Λόγια του Βαρδάρη

  • Φαιδρά πορτοκαλέα#30: «Πήρε φωτιά η Καλαμαριά... τρελαίνεις τους Καρντάσηδες...»
    05/12/2022 09:30

    Φαιδρά πορτοκαλέα#30: «Πήρε φωτιά η Καλαμαριά... τρελαίνεις τους Καρντάσηδες...»

    «Πήρε φωτιά η Καλαμαριά... τρελαίνεις τους Καρντάσηδες...».

    Φυσικό είναι να ξεκινήσουμε με στίχους από τραγούδι του λαϊκού βάρδου Μανώλη Αγγελόπουλου, διότι ως «βόμβα εν αιθρία» έπεσε η νέα υποψηφιότητα για τον δήμο Καλαμαριάς, αυτή της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Χρύσας Αράπογλου. Μπορεί μεν πολλοί να ξαφνιάστηκαν, όχι αυτοί που παρακολουθούν πιστά την στήλη μας διότι σας είχαμε ενημερώσει δια «μυστικές συγκεντρώσεις» που λάμβαναν χώρα, προς δημιουργία μετώπου εναντίον του εν ενεργεία δημάρχου.

    Και χρησιμοποιώντας την σχέση μας με μάντισσες και χαρτορίχτρες σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξουν θεαματικές προσχωρήσεις εις τον πολλά υποσχόμενο νέο συνδυασμό της κυρίας Αράπογλου, η οποία σημειωτέων λόγω της μεθοδικότητας που την χαρακτηρίζει δεν θα έκανε αυτό το βήμα αν δεν είχε πρώτα μελετήσει επιμελώς και λεπτομερώς τις σχετικές μετρήσεις, οι οποίες διεξήχθησαν προσφάτως εις την περιοχή ενδιαφέροντος της.

    Στην πολιτική, είναι το αναπάντεχο που συμβαίνει πάντα.

    Adolphe Thiers

    Γάλλος πολιτικός

    Παραμένουμε εις την ίδια περιοχή λόγω της «γαλάζιας» πολιτικής ακαδημίας που έλαβε χώρα παρουσία πρωτοκλασάτων «γαλάζιων» στελεχών τόσο ντόπιας «παραγωγής», όσο και Αθηναϊκής. Ξεχωρίζουμε από την ομιλία του γραμματέα της ΝΔ κ. Μαρινάκη το σημείο στο οποίο ελαφρώς ξεχάστηκε και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στ’ ότι ο δήμαρχος Καλαμαριάς Δαρδαμανέλης προέρχεται από τα σπλάχνα της παράταξης, γεγονός που δεν ισχύει για τον παρευρισκόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ζέρβα. Έτσι σε μία προσπάθεια να τα μπαλώσει απευθυνόμενος στον κ. Ζέρβα αναφέρθηκε στο πόσο αλλαγμένη βρίσκει τη Θεσσαλονίκη κάθε φορά που ανεβαίνει. Και εδώ έρχεται και κολλάει η γνωστή φράση « δώσμου τα μάτια σου να σου πω πως τα βλέπω».

    Γι’ αυτούς που είναι ξυπνητοί ο κόσμος είναι ο ίδιος και κοινός, ενώ γι’ αυτούς που κοιμούνται ο καθένας είναι στον δικό του κόσμο.

    Ηράκλειτος

    Ίων φιλόσοφος

    Γενική επίθεση εξαπέλυσε εις το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο δημοτικός σύμβουλος ιατρός Δρόσος Τσαβλής από τον οποίο ετέθησαν πολλά θέματα. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι απ’ όλα είχε ο μπαξές. Κουμπάρους, χριστουγεννιάτικα χωριά, αναθέσεις, μισθούς, εργολαβίες, ζαλάδα μας έπιασε. Σιγά γιατρέ εφόσον σε πνίγει το δίκιο υπάρχουν και οι εισαγγελείς που ίσως θα έπρεπε να απευθυνθείς εφόσον κατά τα λεγόμενα σου υπάρχουν θέματα που χρήζουν και ποινικής έρευνας.

    Πάντως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί ξεσπάθωσαν εναντίον του Ζέρβα αφού συνέπεσε με την δημοσίευση εις την εφημερίδα μας (να ευλογήσουμε και λίγο την γενειάδα μας) μέτρηση ελαφρώς απογοητευτική για την υπάρχουσα κατάσταση εις τον δήμο και για να σας έχουμε πάντα ενήμερους σας πληροφορούμε ότι εντός ολίγων ημερών θα ανακοινωθεί και νέα υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης που απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, θα πλαισιωθεί από δυνατά ονόματα της ευρύτερης κοινωνίας.

    Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση.

    Μάο Τσε-Τουνγκ

    Κινέζος ηγέτης

    Έκπληξη, όχι ευχάριστη, μας προκάλεσε το γεγονός ότι ελεγκτές του δήμου Θεσσαλονίκης προέβησαν σε βραδινό(!) έλεγχο χρήσης κοινόχρηστου δημοτικού χώρου από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά την διάρκεια της έκθεσης Philoxenia, περίοδο που περίμεναν οι επαγγελματίες με αγωνία μπας και καλύψουν ότι μπορούν. Αναρωτιόμαστε αν την σχετική εντολή την έδωσε ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωκράτης Δημητριάδης ή έγινε εν αγνοία του.

    Θα σε προκαλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος.

    Γουίλιαμ Σαίξπηρ

    Άγγλος δραματουργός

    *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 04.12.2022