ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά από ΔΕΘ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να φέρει οριστική έξοδο από την κρίση

Πυρά εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατά του πρωθυπουργού αλλά και του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία της στο "Ιωάννης Βελλίδης" - Το σχέδιο και οι προτάσεις του κόμματος

 09/09/2019 21:31

Γεννηματά από ΔΕΘ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να φέρει οριστική έξοδο από την κρίση
INTIME NEWS

Θεολόγος Ηλιού

Ικανοποιημένη δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, που φέτος στην ομιλία της στην 84η ΔΕΘ δεν είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ταυτόχρονα υποστήριξε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να πετύχει την αλλαγή που χρειάζεται η χώρα.

«Η ψήφος του ελληνικού λαού του αφαίρεσε τα κλειδιά του Μαξίμου» ανέφερε για τον πρώην πρωθυπουργό, που όπως σημείωσε αυτό αποτελεί ένα βήμα, ώστε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να γίνει αφετηρία διαλόγου και αποφάσεων για το μέλλον του τόπου. Κατά την άποψή της, το δεύτερο βήμα είναι η εθνική και κοινωνική αφύπνιση για την οριστική έξοδο από την κρίση και την αλλαγή στη χώρα. «Δεν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να το πετύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν αρκούν οι εξαγγελίες και τα αποσπασματικά μέτρα που απλώς ξοδεύουν τις θυσίες του ελληνικού λαού, χωρίς σχέδιο και προοπτική» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο και ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει πλάνο για αυτόν το στόχο, ενώ ακόμα μία φορά τόνισε πως παραδόθηκε στα χέρια της Λαγκάρντ. «Η κυβέρνηση δεν έχει συνολικό σχέδιο. Υποχώρησε στους δανειστές όσον αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων. Χθες στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, ουσιαστικά άφησε στη κ. Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση. Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας, από μια κυβέρνηση που απαράδεκτα αντιλαμβάνεται ως επαιτεία, τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας» είπε, αναφέροντας πως η κυβέρνηση εφαρμόζει επικοινωνιακά τρικ και ο Κυριάκος Μητοστάκης αφοσιώνεται στην κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα. «Εστιάζουν περισσότερο στην εικόνα και την επικοινωνιακή προβολή στα εύκολα, τα δύσκολα πάνε πίσω. Συνεχίζουν την ανούσια αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν ότι εφαρμόζουν κατά γράμμα πολιτικές και δεσμεύσεις Τσίπρα. Η αέναη κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη βολεύει και τους δύο. Ο καθένας έχει το δράκο που θέλει στο δικό του παραμύθι».

Ως ιδεολογικό αντίπαλο χαρακτήρισε τη ΝΔ για τον ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά και ξεκαθάρισε πως είναι απέναντι στη «συντηρητική πολιτική που πρεσβεύουν». «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν έχουν καμιά μεταρρυθμιστική πρόταση. Έχουν όμως συντηρητική ατζέντα που άρχισε να ανοίγει. Οικοδομούν το νέο συγκεντρωτικό και αυταρχικό κράτος της δεξιάς. Επιστρέφουν ταχύτατα στο παρελθόν, στις γνωστές συνταγές των «ημετέρων»και του πελατειακού κράτους. Το απέδειξαν με την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρωθυπουργικό γραφείο, μετατρέποντάς το στον δήθεν Λευκό Οίκο της Ελλάδας, με την επιλογή κομματικών γενικών γραμματέων. Όσο για την περιβόητη “αριστεία” απεδείχθη λόγια του αέρα, διορίζουν τους εκλεκτούς τους χωρίς προσόντα ακόμα και σε σημαντικές θέσεις εθνικής ευθύνης» είπε.

«Προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ»

Στη σημερινή ομιλία της η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε μια τρίτη προϋπόθεση και ως αφετηρία της εθνικής αναγέννησης και αυτό ήταν «να χαρτογραφήσουμε τα μονοπάτια που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού». Αναφερόμενη σε αυτή την προϋπόθεση επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ο στόχος είμαστε εμείς», ενώ τους κατηγόρησε για αλληλοκάλυψη. «Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει την ομερτά. Το ενοχικό πολιτικό deal. Την από κοινού συγκάλυψη των ευθυνών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση και την διαχείριση της. «Σου χαρίζομαι για το 2004- 2009, μου χαρίζεσαι για το 2015, πατσίσαμε!» Εμείς θα επιμείνουμε. Πρέπει να εξεταστεί αναλυτικά όλη η περίοδος από την είσοδο της χώρας στο ευρώ μέχρι σήμερα» ανέφερε. «Να επιμεριστούμε τίμια τις ευθύνες του δημοσιονομικού και κοινωνικού εκτροχιασμού. Να δώσουμε επιτέλους απαντήσεις στον Έλληνα και την Ελληνίδα, γιατί έπρεπε να θυσιάσει το βιοτικό, κοινωνικό και παραγωγικό του επίπεδο, για να διασωθεί η χώρα» τόνισε.

«Η Ελλάδα δεν βγήκε από την κρίση»

Βαριά χαρακτήρισε την κληρονομία του «χθες» που έχει η Ελλάδα, στηρίζοντας πως δεν έχουμε βγει από την κρίση. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «μαλώνουν» για το αν είχαμε βγει από την κρίση πριν από τις εκλογές ή αν αυτό έγινε «ως εκ θαύματος», αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ» ανέφερε.

«Τίποτε από τα δύο δεν είναι αλήθεια» στήριξε, παρουσιάζοντας την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με την ίδια, «η χώρα πορεύεται σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον με αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος, με ένα εξίσου απειλητικό ιδιωτικό χρέος, με τις επενδύσεις να υπολείπονται κατά 45% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χαμηλούς δείκτες παραγωγικότητας. Πορεύεται με τις δεσμεύσεις Τσίπρα για δυσβάσταχτα πλεονάσματα, που υπονομεύουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Πορεύεται με το υπερταμείο της υποτέλειας με το σύνολο του εθνικού πλούτου υποθηκευμένο μέχρι το 2115. Πορεύεται με δραματικές υστερήσεις στην παροχή των δημόσιων αγαθών για τους πολίτες της, αλλά και πολύ υψηλή ακόμη ανεργία. Πορεύεται ως ουραγός στις πολιτικές για την ενσωμάτωση του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην οικονομία, τις επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη των νέων γνώσεων και δεξιοτήτων, που μπορούν να ανατρέψουν ριζικά την τάση φυγής των ανθρώπων στο εξωτερικό».

Ο Βενιζέλος, ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας

«Οι όψιμες αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον Ελευθέριο Βενιζέλο δεν κάνουν τη δεξιά, που βαρύνεται με το ανάθεμα σε βάρος του, κέντρο. Έρχεται δεύτερος μετά τον Τσίπρα» σχολίασε για την αναφορά του πρωθυπουργού στον Ελευθέριο Βενιζέλο. «Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της δεξιάς δεν συνεπάγεται και συγχωροχάρτι στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως: «Ενσωμάτωσε την καραμανλική συνιστώσα στην καρδιά της αριστεράς, γιατί νοιάστηκε περισσότερο να διαλύσει την κεντροαριστερά, παρά να την ενστερνιστεί, όπως σήμερα διατείνεται». Επίσης, στήριξε πως ο πρώην πρωθυπουργός «άνοιξε το δρόμο στην αυτοδυναμία της ΝΔ. Απέτυχε ως δήθεν «κυβερνώσα πρώτη φορά αριστερά» να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου και της ελληνικής κοινωνίας».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινό στόχο το κόμμα της. «Έχουν επιλέξει και οι δυο τον αντίπαλο που θεωρούν πιο βολικό, στοχοποιώντας το μόνο πυλώνα υπευθυνότητας και μεταρρυθμίσεων που γέννησε η μεταπολίτευση: το ΠΑΣΟΚ και τη φυσική του συνέχεια, το Κίνημα Αλλαγής. Δεν μας αγγίζουν».

Το σχέδιο και οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ

Να συμβάλει στο εθνικό σχέδιο αναγέννησης είναι ο στόχος του ΚΙΝΑΛ και αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του συμβολικά στην επέτειο για τα 200 χρόνια ανεξαρτησία. «Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε σύντομα ένα επικαιροποιημένο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και αναγέννησης  ελληνικής ιδιοκτησίας και εφαρμογής. Με έμφαση στις επενδύσεις, τις μεταρρυθμίσεις, τη μαζική απασχόληση, την απελευθέρωση των κρυμμένων δυνατοτήτων και ευκαιριών της ελληνικής οικονομίας» εξήγησε.

