Λόγια του Βαρδάρη

  • "Γαλάζιος" εμφύλιος για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο
    03/07/2022 13:47

    "Γαλάζιος" εμφύλιος για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο

    Στα... κάγκελα μαθαίνουμε πως έχουν βγει οι "γαλάζιοι" της Β' Περιφέρειας για την χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου σε τμήμα του ανενεργού στρατοπέδου "Καρατάσιου", όπως ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά την περασμένη Παρασκευή. 

    Κι αυτό γιατί τόσο οι δήμαρχοι που οι δήμοι τους βρίσκονται στη δεύτερη περιφέρεια Θεσσαλονίκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές αλλά και πολιτευτές της ΝΔ διεκδικούσαν την ανέγερση του νέου νοσοκομείου σε έκταση του δήμου Ωραιοκάστρου. 

    Ήδη οι τρεις "γαλάζιοι" δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Λαγκαδά και Βόλβης, Παντελής Τσακίρης, Γιάννης Ταχματζίδης και Διαμαντής Λιάμας εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την επιλογή του συγκεκριμένου σημείου λέγοντας μάλιστα ότι "η επιλογή χώρου για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο υπήρξε πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων". 

    Μαθαίνουμε επίσης πως το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες δηλαδή πριν την άφιξη Χαρδαλιά στην πόλη έπεσε... σύρμα για όλα όσα θα ανακοινώσει και τα τηλέφωνα έπεφταν το ένα μετά το άλλο σε ανθρώπους που βρίσκονται στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Αθήνα, ώστε να μην γίνουν οι ανακοινώσεις. 

    Την ίδια ώρα, και οι βουλευτές της Α' Περιφέρειας διεκδικούν την... "πατρότητα" του έργου, ποιος δηλαδή πίεσε περισσότερο εντός και εκτός βουλής ώστε να αποφασιστεί η δημιουργία του εν λόγω έργου, για το οποίο υπήρχε πρωθυπουργική δέσμευση από το βήμα της ΔΕΘ, στο Καρατάσιου.