ΑΠΟΨΕΙΣ

Έτσι κερδίζονται οι εκλογές… πολλάκις

 15/10/2018 17:44

Αν βάλουμε κάποιους στη φυλακή, θα κερδίσουμε τις εκλογές, είπε ο Πολάκης. Έτσι, νέτα σκέτα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας το ομολόγησε και μάλιστα σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αν λείψουν μερικοί μερικοί από το δημόσιο βίο, θα είναι πιο εύκολο να εκλεγούμε εμείς οι Συριζαίοι. Καθαρές κουβέντες, σταράτα λόγια. Έτσι είναι ο Πολάκης και όλοι οι Πολάκηδες της πολιτικής ζωής. Λένε αυτό που σκέφτονται. Δεν το κρύβουν. Κι ας μην είναι πολιτικώς ορθόν. Κι ας μη στέκει στον πολιτικό μας πολιτισμό. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει που έχουν το θάρρος να το πουν.

Εναλλακτικά, πριν να βάλουν φυλακή κάποιους, οι κυβερνώντες θα πρέπει -πάντα κατά τον Πολάκη- να μην κόψουν τις συντάξεις, να αυξήσουν τους μισθούς, να υλοποιήσουν όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σε περίπτωση όμως που όλα αυτά δεν αποδώσουν, ας ξαμοληθούν να βάλουν κάποιους φυλακή. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αρκεί που ξέρει ο Πολάκης, ο οποίος από τη θέση του στο υπουργείο Υγείας θέλει να γιατρέψει και τη δικαιοσύνη.

Το μόνο πρόβλημα είναι, και ας το πει κάποιος με τρόπο στον Πολάκη, ότι οι φυλακές είναι γεμάτες και υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα με την πιθανή εισροή και άλλων στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Τότε θα μπορούσε να εξετάσει μήπως ο σωφρονισμός όλων όσοι σκέφτονται να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ -άντε και ΑΝΕΛ στην ανάγκη- θα μπορούσε να συντελεστεί εκτός φυλακών. Μία πιθανή ποινή θα μπορούσε να είναι 24 ώρες με τον Παύλο Πολάκη. Μέχρι να ομολογήσουν όλοι Πολάκης, Πολάκης… πολλάκις.

Δημοφιλείς Απόψεις