Το ΚΙΝΑΛ, όπως είπε η πρόεδρός του, θα συμβάλει στην ανόρθωση του κοινωνικού κράτους και στη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην αξιοποίηση των γεωπολιτικών ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή, για την οικονομία, τη χώρα, τον ελληνισμό. Θα σταθεί θετικά σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην χώρα, στην κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, στην επέκταση του μηχανισμού συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στη μείωση των φόρων, στον εκσυγχρονισμό της κεφαλαιαγοράς και του χρηματιστηρίου, στις ανοιχτές και ανταγωνιστικές αγορές, με σαφείς κανόνες που ελέγχονται από αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και το σεβασμό του περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας κόντρα στην καταστροφή του προς χάριν εφήμερων κερδών.

Πέντε στόχους ανέφερε η Φώφη Γεννηματά από το πρόγραμμα του κόμματος για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.

Αρχικά είπε ότι στόχος τους είναι «να πετύχουμε τη μείωση των υποχρεώσεων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ». Δεύτερος στόχος είναι «να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του υπερταμείου, μετατρέποντάς το σε ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας», τρίτος στόχος «να στηρίξουμε την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, για να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Να δημιουργήσει πολλές και ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας», τέταρτος στόχος «η στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων» και πέμπτος η βιώσιμη ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν προδώσαμε ποτέ και δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας, την εντολή που μας δίνει η ψήφος σας, η στήριξή σας. Έχουμε επιλέξει να κοιτάμε μόνο μπροστά. Ένα βήμα τη φορά, αλλά στην ίδια κατεύθυνση. Να καθορίζουμε την εποχή μας, να αφήνουμε το στίγμα μας. Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτήν την πολύτιμη κληρονομιά κουβαλάμε μαζί μας στο Κίνημα Αλλαγής. Πιστεύω βαθιά πως η παράταξή μας μπορεί να βγει ξανά μπροστά για μία καλύτερη Ελλάδα» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως «είμαστε πολλοί και θα τα καταφέρουμε».

Ικανοποιημένη δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, που φέτος στην ομιλία της στην 84η ΔΕΘ δεν είναι πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ταυτόχρονα υποστήριξε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να πετύχει την αλλαγή που χρειάζεται η χώρα.

«Η ψήφος του ελληνικού λαού του αφαίρεσε τα κλειδιά του Μαξίμου» ανέφερε για τον πρώην πρωθυπουργό, που όπως σημείωσε αυτό αποτελεί ένα βήμα, ώστε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης να γίνει αφετηρία διαλόγου και αποφάσεων για το μέλλον του τόπου. Κατά την άποψή της, το δεύτερο βήμα είναι η εθνική και κοινωνική αφύπνιση για την οριστική έξοδο από την κρίση και την αλλαγή στη χώρα. «Δεν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να το πετύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν αρκούν οι εξαγγελίες και τα αποσπασματικά μέτρα που απλώς ξοδεύουν τις θυσίες του ελληνικού λαού, χωρίς σχέδιο και προοπτική» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο και ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει πλάνο για αυτόν το στόχο, ενώ ακόμα μία φορά τόνισε πως παραδόθηκε στα χέρια της Λαγκάρντ. «Η κυβέρνηση δεν έχει συνολικό σχέδιο. Υποχώρησε στους δανειστές όσον αφορά το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων. Χθες στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, ουσιαστικά άφησε στη κ. Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση. Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας, από μια κυβέρνηση που απαράδεκτα αντιλαμβάνεται ως επαιτεία, τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας» είπε, αναφέροντας πως η κυβέρνηση εφαρμόζει επικοινωνιακά τρικ και ο Κυριάκος Μητοστάκης αφοσιώνεται στην κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα. «Εστιάζουν περισσότερο στην εικόνα και την επικοινωνιακή προβολή στα εύκολα, τα δύσκολα πάνε πίσω. Συνεχίζουν την ανούσια αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν ότι εφαρμόζουν κατά γράμμα πολιτικές και δεσμεύσεις Τσίπρα. Η αέναη κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη βολεύει και τους δύο. Ο καθένας έχει το δράκο που θέλει στο δικό του παραμύθι».

