ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Εβδόμη και το τένις

 16/06/2021 20:00

«Ουκ επ’ άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος» λέει η ευαγγελική περικοπή.

«Ψωμί και τριαντάφυλλα» λέει ένα σύνθημα πολιτικό από τον αγώνα του γυναικείου κινήματος της Αμερικής.

Τη βαρετή ζωή μας που η πανδημία την έκανε τόσο άνοστη και τόσο επίπεδη, με ένα σκέτο και ξερό ψωμί στο στόμα, ήρθαν αυτές τις μέρες να της φυσήσουν ζωή, ροδοπέταλα και μεγαλείο κάποιες στιγμές μοναδικές και σπάνιες.

Πρώτα πρώτα μια τέτοια στιγμή ήταν η ερμηνεία της Εβδόμης του Μπετόβεν στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών, με τον Θεόδωρο Κουρεντζή να διευθύνει την ορχήστρα musicAeterna και την χορεύτρια Σάσα Βαλτς να μαγεύει σε μια χορογραφία σχεδιασμένη ειδικά για αυτή τη βραδιά.

Ο τόπος, η μαγεία του, η μουσική, το τοπίο γέμισαν με το ογκώδες σώμα τους την ψυχή μας με χαρά, ομορφιά και περηφάνια.

Λίγες μέρες μετά και χωρίς να συγκρίνω τα γεγονότα μεταξύ τους, ούτε βεβαίως να τα βάζω στη ζυγαριά, ήρθαν οι εμφανίσεις και οι προκρίσεις της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Roland Garros.

Δυσκολεύομαι να εκφράσω με λόγια τον ενθουσιασμό και την αγάπη μου για τους δύο υπέροχους αυτούς αθλητές μας. Παρακολουθώντας τους αγώνες τους, γεμίζει κανείς τόσα πολλά συναισθήματα με κυρίαρχο τον σεβασμό στον αγώνα δύο νέων ανθρώπων να κατακτήσουν την κορυφή, ασκώντας ψυχή και σώμα στον τέλειο βαθμό.

Το μόνο που μένει σε μας είναι να νιώσουμε τη χαρά μέσα μας χωρίς μικροπρέπειες, χωρίς τοξικότητα, χωρίς να βάζουμε μπροστά στα πάντα κομματικές ταυτότητες και σκοπιμότητες. Αυτή την καταραμένη βλακεία που μας κυνηγάει από καταβολής Έθνους, τον διχασμό και τον χωρισμό σε στρατόπεδα.

Αφήστε τη χαρά να αναβλύσει και να πνίξει το μίζερο παρελθόν. Νιώστε!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 13 Ιουνίου 2021