Λόγια του Βαρδάρη

  • Η περιήγηση αιρετών στην Αγία Σοφία και οι «παιχνιδιάρικες» κάλτσες
    23/01/2023 14:31

    Η περιήγηση αιρετών στην Αγία Σοφία και οι «παιχνιδιάρικες» κάλτσες

    H αποστολή της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) στην Τουρκία, με κομβικό σημείο το προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας κ.κ Βαρθολομαίο, όπως και η παρουσία των αιρετών στη θεία λειτουργία για τον καθαγιασμό των υδάτων στις 19 Ιανουαρίου – κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο – στην Τρίγλια της Βιθυνίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Προύσης δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει και επίσκεψη στην Αγία Σοφία.

    Και μπορεί η Αγία Σοφία να μετατράπηκε σε τζαμί και αποτελεί πλέον χώρο θρησκευτικής λατρείας για τους μουσουλμάνους, εντούτοις για τους Έλληνες θα είναι πάντα ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και σύμβολο της ορθοδοξίας. Έτσι σκέφτηκαν και οι αιρετοί της Κεντρικής Μακεδονίας, ορισμένοι από τους οποίους έσπευσαν να την επισκεφτούν. Μεταξύ αυτών και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής ο οποίος κλήθηκε, όπως όλοι, να βγάλει τα παπούτσια του για να εισέλθει στο χώρο.

    Για πολλούς η «γύμνια» ήταν ένα θέμα, καθώς την περιήγηση την κάνει κανείς, φορώντας μόνο τις κάλτσες του. Ωστόσο στον κ. Τσαβλή αυτή η προϋπόθεση για την είσοδο του στην Αγιά Σοφιά δεν προκάλεσε καν ζήτημα, αφού απέδειξε ότι φορούσε τις ωραιότερες και πιο παιχνιδιάρικες κάλτσες.

    Δε δίστασε μάλιστα και να περπατήσει για πολλή ώρα στο χώρο, που έχει βεβηλωθεί και αλλάξει χρήση, αλλά και να φωτογραφηθεί με τις κάλτσες, όπως εξάλλου έκαναν και οι γυναίκες της αποστολής που φόρεσαν αναγκαστικά μαντήλα…

    325943348-1219260052007174-6694099632691209621-n.jpg


    222-fAWKr.jpg