Λόγια του Βαρδάρη

  • Ευτυχώς που υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι
    13/05/2020 18:14

    Ευτυχώς που υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι

    Το έργο των δημοσιογράφων και των πηγών τους, που συμβάλλουν με την πένα τους στην ενημέρωση και των δημάρχων, επαίνεσε ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη στην Εκτελεστική Επιτροπή του οργάνου. «Έχετε χιούμορ για να καταλάβετε αυτό που θα πω;» ρώτησε τους συναδέλφους του στην Ε.Ε ο κ. Κυρίζογλου όταν τοποθετήθηκε για τα ζητήματα των δήμων σε σχέση με το υπουργείο Εσωτερικών και προσωπικά με τον υπουργό Τ. Θεοδωρικάκο.

    «Θα πρέπει συνάδελφοι να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, γενικότερα, για την ενημέρωση που μας παρέχουν για όλα όσα μας αφορούν σε σχέση με τις αποφάσεις του ΥΠ.ΕΣ, και με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουμε και εμείς τι γίνεται» σχολίασε με δηκτικό τρόπο ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ για να προσθέσει πως η ηγεσία του υπουργείου αρέσκεται σε διαρροές και ανακοινώσεις στον Τύπο και μετά ενημερώνει τυπικά και τους αιρετούς.

    Ο κ.Κυρίοζγλου μάλιστα δεν δίστασε να πετάξει και το καρφί προς τον υπουργό Εσωτερικών, λέγοντας πως «δεν μου κάνει καμία εντύπωση ο τρόπος που χειρίζεται την ενημέρωση, καθώς έχει δείξει αντιαυτοδιοικητική συμπεριφορά».

    Για την «Ελλάδα 2021»

    Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ε.Ε της ΚΕΔΕ, ο κ. Κυρίζογλου βρήκε την ευκαιρία να στρέψει τα πυρά του και προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με την οποία μάλιστα η ΚΕΔΕ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας. Ο Α΄ αντιπρόεδρος δήλωσε σφόδρα ενοχλημένος από τις επίμαχες δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Αριστείδη Χατζή, που ισχυρίστηκε ότι ο Ι. Καποδίστριας ήταν δικτάτορας. «Επειδή τα όσα είπε είναι ψέματα, ανιστόρητα και λίαν προσβλητικά για αυτόν τον επιφανή και έντιμο πολιτικό, προτείνω να σταματήσουμε κάθε συνεργασία και επειδή η ίδια η Επιτροπή «Ελλάδα 2021, δικαιολόγησε τον κ. Χατζή θεωρώ πως είναι αναγκαία και η απομάκρυνση της προέδρου Γ. Αγγελοπούλου» τόνισε με νόημα ο κ. Κυρίζογλου.