ΑΠΟΨΕΙΣ

Φυσικοί σύμμαχοι και «αυτιστικοί αυτόχθονες»...

 28/09/2021 10:00

Ο εκπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ή συνομοσπονδίας γονέων ήταν σαφής. Οι πιέσεις, οι μηνύσεις και τα αυτόφωρα κατά των εκπαιδευτικών από αρνητές είναι απαράδεκτα. Όμως φταίει και η κυβέρνηση διότι δεν πήρε μέτρα στα σχολεία.

Αλλά κι ο εκπρόσωπος των νοσηλευτών ήταν σαφής. Είμεθα υπέρ του εμβολίου, αλλά ο εμβολιασμός δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός. Αλλά φταίει η κυβέρνηση διότι έπρεπε να προσπαθήσει να τους πείσει και όχι να τους επιβάλλει το εμβόλιο.

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις υπάρχουν παρόμοιες προσεγγίσεις που ουσιαστικά, τυπικά και πρακτικά δίνουν άλλοθι στους κάθε λογής αρνητές. Και στα Μέσα Ενημέρωσης υπάρχουν παρόμοιες λογικές. Κάποιοι στην αντιπολίτευση, στα συνδικάτα, στα μέσα ενημέρωσης, στην κοινωνία φοβούνται μία ισχυρή πολιτική εξουσία με αποτέλεσμα να ευνοούν ότι μπορεί να την φθείρει η να την τσαλακώσει. Ακόμη κι προέρχεται από εκείνους οι οποίοι επιδεικνύουν συμπεριφορές που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή.

Τους θεωρούν φυσικούς συμμάχους στην προσπάθεια να φθείρουν την κυβέρνηση. Το ότι θα τους έχουν και οι ίδιοι απέναντι δεν τους ανησυχεί. Νομίζουν ότι αυτές οι συμπεριφορές τύπου «αυτοχθόνων Ελλήνων», είναι πρόσκαιρες και παροδικές και θα υποταχθούν, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση. Είναι πιθανότερο να κάνει η Ρούλα Κορομηλά πενηντάρα στην τηλεθέαση...

Αυτές οι συμπεριφορές είναι υποχρεωτικά περιθωριακές αλλά σταθερά μειοψηφικές.

Την ίδια αδυναμία κατανόησης της πολιτικής θα είχαν και θα έχουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Είναι μάταιο να νομίζει ένα πολιτικό κόμμα ότι μπορεί να έχει ως σύμμαχο κατά της κυβέρνησης κάποιον που παπαγαλίζει ότι έχει κάνει μία σύμβαση και βάζει πρόστιμα, επειδή τα πρόστιμα τα βάζει στην Κεραμέως. Αύριο θα τα βάλει στον δικό του υπουργό Παιδείας.

Αυτός που... βάζει τα πρόστιμα είναι αμφίβολο αν καταλαβαίνει τι λέει, αλλά απίθανο να καταλάβει περισσότερα αν μετά τις εκλογές αλλάξει ο υπουργός Παιδείας. Ακόμη και αν αναλάβει το Άγιο Πνεύμα και επιβάλλει δια νόμου την επιφοίτηση. Αλλά και στην κυβέρνηση κάνουν λάθος αν προσπαθούν να μην αντιπαρατεθούν δυναμικά με την ανοησία για να μην της προσδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά και σπρώξουν στη δημιουργία κόμματος. Διότι μπορεί να αποφευχθεί η δημιουργία του κόμματος αλλά θα τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία όλοι αυτοί που υπέστησαν στα αυτόφωρα τις συνέπειες από τις συμπεριφορές των κατά καιρούς «αυτιστικών αυτοχθόνων». Διαλέγεις και παίρνεις…

Οι «αυτιστικοί αυτόχθονες», ούτε φυσικοί σύμμαχοι, ούτε «εχθροί των εχθρών» κανενός είναι.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 26 Σεπτεμβρίου 2021