Λόγια του Βαρδάρη

 • Εξαλλος ο Ταχιάος…
  13/01/2019 15:14

  Εξαλλος ο Ταχιάος…

  Για όσους τον γνωρίζουν δεν αποτέλεσε έκπληξη. Άλλωστε το είχε πει στην πρώτη του συνέντευξη στη «ΜτΚ» ξεκαθαρίζοντας ότι είναι κατά των άκρων, αρνούμενος να συζητήσει με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο λόγος για τον Νίκο Ταχιάο, που δεν φοβάται να τα πει έξω από τα δόντια όταν κάτι δεν του αρέσει. Το επανέλαβε και σήμερα με μια άλλη αφορμή, που είχε να κάνει με την παρουσία του στην κοπή πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων «Άγιοι Πάντες», όπου ο πρόεδρός του Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος ζήτησε να κοπούν τα επιδόματα αναπήρων και να δοθούν στους πολύτεκνους.

  Ιδού η ανάρτηση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης.

  «Βρέθηκα χθες στην κοπή βασιλόπιτας μιας κοινωνικής ομάδας που σέβομαι και τιμώ για το κουράγιο της να αναδεχθεί οικογενειακά βάρη που οι περισσότεροι δεν αντέχουμε και πραγματικά χάρηκα την ευλογία που ανέδιδε η εικόνα των πολλών μικρών παιδιών που συνόδευαν τους γονείς τους.

  Λυπήθηκα και ντράπηκα όμως, γι' αυτό που άκουσα από τον εκπρόσωπό τους ότι τα επιδόματα προς τους αναπήρους πρέπει να κοπούν και να κατευθυνθούν προς αυτούς. Πρόκειται για μία απολύτως φασιστική άποψη που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα και που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία, ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και το έθνος.

  Εύχομαι αυτές οι απόψεις να μην εκπροσωπηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Είναι απεχθέστατες. Ο ίδιος πάντως δεν πρόκειται να τείνω χείρα συνεργασίας σε αυτές και ασφαλώς, όλες οι ευπαθείς ομάδες θα νιώσουν τη στοργή και τη φροντίδα της διοίκησής μου. Στη σκέψη μου δεν έχω μηχανισμούς ελέγχου ψηφοφόρων ή κοινωνικές ομάδες που συγκρούονται, αλλά ανθρώπους που έχουν την ανάγκη των υπολοίπων. Μόνο έτσι θα υπάρξουμε ως κοινωνία και ως έθνος.

  Γι' αυτό και αυτή η ανάρτησή μου. Δεν πρόκειται να χαϊδέψω αυτιά των άκρων για να μην έχω εχθρούς».


Δείτε ακόμα