Λόγια του Βαρδάρη

 • Εξαντλείται ο χρόνος και η υπομονή
  11/07/2019 14:57

  Εξαντλείται ο χρόνος και η υπομονή

  Αναβλήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η σημερινή συνέντευξη τύπου των εργαζόμενων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των τραγικών γεγονότων στη Χαλκιδική.

  Οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν την Τρίτη, θέτοντας στη δημόσια συζήτηση εργασιακά ζητήματα που τους απασχολούν τους τελευταίους οκτώ μήνες. Μετά από καθυστερήσεις (και κινητοποιήσεις προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη διοίκηση) το θέμα της υπογραφής Γενικού Κανονισμού Εργασίας φαίνεται ότι θα έχει αίσιο τέλος, καθώς συμφωνήθηκαν οι βασικές αρχές και πλέον εξετάζονται οι λεπτομέρειες. Όμως εκκρεμεί το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας που έληξε από 31 Δεκεμβρίου . Η διοίκηση έδωσε αρχικά μια εξάμηνη παράταση, προκειμένου να συμφωνηθεί πρώτα ο Γενικός Κανονισμός Εργασίας. Η παράταση έληξε στις 30 Ιουνίου και δόθηκε νέα παράταση οκτώ εβδομάδων, αλλά με δεδομένο ότι μεσολαβούν οι καλοκαιρινές άδειες οι εργαζόμενοι βλέπουν ότι οι χρόνος εξαντλείται και πάλι. Προφανώς και η υπομονή τους.

  Επίσης διαπιστώνουν ότι οι ανάγκες της εταιρείας σε προσωπικό καλύπτονται από εργαζόμενους που προσλαμβάνονται με οκτάμηνες συμβάσεις που ανανεώνονται, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Δείτε ακόμα