Λόγια του Βαρδάρη

  • H συνάντηση Γεννηματά - Καϊλή που επιβεβαίωσε το makthes.gr
    27/12/2018 09:58

    H συνάντηση Γεννηματά - Καϊλή που επιβεβαίωσε το makthes.gr

    Πρώτο το makthes.gr σας είχε ενημερώσει τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, πως η Εύα Καϊλή αποφάσισε να μην δεχθεί την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Τη Δευτέρα το μεσημέρι, ήλθε και η συνάντηση της ευρωβουλευτή με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, όπου οριστικοποιήθηκε το θέλημα της Εύας Καϊλή. Η συνάντηση τους έγινε παραμονή των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο της προθεσμίας που είχε ζητήσει η Εύα Καϊλή και έληγε τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, η συνάντηση τους έγινε γνωστή την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. 

    Από την αρχή που έπεσε στο τραπέζι το όνομα της Εύας Καϊλή για να ηγηθεί ψηφοδελτίου διεκδίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, υπήρχαν αρνητικές σκέψεις για την ίδια, καθώς είχε εκφράσει την θέληση της να εκπληρώσει ακόμα μια θητεία στην Ευρωβουλή. Οι πιέσεις και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα, έκαναν την ευρωβουλευτή να το σκεφτεί για λίγο και να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις. Δημοσκοπήσεις, επαφές και συζητήσεις ήταν οι κινήσεις που έκανε η ευρωβουλευτής από τις αρχές Δεκεμβρίου για να σκιαγραφήσει τα δεδομένα σε περίπτωση που τελικά κατέβαινε για δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το ΚΙΝΑΛ. Τα δείγματα είχαν σχετικά καλά αποτελέσματα αλλά υπάρχουν πληροφορίες, που δεν επιβεβαιώνονται, ότι η αρνητική απάντηση που έδωσε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν συσπειρώθηκαν και άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις στο όνομά της. 

    Βέβαια, ένα είναι το σίγουρο, η Εύα Καϊλή συνεχίζει την πολιτική της καριέρα όπως την είχε οραματιστεί, πριν την μικρή περιπέτεια με τον δήμο Θεσσαλονίκης και όπως όλα δείχνουν κατάφερε να πείσει και την Φώφη Γεννηματά, η οποία αρχικά της είχε αρνηθεί την Ευρωβουλή για ακόμα μια θητεία. Οι δυο τους συμφώνησαν τελικά, καταρρίπτοντας όλα τα σενάρια για συνεργασία της Εύας Καϊλή με την ΝΔ ή ακόμα και με το κόμμα του Μακρόν.