Μονόλογοι

ΕΡΤ3: «Τροφεία» για τους μόνιμους, «τροφεία» για τους τηλεργάτες, «τροφεία» και για τους συνεργάτες των βουλευτών; (φωτ.)

13/12/2022 14:01

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η «ΜτΚ», το makthes.gr και ο «ανθηρόστομος» ασχολούμαστε συστηματικά με τα της ΕΡΤ3 και έχουμε μπει μπροστά μπας και σωθεί ό,τι σώζεται για το ίδιο το κανάλι, τους εργαζόμενους και κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς οι διαρκείς απόπειρες απαξίωσής της δεν μπορούν να μένουν στο απυρόβλητο ή στο σκοτάδι.


Όμως, τώρα ήρθε η σειρά (εν μέρει) των εργαζόμενων και κυρίως των συνδικαλιστών να μην αφήσουν τον «ανθηρόστομο» να αγιάσει και να προετοιμαστεί για τα Χριστούγεννα εν ηρεμία ή έστω να τον αφήσουν να εστιάσει στην Εύα και τον απαγορευμένο καρπό που φαίνεται πως δάγκωσε.


Ο λόγος για τα περίφημα «τροφεία», τα οποία μετά την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης και απουσία κονδυλίων ώστε να δοθούν σε ζεστό χρήμα, πήραν αναδρομικά οι μόνιμοι της ΕΡΤ και επομένως και της ΕΡΤ3. Στους εργαζόμενους, λοιπόν, δόθηκαν από την περασμένη εβδομάδα δύο κάρτες (μία για τα τρέχοντα, μία έναντι δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων -θυμίζω πως μιλάμε για το '21, μήπως μπερδευτείτε τη γιορτή αναμένουμε), οι οποίες χοντρικά αντιστοιχούν σε 5 ευρώ ανά ημέρα εργασίας.

new.jpg


Όλα ως εδώ καλά ή τελοσπάντων δημοσιοϋπαλληλικά, καθώς αν το ακούσει αυτό ο καθημερινός πολίτης που δε μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει ούτε στα βασικά θα λειτουργήσει και πάλι ο κοινωνικός αυτοματισμός και μόνο αυτό μας έλειπε. Αφού το λέει ο νόμος, καλώς τα πήραν.

Έλα, όμως, που αντί να τα ξοδεύουν ήσυχοι και ανακουφισμένοι για τη δικαίωσή τους, θέλουν και άλλα. Όχι οι μόνιμοι για τους εαυτούς τους, αλλά για τους συμβασιούχους, αυτούς που βρίσκονται σε τηλεργασία (επομένως βρίσκονται σπίτι τους και τρώνε ό,τι θα έτρωγαν και στο ρεπό τους ή την άδειά τους) και το καλύτερο; όσους είναι αποσπασμένοι. 


Για να συνεννοούμαστε, σχεδόν όλοι οι αποσπασμένοι δεν είναι αποσπασμένοι στο δρόμο κάπου ή στα χωράφια, αλλά σε βουλευτικά ή υπουργικά γραφεία. Δηλαδή, την ώρα που -θα το επαναλάβω όσες φορές χρειαστεί και δεν είναι λαϊκισμός, αλλά ωμή πραγματικότητα- ο κόσμος γύρω μας χάνεται, συνδικαλιστές ετοιμάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να παίρνουν 5 ευρώ τη μέρα για σάντουιτς οι συνεργάτες των βουλευτών.


Σε έναν τέλειο κόσμο ή τελοσπάντων μία κανονική δυτική χώρα όλα αυτά θα ήταν νορμάλ. Και αυτό γιατί θα έπαιρναν όλοι όσα δικαιούνται και για όσα πραγματικά δουλεύουν. Αλλά στην περίπτωση αυτής της χώρας και αυτής της δεδομένης χρονικής στιγμής, πείτε με λαϊκιστή, ένας βουλευτής ας δώσει 5 ευρώ στον αποσπασμένο από την ΕΡΤ3 συνεργάτη του για σάντουιτς και καφέ. Ούτως ή άλλως από την ίδια τσέπη θα βγουν, του φορολογούμενου δηλαδή.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα ξεσηκώθηκαν και οι δημοτικοί δημοσιογράφοι οι οποίοι θέλουν και αυτοί το καθημερινό πεντάευρω γιατί όπως λένε είναι και αυτοί του δημόσιου τομέα. Τα ακούνε αυτά οι δημοσιογράφοι του ιδιωτικού τομέα της πόλης αλλά και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι (π.χ. οι υπάλληλοι της καθαριότητας των δήμων) και κρατιούνται να μη σιχτιρίσουν λίγο πριν τη γέννηση του μικρού Χριστούλη...


O… ανθηρόστομος