ΓΕΥΣΕΙΣ

Γνωρίστε το "ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ SYRAH 100% Syrah"

Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις και σύνθετη «μύτη» (bouquet), όπου κυριαρχούν τα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μούρου και κόκκινου πιπεριού

 17/11/2020 14:40

Γνωρίστε το "ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ SYRAH 100% Syrah"

Βαγγέλης Στολάκης

Παράγεται από τα πιο παλιά κλήματα του Κτήματος, άνω των 25 ετών, με μικρές αποδόσεις.

Η εκχύλιση και η ζύμωση διαρκούν περίπου 20 μέρες, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και στη συνέχεια παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια στις υπόγειες κάβες από 12 έως 18 μήνες.

Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις και σύνθετη «μύτη» (bouquet), όπου κυριαρχούν τα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μούρου και κόκκινου πιπεριού.

Στο στόμα είναι πολύ πλούσιο, με στιβαρές τανίνες, γεροδεμένο και με μεγάλη επίγευση.

Ιδανικό για τους λάτρεις που επιζητούν να παλαιώσουν στην κάβα τους κόκκινα κρασιά για 20-25 χρόνια. Σερβίρεται στους 16-18 °C.

Λίγο πριν την κατανάλωση το κρασί ανοίγει σε αρώματα, αν μεταγγισθεί για 30' σε γυάλινη καράφα.

Γευστικοί συνδυασμοί: κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, σκληρά τυριά.

gerov14-0162grt.jpg


Παράγεται από τα πιο παλιά κλήματα του Κτήματος, άνω των 25 ετών, με μικρές αποδόσεις.

Η εκχύλιση και η ζύμωση διαρκούν περίπου 20 μέρες, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και στη συνέχεια παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια στις υπόγειες κάβες από 12 έως 18 μήνες.

Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις και σύνθετη «μύτη» (bouquet), όπου κυριαρχούν τα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μούρου και κόκκινου πιπεριού.

Στο στόμα είναι πολύ πλούσιο, με στιβαρές τανίνες, γεροδεμένο και με μεγάλη επίγευση.

Ιδανικό για τους λάτρεις που επιζητούν να παλαιώσουν στην κάβα τους κόκκινα κρασιά για 20-25 χρόνια. Σερβίρεται στους 16-18 °C.

Λίγο πριν την κατανάλωση το κρασί ανοίγει σε αρώματα, αν μεταγγισθεί για 30' σε γυάλινη καράφα.

Γευστικοί συνδυασμοί: κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, σκληρά τυριά.

gerov14-0162grt.jpg


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία