Λόγια του Βαρδάρη

  • Φαιδρά Πορτοκαλέα#56: Το γιουρούσι, οι opinion leaders, o οιωνός, οι λαϊκές...
    05/06/2023 10:00

    Φαιδρά Πορτοκαλέα#56: Το γιουρούσι, οι opinion leaders, o οιωνός, οι λαϊκές...

    Από τις, όπως πάντα, έγκυρες πληροφορίες μας μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται γενικό «γαλάζιο γιουρούσι» με όλες τις δυνάμεις στην Βόρειο Ελλάδα, με σκοπό να πειστούν οι νεοδημοκράτες που απείχαν για διάφορους λόγους από την εκλογική διαδικασία, να πάνε να ψηφίσουν. Ο σχεδιασμός πέραν των συνηθισμένων επισκέψεων και περιοδειών του προέδρου είναι και η κινητοποίηση διαφόρων opinion leader σε διάφορες κοινωνικές, αθλητικές, πολιτιστικές, επιχειρηματικές και φυσικά... θρησκευτικές ομάδες. Η γενική διαπίστωση από τους λεγόμενους «γαλάζιους κυανόκρανους» του Χαρδαλιά για την συγκεκριμένη περιοχή είναι ότι είχε αποκοπεί πλήρως η κομματική βάση της ΝΔ από την κεντρική διοίκηση απόρροια του γεγονότος ότι σε πολλούς νομούς πολλοί τομεάρχες και περιφερειάρχες του οργανωτικού, που είναι επικεφαλής ο Κονταδάκης, δεν είχαν πατήσει το πόδι τους μπορεί και τέσσερα χρόνια.

    Επίσης πληροφορούμαστε ότι στην κεντρική διοίκηση μελετήθηκαν τα Facebook[LG1] των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων Θεσσαλονίκης που δηλώνουν Νεοδημοκράτες (μάλλον γιαλαντζί) και διαπιστώθηκε ότι ούτε ένας δεν πόσταρε προεκλογικά κάτι για την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαιρουμένου του Σωκράτη Δημητριάδη, παρόλο που θα είχε κάθε λόγο... να μην το κάνει.

    Δειλού γαρ ανδρός δειλά και φρονήματα.

    Μένανδρος

    Αρχαίος Έλληνας ποιητή

    Ανάλογη προσπάθεια θα επιχειρηθεί και από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο αν κινητοποιηθούν συντεταγμένα τα απανταχού στελέχη του, γεγονός που δεν επιτεύχθηκε την προηγούμενη φορά, σίγουρα θα βελτιωθούν τα ποσοστά του. Βέβαια αν κρίνουμε από το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα του υποψήφιου τους Λεκάκη, που παρόλο ότι κατέχει σημαντική θέση στον δήμο Θεσσαλονίκης, αυτή του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου, δεν έπεισε τους «πράσινους» οπαδούς, ίσως είναι ένας κακό οιωνός για τα μελλοντικά «πράσινα» σχέδια...

    Θα έρθη καιρός πού θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα…

    Κοσμάς ο Αιτωλός

    Ιερομόναχος, Άγιος

    Και ενώ ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε στην εορτή για τα 94 χρόνια των λαϊκών αγορών και ανακοίνωνε δια των δηλώσεων του την πρόθεση της διοικήσεως του για θεσμοθέτηση απογευματινών ανάλογων αγορών, οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που εκπροσωπούν το στεγασμένο εμπόριο «ανέβηκαν στα κάγκελα».

    Ο μάλλον σωστός ισχυρισμός τους ότι με μία τέτοια κίνηση από την πλευρά του περιφερειάρχη θα συντελούσε στην περαιτέρω μείωση του τζίρου των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και ότι το όλο ζήτημα είναι κατ’ ουσία μία καμουφλαρισμένη αύξηση του αριθμού των λαϊκών αγορών. Λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του προέδρου του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη, με τον δήμαρχο Ζέρβα το θέμα αναβλήθηκε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε.

    Μολιέρος

    Γάλλος θεατρικός συγγραφέας

    Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Δημοτικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με την πρωτόδικη καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμηση του εν ενεργεία αντιδημάρχου Κώστα Ιακώβου γεγονός για τ’ οποίο ο δήμαρχος Ζέρβας πρέπει να επιληφθεί και να ενεργήσει κατά τον νόμο, όχι μόνο τον γραπτό αλλά και τον ηθικό, όπως άλλωστε είχε ενεργήσει για υποδεέστερο λόγο για τον Δρόσο Τσαβλή και την συγχωρεμένη Δήμητρα Ακριτίδου.

    Οι γνώμες αλλάζουν, οι τρόποι αλλάζουν, τα δόγματα ανεβαίνουν και κατεβαίνουν και μόνο οι ηθικές αρχές είναι γραμμένες στον πίνακα της αιωνιότητας.

    Λόρδος Άκτον

    Άγγλος ιστορικός

    *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 03-04.06.2023