ποτοποιίας Σπέντζα

Ειδικό βραβείο στις λουκουμοποιίες Σύρου: Συκουτρής, Λειβαδάρας, Κορρές, Κανακάρης, Δεναξά, Γεωργίου

Βραβείο παραγωγής μελιού στην «Βee Νaturalles»

Βραβείο παραγωγής καφέ στο καφεκοπτείο «Μοkka»

Βραβείο παραγωγής φύλλου και πίτας στο εργαστήριο Δήμητρας Γουναρίδη

Βραβείο καινοτομίας στο κεφίρ Υγιεία

Βραβείο καταστήματος στο ξηροκαρπάδικο «ο Ηρακλής»

Μετά την απονομή των βραβείων οι διάσημοι σεφ του Γαστρονόμου παρουσίασαν τα ξεχωριστά εδέσματά τους στους εκλεκτούς καλεσμένους.  

sami-fais-gastronomos.png


kapoutzidis-gastronomos.png
kapoutzidis-gastronomos-1.png



kalafatis-gastronomos.png

zervas-gastronomos.png
kapoutzidis-gastronomos-2.png




gastronomos-vraveia.jpg
gastronomos-2022-1.jpg
modiano-3.png
modiano-1.png
modiano-2.png









ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία