Λόγια του Βαρδάρη

 • Φαιδρά Πορτοκαλέα#1
  16/05/2022 09:30

  Φαιδρά Πορτοκαλέα#1

  Εγκαινιάζουμε την στήλη μας λοιπόν με παρασκήνια από τον γαλάζιο Πορτοκαλεώνα.

  Στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ που διεξήχθη στην Αθήνα, παραβρέθηκαν ως συνήθως όλες οι γαλάζιες φυλές άλλες με περισσότερα μέλη άλλες με λιγότερα.

  Πιο συγκεκριμένα, οι ολιγομελείς φυλές των Αβερωφικών, των Εβερτικών, των επανακάμψαντων εις την παράταξη πάλαι ποτέ Στεφανοπουλικών και Σαμαρικών και οι παραδοσιακά πολυπληθείς των Καραμανλικών, Μητσοτακικών η τελευταία δε διαιρεμένη εις ΠαλαιοΜητσοτακικούς, Ντορικούς και Νεομητσοτακικούς.

  Φυσικά και όπως σε όλα τα κόμματα η μεγάλη φυλή του «Να βρούμε κάπου να τρουπώσουμε» που προσπαθεί να τα έχει καλά με την εκάστοτε ηγεσία προς επίτευξη του... ιερού σκοπού το βολέματος εις κρατική θέση... για να βγαίνει το μεροκάματο.

  Γενική αίσθηση υπήρξε ότι η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου έδρασε κάπως φοβικά γι’ αυτό και πέριξ του πόντιουμ του ομιλητή τοποθέτησε τεράστιες στήλες ώστε σε περίπτωση μη προσέλευσης κόσμου να μπορούν τα τηλεοπτικά πλάνα να είναι «γεμάτα».

  Βέβαια, δεν επιβεβαιώθηκαν οι φοβίες τους και οι συγκεκριμένες κατασκευές εμπόδισαν την ορατότητα προς τον ομιλητή στους ομολογουμένως ανέλπιστα μεγάλου αριθμού φίλων και συνέδρων.

  Φυσικά διακρίναμε τον Ζέρβα που οι φήμες, πιθανόν ανυπόστατες, θέλουν να καθυστερεί η είσοδος του λόγω μη εύρεσης του ονόματος του εις τις καταστάσεις μελών...

  Ως προς την εκλογή Θεσσαλονικέων στην Πολιτική Επιτροπή ικανοποιήθηκαν σχεδόν το σύνολο των τάσεων με μεγαλύτερη έκπληξη, για κάποιους, την επανεκλογή των «μουτζαχεντίν» Μητσοτακικών Κυριάκου Χαμουζά και Νίκου Παπαδόπουλου για τους οποίους κάποιοι έδωσαν μάχη για την μη εκλογή τους...

  Οι εμφανιζόμενοι ως έχοντες σχέση με την ηγεσία Θεοτόκης Κλεόβουλος και Μαρία Καραντενίζη δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν, προς μεγάλη τους απογοήτευση. Του κόπηκαν τα φτερά του πρώτου που έβλεπε στον καθρέφτη του τον διάδοχο του Ζορπίδη.

  Εντυπωσιακή δε είναι και η μη εκλογή των σκληροντορικών Βάλια Καραμπατάκη και ο εκ Πιερίας Λευτέρης Μωυσιάδης που πιθανόν τους έφαγε η πολύ σιγουριά.

  Εις τις πρώτες θέσεις εκλέχτηκαν οι Γιώργος Ασημακόπουλος εκ των όψιμων ΝεοΜητσοτακικών και ο Γιάννης Παπαγεωργίου ο οποίος προέρχεται από το μητρώο στελεχών και έχει δηλώσει ότι ασχολήθηκε με την πολιτική λόγω έμπνευσης του από τον Κυριάκο… Βέβαια λέγεται ότι διατηρεί άριστες σχέσεις και με κύκλους που δεν καλοβλέπουν την Κυριάκο ως αρχηγό.

  Σε αντικατάσταση προχώρησε η κεντρική διοίκηση της ΝΔ του Τάσου Σπηλιόπουλου, προέδρου της Διοικούσας… τηλεφωνικώς! Παρόλο που στην συγκεκριμένη θέση διορίζονταν ,μέχρι τώρα επιφανή μέλη της τοπικής κοινωνίας απευθείας από τον πρόεδρο του κόμματος, γι’ αυτό και ο τέως υπουργός κατά πληροφορίες είναι σοβαρά ενοχλημένος. Επίσης φαίνεται η διάθεση της κεντρικής διοίκησης να υποβαθμίσει τη θέση ,αφού η επιλογή ενός διοικητικού υπαλλήλου των πρώην ΤΕΙ, αποσπασμένου στο κόμμα είναι σίγουρο ότι δεν θα προσφέρει τίποτα στην επιρροή της κυβερνώσας παράταξης στην τοπική κοινωνία…

  Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθωμεν.

  ΥΓ: Εγκαινιάζουμε τη στήλη «Φαιδρά Πορτοκαλέα» και ως εισαγωγή για αρχή υπενθυμίζουμε τη φράση προέρχεται από το ποίημα του Άγγελου Βλάχου…

  «Ξεύρεις την χώρα που ανθεί

  φαιδρά πορτοκαλέα,

  που κοκκινίζει η σταφύλη

  και θάλλει η ελαία;

  Ω δεν την αγνοεί κανείς,

  είναι η γη η Ελληνίς».

  Βέβαια με τα χρόνια πήρε άλλη πιο σκωπτική σημασία…

  «Ως μια χώρα που δεν δείχνει

  την απαραίτητη σοβαρότητα

  στην επίλυση των προβλημάτων της

  (η χώρα της Φαιδρά Πορτοκαλέας)».

  Όπως γίνεται αντιληπτό, η στήλη θα ασχοληθεί με πολλά και διαφόρων ειδών… πορτοκάλια!

  *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 15.05.2022