ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιουχάν, τόπος εγκλήματος

 09/06/2021 09:00

Στην αρχή της υγειονομικής κρίσης όποιος τολμούσε να πει πως ο COVID-19 ήταν κατασκευασμένος σε εργαστήριο τύχαινε του χλευασμού και της απαξίωσης των πάντων. Θα ήταν ιδιαίτερα γραφικό όπως λέγαν οι κυρίαρχοι του πλανήτη, να κατασκευαστεί ένας ιός που θα ριφθεί, έστω και εξ αμελείας, κατά της ανθρωπότητας. Έτσι αντί να ψάχνουμε σε αχαρτογράφητα νερά, ευκολότερη και πιο «εύπιστη» θα ήταν η εκδοχή πως οι κινέζοι κοιμούνται μαζί με νυχτερίδες, πιθήκους και δε συμμαζεύεται με συνέπεια να μεταφερθεί ο ιός και στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Ασφαλώς το κωμικό ή μη των επιχειρημάτων αυτών «παίζει» από άνθρωπο σε άνθρωπο, το να αποβάλλεις όμως από τον κύκλο των απόψεων και τοποθετήσεων και να αποκαλείς συνομωσιολόγους όσους υποστηρίζουν μια εκδοχή πολύ πιθανή αλλά επικίνδυνη αν γίνει αποδεκτή, αυτό συνεπάγεται ολοκληρωτική νοοτροπία και συνιστά ευθέως κίνδυνο για την ατομική ελευθερία της έκφρασης. Έρχονται τώρα οι ίδιοι που διακωμωδούσαν τα περί κατασκευασμένου ιού και μας λένε πως τι σημασία έχει πια αυτό, το αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει. 

Είναι ο εύσχημος τρόπος για να δικαιολογήσουν τη δημόσια αστοχία τους και τον αυταρχικό σχεδιασμό της προπαγάνδας τους. Έπρεπε να έρθει ο Μπάιντεν και να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες όλης της ανθρωπότητας για την προέλευση μιας ασύμμετρης απειλής που ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να αναπαραχθεί, αν οι εγκέφαλοι του σχεδιασμού της εντρυφήσουν στα ίδια τεχνάσματα. Αν πάλι στα εργαστήρια της Γιουχάν, όπως ακούστηκε, συμμετείχαν όχι μόνο Κινέζοι αλλά και Αμερικανοί, τότε τα πράγματα περιπλέκονται σοβαρά. Θα αναζητηθούν τότε τα αίτια μιας εκτροπής, ενός βιολογικού πολέμου με ασύμμετρες προεκτάσεις, οι βλέψεις, σκοπιμότητες, συμφέροντα και ενδεχόμενες προθέσεις που υποκρύπτονται. Αν θεωρηθούν συνομωσίες όλα αυτά τότε καλώς, ας αρκεστούμε σε ό,τι θα μας πουν οι πραγματογνώμονες και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Θα πρέπει όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση να εγερθούν αγωγές αποζημιώσεων κατά των υπευθύνων που προκάλεσαν τη μετάδοση αλλά και την διακρατική -πανεθνική διάδοση του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής πάντως καμιά τέτοια κίνηση δε διαμείφθηκε. Το μέλλον όμως θα δείξει. Σίγουρα πάντως εκεί, στη Γιουχάν, είναι ο τόπος του παγκόσμιου αυτού εγκλήματος.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 6 Ιουνίου 2021

Δημοφιλείς Απόψεις