Λόγια του Βαρδάρη

 • Η Βούλα στηρίζει τα δημόσια νοσοκομεία
  21/07/2020 19:09

  Η Βούλα στηρίζει τα δημόσια νοσοκομεία

  Το γενικό νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία συναντήθηκε με το διοικητή, Οδυσσέα Κατσάκα και τον Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής, Στέφανο Παπαστεφάνου, συζητώντας την ανακαίνιση της καρδιολογικής πτέρυγας του νοσοκομείου.

  Με την ψήφιση του άρθρου 54 του Ν.4456/17 δόθηκε η δυνατότητα στις Περιφέρειες να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με τα Νοσοκομεία προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη οικονομική για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και για την αναβάθμιση των ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών τους.
  Η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος χρηματοδοτικής υποστήριξης των δημόσιων νοσοκομείων της Μητροπολιτικής Ενότητας και ότι ευελπιστεί η συνδρομή αυτή να παγιωθεί. 

  «Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και εμείς στο τιτάνιο έργο της παροχής δημόσιας δωρεάν υγείας σύμφωνα με το πλάνο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες τους σε όλα τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας».
  Σύμφωνα με την κ. Πατουλίδου η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει αιτήματα των νοσοκομείων και τα αξιολογεί, έτσι ώστε να ενταχθούν στα επόμενα προγράμματα.

  Υπενθυμίζεται πως το Γ.Ν.Θ Άγιος Παύλος είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη και αυτό καθιστά τον ρόλο του στον υγειονομικό χάρτη της Μητροπολιτικής Ενότητας, ρόλο υψίστης σημασίας.


Δείτε ακόμα