Ως ιδεολογικό αντίπαλο χαρακτήρισε τη ΝΔ για τον ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά και ξεκαθάρισε πως είναι απέναντι στη «συντηρητική πολιτική που πρεσβεύουν». «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν έχουν καμιά μεταρρυθμιστική πρόταση. Έχουν όμως συντηρητική ατζέντα που άρχισε να ανοίγει. Οικοδομούν το νέο συγκεντρωτικό και αυταρχικό κράτος της δεξιάς. Επιστρέφουν ταχύτατα στο παρελθόν, στις γνωστές συνταγές των «ημετέρων»και του πελατειακού κράτους. Το απέδειξαν με την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρωθυπουργικό γραφείο, μετατρέποντάς το στον δήθεν Λευκό Οίκο της Ελλάδας, με την επιλογή κομματικών γενικών γραμματέων. Όσο για την περιβόητη “αριστεία” απεδείχθη λόγια του αέρα, διορίζουν τους εκλεκτούς τους χωρίς προσόντα ακόμα και σε σημαντικές θέσεις εθνικής ευθύνης» είπε.

«Προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ»

Στη σημερινή ομιλία της η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε μια τρίτη προϋπόθεση και ως αφετηρία της εθνικής αναγέννησης και αυτό ήταν «να χαρτογραφήσουμε τα μονοπάτια που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού». Αναφερόμενη σε αυτή την προϋπόθεση επιτέθηκε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ο στόχος είμαστε εμείς», ενώ τους κατηγόρησε για αλληλοκάλυψη. «Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει την ομερτά. Το ενοχικό πολιτικό deal. Την από κοινού συγκάλυψη των ευθυνών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση και την διαχείριση της. «Σου χαρίζομαι για το 2004- 2009, μου χαρίζεσαι για το 2015, πατσίσαμε!» Εμείς θα επιμείνουμε. Πρέπει να εξεταστεί αναλυτικά όλη η περίοδος από την είσοδο της χώρας στο ευρώ μέχρι σήμερα» ανέφερε. «Να επιμεριστούμε τίμια τις ευθύνες του δημοσιονομικού και κοινωνικού εκτροχιασμού. Να δώσουμε επιτέλους απαντήσεις στον Έλληνα και την Ελληνίδα, γιατί έπρεπε να θυσιάσει το βιοτικό, κοινωνικό και παραγωγικό του επίπεδο, για να διασωθεί η χώρα» τόνισε.

«Η Ελλάδα δεν βγήκε από την κρίση»

Βαριά χαρακτήρισε την κληρονομία του «χθες» που έχει η Ελλάδα, στηρίζοντας πως δεν έχουμε βγει από την κρίση. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «μαλώνουν» για το αν είχαμε βγει από την κρίση πριν από τις εκλογές ή αν αυτό έγινε «ως εκ θαύματος», αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ» ανέφερε.

«Τίποτε από τα δύο δεν είναι αλήθεια» στήριξε, παρουσιάζοντας την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. Σύμφωνα με την ίδια, «η χώρα πορεύεται σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον με αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, με ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος, με ένα εξίσου απειλητικό ιδιωτικό χρέος, με τις επενδύσεις να υπολείπονται κατά 45% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με χαμηλούς δείκτες παραγωγικότητας. Πορεύεται με τις δεσμεύσεις Τσίπρα για δυσβάσταχτα πλεονάσματα, που υπονομεύουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Πορεύεται με το υπερταμείο της υποτέλειας με το σύνολο του εθνικού πλούτου υποθηκευμένο μέχρι το 2115. Πορεύεται με δραματικές υστερήσεις στην παροχή των δημόσιων αγαθών για τους πολίτες της, αλλά και πολύ υψηλή ακόμη ανεργία. Πορεύεται ως ουραγός στις πολιτικές για την ενσωμάτωση του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην οικονομία, τις επιχειρήσεις, στην ανάπτυξη των νέων γνώσεων και δεξιοτήτων, που μπορούν να ανατρέψουν ριζικά την τάση φυγής των ανθρώπων στο εξωτερικό».

