Λόγια του Βαρδάρη

  • Η πρώτη της Τσαπανίδου και μια υποψηφιότητα-έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Γράφει ο Σαλονικιός
    11/01/2023 10:06

    Η πρώτη της Τσαπανίδου και μια υποψηφιότητα-έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Γράφει ο Σαλονικιός

    Μπαίνει σιγά σιγά στο κλίμα η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου. Προχθές έκανε μάλιστα και την πρώτη επίσημη εμφάνισή της στην Κουμουνδούρου, καθώς συμμετείχε στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών.

    Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πλαισίωναν επίσης ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός καθώς και η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας Δώρα Αυγέρη. Μάλιστα Τσαπανίδου και Αυγέρη κάθισαν δίπλα δίπλα καθότι (πρώην πλέον) δημοσιογράφοι και οι δυο τους.

    Ένα επιπλέον κοινό στοιχείο που έχουν είναι ότι και οι δύο πέρασαν από την ΕΡΤ3, μόνο που η Τσαπανίδου έφυγε νωρίς για το Κλεινός Άστυ, ενώ η Αυγέρη παρέμεινε στο κανάλι ως το 2019 οπότε εξελέγη βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης.

    Στην προχθεσινή πρώτη της η Τσαπανίδου ήταν εμφανώς καταβεβλημένη εξ αιτίας της μικρής περιπέτειας υγείας που είχε περάσει τις προηγούμενες ημέρες για την οποία χρειάστηκε μάλιστα και να νοσηλευτεί. Γι’ αυτό και στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών ήταν η μόνη η οποία φορούσε προστατευτική μάσκα.

    Η Δώρα Τσαμπάζη

    Μένω στον ΣΥΡΙΖΑ για να σας πω ότι τρέχουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα απ’ ότι αφήνει να εννοηθεί το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ακόμη και τον Μάρτιο, οπότε φροντίζουν να κλείσουν τις υποψηφιότητες. Πληροφορούμαι ότι εσχάτως συζητείται στη Θεσσαλονίκη μία νέα υποψηφιότητα η οποία δεν ήταν έως τώρα στα πλάνα.

    Πρόκειται για τη δημοσιογράφο Δώρα Τσαμπάζη, τη σύζυγο του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο. Θυμίζω ότι ο Αλέξανδρος ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν βέβαιο ότι εάν η μοίρα δεν του έπαιζε αυτό το τόσο άσχημο παιχνίδι, θα συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

    Τώρα, ορισμένοι στο κόμμα θεωρούν ότι το κενό του Αλέξανδρου μπορεί να το αναπληρώσει η σύζυγός του Δώρα. Μου λένε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα, ανάλογα και με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

    Εάν οι κάλπες στηθούν μετά τον Απρίλιο τότε θα υπάρχει χρόνος ώστε να προβληθεί η ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Τσαμπάζη, διαφορετικά, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

    Δεν αποκλείω στις επόμενες εσωτερικές δημοσκοπήσεις που κάνει η Κουμουνδούρου για να ζυγίσει υποψηφιότητες να περιλάβει και το όνομα της Δώρας.

    Έπεσαν στο λάκκο (τους)

    Σας το έλεγα και χθες ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι εμφανίζονται προβληματισμένοι για το κατά πόσο περιπτώσεις τύπου Άννας Ευθυμίου, εξυπηρετούν το κόμμα, στη λογική ότι με τα μικροσκανδαλάκια, αν μάλιστα μπορούν να θεωρηθούν και ως τέτοια, ουσιαστικά ξεπλένεις και τα μεγαλύτερα σκάνδαλα.

    Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τον Μητσοτάκη να αποπέμψει την Ευθυμίου επειδή, με την ιδιότητα της δικηγόρου, έπαιρνε κάποιες δουλειές από τον ΕΦΚΑ με τον οποίο συνεργαζόταν ήδη από το 2008 (τότε ΙΚΑ). Έλεγαν, μάλιστα στην Κουμουνδούρου ότι η περίπτωσή της παραβιάζει το άρθρο 57 του Συντάγματος περί ασυμβίβαστου με τη βουλευτική ιδιότητα.

    Και πριν να περάσει 48ωρο ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε απολογούμενος για ίδια ακριβώς περίπτωση. Πρόκειται για τη βουλευτή Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου η οποία συνεργάζεται επίσης με τον ΕΦΚΑ, από το 2011 όπως λέει, δηλαδή όπως και η Ευθυμίου. Προκειμένου να υπερασπιστεί μάλιστα τον εαυτό της η Ελευθεριάδου δεν δίστασε να «αδειάσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Σωτηρέλη σύμφωνα με την οποία η περίπτωσή της, συνεπώς και αυτή της Ευθυμίου, δεν εμπίπτει στο ασυμβίβαστο του άρθρου 57.

    «Το θέμα για μένα θεωρείται λήξαν, όσο και αν προσπαθεί η ΝΔ και τρολ της» ήταν η κατακλείδα της απάντησής της, μόνο που το ίδιο ακριβώς έπραττε «ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τρολ του» στην πανομοιότυπη περίπτωση Ευθυμίου. Είναι αυτό που λέει ο λαός «καμιά φορά, όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες».