Λόγια του Βαρδάρη

  • Φαιδρά πορτοκαλέα #12
    01/08/2022 11:23

    Φαιδρά πορτοκαλέα #12

    Ακούσαμε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο δήμου Θεσσαλονίκης τον πρώην Πρόεδρο του Δρόσο Τσαβλή να επικρίνει σφοδρά την αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη για την συμμετοχή και την εκπροσώπηση της πόλης σε γαστριμαργικό φεστιβάλ στο Λονδίνο. Επειδή εμείς ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, ερχόμαστε και εμείς να πούμε την δική μας «συνταγή».

    Κατ’ αρχάς εις την κριτική που ασκήθηκε υπήρχε μία σοβαρή αντίφαση. Από την μία ειπώθηκε ότι δεν ήταν και κανένα σημαντικό φεστιβάλ και από την άλλη επιβραβεύτηκε η συμμετοχή του Οργανισμού Τουρισμού που διοικείται από την κ. Πατουλίδου.

    Το φιλοσοφικό ερώτημα μας είναι αν έπρεπε τελικά να πάει ο δήμος ή όχι στο συγκεκριμένο event;

    Μετά μάλλον δεν ερεύνησε ο συμπαθέστατος γιατρός αν υπήρξε σωστή συνεννόηση μεταξύ Δήμου και Οργανισμού Τουρισμού, εμείς μάθαμε ότι δυστυχώς δεν υπήρξε και κάπου μπλέχτηκαν οι «γραμμές» (μόνιμο πρόβλημα της πόλης όταν προσπαθούν να συνεννοηθούν δύο φορείς.) για το ποιος ή ποια, στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έχει την πρωτοκαθεδρία!!!

    Η ένταξη στο δίκτυο γαστρονομίας της UNESCO είναι αναμφισβήτητα καθαρή επιτυχία του δήμου Θεσσαλονίκης. Αν τώρα δεν μπορεί να το διαχειριστεί και αφήνει να τον καπελώνουν είναι άλλο θέμα.

    Ξέρουμε επίσης ότι η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καραγιάννη νόμιζε ότι θα υπάρξει από κοινού διαχείριση του όλου project στο Λονδίνο με την κ. Πατουλίδου αλλά μάλλον ήταν πέραν του δέοντος αισιόδοξη!!!

    Και να που ένας έμπειρος στα κοινά πολιτικός όπως ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, επειδή ακούστηκε τα’ όνομα του για την δημαρχία της πόλης και χαρακτηρίστηκε ως «περαστικός» τσίμπησε και θεώρησε ότι έπρεπε να βγάλει στα social media του ΟΛΟ το βιογραφικό του για να αποδείξει την σχέση του με την Θεσσαλονίκη. Κακούς επικοινωνιολόγους έχεις γιατρέ..

    Επίσης σε συμπληρωματικό του ποστάρισμα από ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του στην ωραία Πιερία υπάρχει φωτογραφία νεανίδος που επιδίδεται εις κυβίστηση, κοινώς κωλοτούμπα... Τι θέλει να πει ο ποιητής;

    «Ο καθένας πιστεύει ότι καταλαβαίνει»

    Εμπεδοκλής, Πυθαγόρειος φιλόσοφος

    Όσο βέβαια αφορά την ουσία του θέματος περί της υποψηφιότητάς του για τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης ρωτήσαμε τις πηγές μας εις το Μαξίμου και λάβαμε απάντηση σιωπηρή, πολύ σιωπηρή…

    Με αφορμή επεισόδιο μεταξύ αστυνομικού και νεαρού μπροστά στον τμήμα Λευκού Πύργου, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από την μετατροπή μεγάλου μέρους της Πλατείας Αριστοτέλους σε πάρκινγκ για περιπολικά!!

    Και μιας και είμαστε εις την συγκεκριμένη πλατεία θα απευθύνουμε ερώτηση (για τρίτη φορά) εις τον αντιδήμαρχο καθαριότητας. Για ποιον λόγο δεν λειτουργεί ο υπόγειος κάδος στο ύψος της Βατικιώτη; Ακούει κανείς στο Δήμο;

    Όσον αφορά το γαλάζιο ψηφοδέλτιο, τα τελευταία νέα για Α’ περιφέρεια είναι ότι πιθανόν θα υπάρξει υποψηφιότητα και τρίτης ξανθιάς κυρίας, που ήδη έχει εκλεγεί σε άλλο αξίωμα!

    «Είναι ένας γρίφος με περιτύλιγμα μυστηρίου, μέσα σ’ ένα αίνιγμα», Ουίνστον Τσώρτσιλ


    * Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 31.07.2022