ΑΠΟΨΕΙΣ

Για όσους ανησυχούν για τουρκική στρατιωτική ενέργεια

 08/06/2022 10:25

Ο Ερντογάν δεν θα κάνει καμιά στρατιωτική κίνηση κατα της ακεραιότητας της Ελλάδας. Γιατί:
1. Η ισορροπία δυνάμεων δεν του το επιτρέπει.
2.Ακόμη και αν οι τούρκοι στρατηγοί εκτιμούν ότι υπερέχουν στα σημεία: στον Έβρο είναι αδύνατον. Τα μεγάλα νησιά προστατεύονται και επιχείρηση κατάληψής τους είναι αδύνατη. Κατάληψη μικρού νησιού θα συναντήσει την άμεση αντίδραση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Σχετική δήλωση έκανε ο Α!ΓΕΕΘΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν, πλέον, το δόγμα της σημειακής αντιπαράθεσης. Και αυτό το γνωρίζει η Τουρκία.
3. Οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση περιέχει υψηλό βαθμό αβεβαιότητας. Σε περίπτωση που αποτύχει, ο τούρκος πρόεδρος θα αντιμετωπίσει την αγχόνη μια ώρα αρχύτερα.
4. Δεν υποστηρίζεται αυτήν την στιγμή απο κανέναν. Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, απο την Κύπρο ως τα Ίμια, σχεδιάστηκαν σε κέντρα του εξωτερικού. Σήμερα κανείς δεν είναι διατεθειμένος να την υποστηρίξει.
5. Και μια φιλική συμβουλή προς τον τούρκο πρόεδρο. Πρόεδρε, πρόσεχε. Οι έλληνες είναι παράξενος λαός. Εκεί που τους βλέπεις μουλωχτούς, ξαφνικά εξεγείρονται αν τους πατήσεις τον κάλο. Και εσείς τους τον έχετε πατήσει. Αν πάρουν τα όπλα δεν ξέρεις αν και πότε θα τα αφήσουν. Μην τους προκαλείς. Το 40 κάτι τέτοιο συνέβη. Δεν χώνεψαν την ήττα του 22. Και ξέδωσαν στα βουνά της Ηπείρου. Τυχεροί που δεν βρεθήκατε στον δρόμο τους τότε.