Μονόλογοι

H ασυδοσία που μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε... Καμπούλ, η αυριανή απολογία του Αβαρλή και η αρχηγική κίνηση Ανδρουλάκη

20/05/2022 14:24

Τι βάζετε λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. να κάνουν διαδρομές από Σβώλου και Παύλου Μελά αν δεν μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τουλάχιστον θα χωράνε; Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η απίστευτη ασυδοσία των υποτιθέμενων επαγγελματιών που σταματούν τα φορτηγά τους όπου γουστάρουν για να αφήσουν μια σαλάτα σε ένα σουβλατζίδικο ή δύο κιλά τυρί σε ένα τυροπιτάδικο;

Απίστευτο χάλι. Απίστευτο.

Τέτοια γελοιότητα, δεν πιστεύω να υπάρχει πουθενά αλλού. Μόνο στη Θεσσαλονίκη και ίσως σε καμία Καμπούλ μετά από βομβιστική επίθεση που προσπαθούν όλοι να απομακρυνθούν ενώ οι δρόμοι είναι κλειστοί από ανατιναγμένα αυτοκίνητα.



Aύριο απολογούνται στον ειδικό ανακριτή οι τρεις εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση που συνταράσσει τις τελευταίες μέρες τα πολιτικοδημοσιογραφικα στέκια της πόλης. Κουβεντιάζοντας με αυτούς που ξέρουν τα δικονομικά, καταλήγω με σχετική ασφάλεια στο ότι ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με τον βοηθό του και την εφοριακό, θα αποφύγουν την προφυλάκιση και θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την ημερομηνία της δίκης τους.

Από την Τρίτη πάντως που συνελήφθησαν μέχρι σήμερα κρατούνται και σε συνεργασία με τους συνηγόρους τους, ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Με την απολογία τους στον ειδικό ανακριτή, ελπίζω να καταφέρουμε να μάθουμε τι θα επικαλεστεί καθένας από τους τρεις, όπως και τι αποδεικτικό υλικό περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Αν δηλαδή εκτός από το περιστατικό με τα προσημειωμένα χρήματα που παραδόθηκαν στον βοηθό του αντιδημάρχου, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες κι άλλα στοιχεία, που ενοχοποιούν τον πρώην αντιδήμαρχο και την εφοριακό.


Η εξυπνάδα του Ανδρουλάκη να το σκεφτεί, η τόλμη του να το επιχειρήσει και κυρίως το ότι εξασφάλισε την αποδοχή της πρόσκλησης που απηύθυνε στους τρεις προηγούμενους- εν ζωή -προέδρους του ΠΑΣΟΚ να παραστούν στο πρώτο συνέδριο που γίνεται υπό την ηγεσία του, προσθέτει πόντους στο αρχηγικό του προφίλ.

Σήμερα μιλάει ο Κώστας Σημίτης και αύριο ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Ανδρουλάκης έχει καταλάβει πως μόνο αν ενώσει τα σμπαραλιασμένα κομμάτια κι εκπροσωπήσει το όλον ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει πιθανότητες να επανακάμψει πρωταγωνιστικά το κόμμα του στην πρώτη γραμμή και να παίξει και ο ίδιος προσωπικά σημαίνοντα ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Γι’ αυτό αγνόησε τους εμφυλιοπολεμικούς και όσους του έλεγαν να μην το επιχειρήσει.

Και αφού κατάφερε να φέρει στον ίδιο χώρο Σημίτη, Βενιζέλο και Παπανδρέου ήταν πιο εύκολο να εξασφαλίσει την ενεργή συμμετοχή του Νίκου Χριστοδουλάκη της Άννας Διαμαντοπούλου και του Πέτρου Ευθυμίου στις εργασίες του συνεδρίου.

Στα αρνητικά του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ- οι εργασίες του οποίου ξεκινούν σε λίγες ώρες στο κλειστό γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Φαληρικό Δέλτα της πρωτεύουσας, η πρόθεση μεγάλου αριθμού συνέδρων, να θέσουν υποψηφιότητα για Κεντρική Επιτροπή.

Αν δεν μαζευτούν, τους βλέπω να «σκοτώνονται» και να παρεξηγούνται…


O… ανθηρόστομος