Λόγια του Βαρδάρη

  • Έτοιμος για... ορειβασία ο περιφερειάρχης
    27/06/2022 17:08

    Έτοιμος για... ορειβασία ο περιφερειάρχης

    Συνήθως τα δώρα στις εθιμοτυπικές και τις επίσημες επισκέψεις  ή τις συναντήσεις με Έλληνες και ξένους αξιωματούχους είναι βιβλία, λευκώματα κ.α ωστόσο αυτή την φορά η έκπληξη ήρθε και από τις δυο πλευρές. Ο λόγος για τον Αυστριακό κυβερνήτη Γκούντερ Πλάτερ ο οποίος λίγο μετά το πέρας τη συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, του έκανε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο δώρο.

    Ένα καλαίσθητο σακίδιο πλάτης, από αυτά που χρησιμοποιούν οι ορειβάτες με πολλές θήκες και τσέπες, προκειμένου να έχουν όλα τα απαραίτητα στο βουνό όπου ανεβαίνουν. Δεδομένης μάλιστα της γεωγραφίας της Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Πλάτερ εξέπληξε τον περιφερειάρχη, λέγοντας του πως του χαρίζει το σακίδιο για να κάνει ορειβασία στην περιοχή που διαθέτει πολλά βουνά, με πρώτο τον Όλυμπο, σημειώνοντας μάλιστα πως στην Αυστρία το σπόρ είναι… εθνικό.

    Ο κ. Τζιτζικώστας πάντως το χάρηκε ιδιαίτερα και το βρήκε πολύ χρηστικό, οπότε μπορεί να σκεφθεί το καλοκαίρι να κάνει καμία εξόρμηση στα βουνά της Κεντρικής Μακεδονίας.

    Αλλά και ο περιφερειάρχης δεν έκανε κάτι λιγότερο για τον ομόλογό του, στον οποίο δώρισε ένα μπλε μαντήλι τσέπης, τονίζοντας στον κ. Πλάτερ «επειδή ντύνεστε πολύ ωραία», αλλά και ένα συλλεκτικό νόμισμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

    dddd.jpg