Λόγια του Βαρδάρη

  • Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις
    07/08/2022 21:43

    Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

    Δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ προετοιμάζουν τα συνδικάτα της χώρας. Οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα δώσουν φέτος ραντεβού στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, της ακρίβειας και της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης. 

    Ήδη το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΓΣΕΕ έχουν εκδώσει εγκύκλιο καλώντας τα εργατικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας για μαζική συμμετοχή. Η αυλαία των φετινών κινητοποιήσεων ανοίγει στις 6 Σεπτεμβρίου στο κτίριο του ΕΚΘ με τη σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών από την ευρύτερη περιοχή όπου αναμένεται για ακόμα μια φορά να αποτυπωθεί με μελανά χρώματα η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους. 

    Οι δράσεις κορυφώνονται με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο με το ραντεβού να δίνεται στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου. «Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί και να αγωνιστούμε ενάντια στην ακρίβεια, για ΣΣΕ, για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις και παροχές, για ελεύθερη συνδικαλιστική δράση με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο που εστάλη στα Εργατικά Κέντρα. Υπενθυμίζεται πως το κάλεσμα δίνεται έπειτα από δύο χρόνια αποχής εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πέρσι η ΓΣΕΕ σε αντίθεση με την ΑΔΕΔΥ αντί πορείας και συλλαλητηρίου επέλεξε την πραγματοποίηση άλλων δράσεων σε κλειστούς χώρους με πιστή εφαρμογή των τότε μέτρων κατά του κορονοϊού.

    *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 07.08.2022