Ο Βενιζέλος, ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας

«Οι όψιμες αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον Ελευθέριο Βενιζέλο δεν κάνουν τη δεξιά, που βαρύνεται με το ανάθεμα σε βάρος του, κέντρο. Έρχεται δεύτερος μετά τον Τσίπρα» σχολίασε για την αναφορά του πρωθυπουργού στον Ελευθέριο Βενιζέλο. «Η αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου της δεξιάς δεν συνεπάγεται και συγχωροχάρτι στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως: «Ενσωμάτωσε την καραμανλική συνιστώσα στην καρδιά της αριστεράς, γιατί νοιάστηκε περισσότερο να διαλύσει την κεντροαριστερά, παρά να την ενστερνιστεί, όπως σήμερα διατείνεται». Επίσης, στήριξε πως ο πρώην πρωθυπουργός «άνοιξε το δρόμο στην αυτοδυναμία της ΝΔ. Απέτυχε ως δήθεν «κυβερνώσα πρώτη φορά αριστερά» να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου και της ελληνικής κοινωνίας».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοινό στόχο το κόμμα της. «Έχουν επιλέξει και οι δυο τον αντίπαλο που θεωρούν πιο βολικό, στοχοποιώντας το μόνο πυλώνα υπευθυνότητας και μεταρρυθμίσεων που γέννησε η μεταπολίτευση: το ΠΑΣΟΚ και τη φυσική του συνέχεια, το Κίνημα Αλλαγής. Δεν μας αγγίζουν».

Το σχέδιο και οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ

Να συμβάλει στο εθνικό σχέδιο αναγέννησης είναι ο στόχος του ΚΙΝΑΛ και αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του συμβολικά στην επέτειο για τα 200 χρόνια ανεξαρτησία. «Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε σύντομα ένα επικαιροποιημένο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και αναγέννησης  ελληνικής ιδιοκτησίας και εφαρμογής. Με έμφαση στις επενδύσεις, τις μεταρρυθμίσεις, τη μαζική απασχόληση, την απελευθέρωση των κρυμμένων δυνατοτήτων και ευκαιριών της ελληνικής οικονομίας» εξήγησε.

Το ΚΙΝΑΛ, όπως είπε η πρόεδρός του, θα συμβάλει στην ανόρθωση του κοινωνικού κράτους και στη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην αξιοποίηση των γεωπολιτικών ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή, για την οικονομία, τη χώρα, τον ελληνισμό. Θα σταθεί θετικά σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην χώρα, στην κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, στην επέκταση του μηχανισμού συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στη μείωση των φόρων, στον εκσυγχρονισμό της κεφαλαιαγοράς και του χρηματιστηρίου, στις ανοιχτές και ανταγωνιστικές αγορές, με σαφείς κανόνες που ελέγχονται από αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και το σεβασμό του περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας κόντρα στην καταστροφή του προς χάριν εφήμερων κερδών.

Πέντε στόχους ανέφερε η Φώφη Γεννηματά από το πρόγραμμα του κόμματος για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.

Αρχικά είπε ότι στόχος τους είναι «να πετύχουμε τη μείωση των υποχρεώσεων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ». Δεύτερος στόχος είναι «να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του υπερταμείου, μετατρέποντάς το σε ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας», τρίτος στόχος «να στηρίξουμε την ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση, για να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Να δημιουργήσει πολλές και ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας», τέταρτος στόχος «η στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων» και πέμπτος η βιώσιμη ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν προδώσαμε ποτέ και δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας, την εντολή που μας δίνει η ψήφος σας, η στήριξή σας. Έχουμε επιλέξει να κοιτάμε μόνο μπροστά. Ένα βήμα τη φορά, αλλά στην ίδια κατεύθυνση. Να καθορίζουμε την εποχή μας, να αφήνουμε το στίγμα μας. Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτήν την πολύτιμη κληρονομιά κουβαλάμε μαζί μας στο Κίνημα Αλλαγής. Πιστεύω βαθιά πως η παράταξή μας μπορεί να βγει ξανά μπροστά για μία καλύτερη Ελλάδα» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας πως «είμαστε πολλοί και θα τα καταφέρουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία