Λόγια του Βαρδάρη

 • ΕΣΗΕΜΘ: "Ξεσήκωσαν ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 στο κανάλι Έψιλον"
  06/04/2021 17:41

  ΕΣΗΕΜΘ: "Ξεσήκωσαν ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 στο κανάλι Έψιλον"

  Ανακοίνωση κατά του Μένιου Φουρθιώτη και της Νανάς Παλαιτσάκη που παρουσιάζουν το δελτίο ειδήσεων του καναλιού Έψιλον επειδή χρησιμοποίησαν αυτούσιο ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 χωρίς αναφορά στον τηλεοπτικό σταθμό με έδρα τη Θεσσαλονίκη εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ. 

  "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την ενέργεια του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον να χρησιμοποιήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, παρουσιάζοντας το ως δικό τους ενημερωτικό υλικό.

  Συγκεκριμένα, στο δελτίο της 3ης Απριλίου, που παρουσίασαν οι Μένιος Φουρθιώτης και Νανά Παλαιτσάκη, προβλήθηκε ατόφιο ενημερωτικό θέμα σχετικά με τις εξελίξεις στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως είχε ετοιμαστεί και προβληθεί από την ΕΡΤ3, και μάλιστα εμφανίζεται σε αυτό ρεπόρτερ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

  Πέρα από την κραυγαλέα παραβίαση της δεοντολογίας και της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα, το περιστατικό αυτό φανερώνει έλλειμμα αξιοπιστίας που τροφοδοτεί τη δυσπιστία του κοινού απέναντι στα ΜΜΕ, με τρόπο που αδικεί κατάφωρα συναδέλφους και Μέσα που υπηρετούν με συνέπεια την Ενημέρωση" αναφέρεται στην ανακοίνωση. Δείτε ακόμα