Μονόλογοι

Hχηρές «πράσινες» απουσίες στην Καλαμαριά, ο... Άη Βασίλης που θα φέρει αντιΖέρβα και η απόσπαση «καρατομημένου» στα κομματικά γραφεία

20/12/2022 09:24

Όπως σας έχω γράψει εδώ και καιρό, και όσοι με διαβάζετε το έχετε διαπιστώσει (αυτοί στους οποίους βέβαια αναφέρομαι πολλές φορές κοιτούν να κρυφτούν μην γίνουν γνωστά τα χαΐρια τους) ο «ανθηρόστομος» γυρίζει, γνωρίζει, μαθαίνει, ακούει και γράφει.

Έμαθα λοιπόν, πως στην χθεσινή συνάντηση των ΠΑΣΟΚων της Καλαμαριάς σχολιάστηκε αρνητικά στα «πηγαδάκια» που «στήθηκαν» οι ηχηρές... απουσίες και όχι οι παρουσίες εκείνων που πήγαν στην «Ρέμβη», σημείο συνάντησης γνωστών «πράσινων» της εξουσίας τα «ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια».


Το... σούσουρο έδινε κι έπαιρνε για την απουσία κομματικών παραγόντων της περιοχής που υποστηρίζουν την μια εκ των τριών προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ υποψηφιοτήτων για τον δημαρχιακό θώκο της περιοχής.


Αν με ρωτάτε, οι πηγές μου είδαν την υποψήφια δήμαρχο Χρύσα Αράπογλου, η οποία όμως έκατσε λίγο γιατί όπως είπε έπρεπε να παρακολουθήσει την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς που συνεδρίαζε χθες. Να δείτε τώρα που μπήκε δυναμικά δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω σε σχέση με τα της διοίκησης.

Μασημένη τροφή σας έδωσα πάλι...


Την ίδια ώρα με τους «πράσινους», μάζωξη είχαν και οι «φουξ», αλλά στο κέντρο της πόλης. Αναφέρομαι στο χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργάνωσε στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου η δημοτική παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου. 

Μετά από το αναγκαστικό διάλειμμα της πανδημίας, στο πάρτι συγκεντρώθηκαν εκτός από την Κατερίνα και τα... κορίτσια της, δηλαδή τις δημοτικές συμβούλους της παράταξης «Θεσσαλονίκη μαζί» και πλήθος φίλων και λοιπών Συριζαίων της πόλης και φυσικά στα πηγαδάκια το θέμα συζήτησης ήταν τόσο οι εθνικές εκλογές που έρχονται όσο και η κατάσταση στον κεντρικό δήμο και ποιος θα είναι ο «εκλεκτός» που θα κατέβει απέναντι στο Ζέρβα υπό μία ευρύτερη συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων της πόλης. 


Σε ασφαλές συμπέρασμα δεν κατέληξε κανείς, όμως στο σύντομο λόγο της η Κατερίνα Νοτοπούλου ευχήθηκε φέτος ο Άγιος Βασίλης να φέρει στη Θεσσαλονίκη έναν καλό δήμαρχο που νοιάζεται για την πόλη. Και επειδή ο Άγιος, όσο ξέρει τουλάχιστον ο «ανθηρόστομος» δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες, κάτι μου λέει πως εκείνη και οι συν αυτή θα προστρέξουν να τον βοηθήσουν...    


Ακούω ότι στα «πράσινα» πηγαδάκια σούσουρα γίνονται και για τις... πρωτοβουλίες ορισμένων να κάνουν συναντήσεις με δημοσιογράφους δηλώνοντας πρόθεση να είναι υποψήφιοι βουλευτές σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Μου λένε αυτοί που ακόμα δεν έκαναν αντίστοιχα σουαρέ ότι είναι στα κάγκελα γιατί θα πρέπει να περιμένουν πρώτα τις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος...


Το Σάββατο το βράδυ πέρασα έξω από την Casa Bianca. Είχε δημοπρασία των κρασιών «Γοργόνα» που παράγονται στον αστικό αμπελώνα Θεσσαλονίκης. Τα έσοδα όλα θα διατεθούν στον «Άγιο Στυλιανό», έμαθα εκ των υστέρων από το δελτίο τύπου. Προς στιγμήν μπερδεύτηκα ότι επρόκειτο για μάζωξη της παράταξης Ζέρβα, γιατί είδα μόνο γνωστές φυσιογνωμίες (συνεργάτες και υποψηφίους). Αναζήτησα τις φωτογραφίες της εκδήλωσης. Επίσης μόνο γνωστά πρόσωπα.


Πριν λίγες ημέρες μου ήρθε η εξής πληροφορία. Πρώην πρόεδρος φορέα της Βόρειας Ελλάδας που πρόσφατα σταμάτησε να είναι... πρόεδρος για λόγους που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, θα βρίσκεται πλέον μόνιμα στα γραφεία του κόμματος που υποστηρίζει. Κάτι για απόσπαση άκουσα, αλλά και σίγουρος δεν είμαι...


O… ανθηρόστομος