ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίθεση Νοτοπούλου σε Τσαβλή: "Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης πετάει λάσπη και διαδίδει ψευδείς ειδήσεις"

Συνεχίζεται η κόντρα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Μαζί" για το ζήτημα της αναμετάδοσης των συνεδριάσεων από το κανάλι στο Youtube της δημοτικής τηλεόρασης

 23/09/2020 19:33

Επίθεση Νοτοπούλου σε Τσαβλή: "Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης πετάει λάσπη και διαδίδει ψευδείς ειδήσεις"

Άμεση απάντηση έδωσε η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ Κατερίνα Νοτοπούλου στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή, αναφορικά με την αναμετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από το κανάλι στο Youtube της δημοτικής τηλεόρασης. 

Κατηγορεί το κ. Τσαβλή λέγοντας πως "για ακόμη μία φορά ελλείψει άλλων επιχειρημάτων καταφεύγετε σε ψεύδη, και στο ανούσιο αφήγημα περί́ προσωπικής μου προβολής". 

Αναλυτικά η απάντηση της Νοτοπούλου:

"Ο Πρόεδρος που στήνει παρωδίες Δημοτικά Συμβούλια ως Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της ΝΔ,

ο πρόεδρος που υπονομεύει ανοιχτά το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου δια της διαδικασίας ,

ο πρόεδρος που παρανόμως διέκοψε την αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Τηλεόραση,

ο πρόεδρος που συμπεριφέρεται ως εντολοδόχος του Δημάρχου και όχι ως προεδρεύων σώματος, που επιτρέπει να διορθώνεται από τον Δήμαρχο ακόμα και σε θέματα διαδικασίας,

ο πρόεδρος που μπερδεύει συνειδητά τον Επικεφαλής της παράταξης που στήριξε το κόμμα του, τον κ.Ταχιάο με εμένα,

ο πρόεδρος που κρατά επιλεκτικές παρουσίες, απέδειξε περίτρανα ότι δεν είναι ικανός να περιφρουρήσει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά επιδίδεται στο να πετάει λάσπη και να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις.

Ευτυχώς, τα Δημοτικά Συμβούλια αναμεταδίδονταν μέχρι πρότινος και μαγνητοσκοπούνταν, όλοι θυμούνται και μπορούν να θυμηθούν...

Κύριε Πρόεδρε, για ακόμη μία φορά ελλείψει άλλων επιχειρημάτων καταφεύγετε σε ψεύδη, και στο ανούσιο αφήγημα περί́ προσωπικής μου προβολής.

Γιατί δεν μπορείτε να κατανοήσετε πως ο Δήμος δεν είναι βήμα προσωπικής προβολής και επικοινωνίας αλλά θεσμός Δημοκρατίας και Αυτοδιοίκησης. Σας είναι ξένο ως φιλοσοφία γι' αυτό δεν μπορείτε να το κατανοήσετε.

Γι’ αυτό́ επιμένουμε όλοι στην αντιπολίτευση οι συνεδριάσεις να γίνονται δημόσια.

Για να περιορίσουμε το ψεύδος και να αποκαλυφθούμε όλοι στους πολίτες.

Είμαι της άποψης πως η θεσμική εκτροπή αντιμετωπίζεται με μάχες σε κάθε επίπεδο. Η πολιτική κατρακύλα μόνο σε πολιτικό.

Κύριε πρόεδρε, μπορείτε να συνεχίσετε να λέτε όσα ψέματα επιθυμείτε, να προσβάλλετε ευθέως το σώμα.

Στο τέλος της ημέρας, μία μία θα παίρνετε πίσω τις κατάπτυστες αποφάσεις σας, όπως αναγκαστήκατε να κάνετε με τη διακοπή της αναμετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου αφού κατέπεσαν τα επιχειρήματα σας, όπως πήρατε πίσω και την εξευτελιστική δήλωση που υποβάλλατε τους γονείς. Γιατί η λογική και η αλήθεια νικάνε στο τέλος κύριε Πρόεδρε.

Το είχα πει και σε σας και στον κ. Δήμαρχο: υπάρχει και πιο χαμηλά́.

Κύριε Πρόεδρε, η αντιπολίτευση έχει θεσμικό́ ρόλο και όπως αποδεικνύεται από́ την κωλοτούμπα σας τον επιτελεί́ αποτελεσματικά́.

Η δε διοίκηση επιτελεί́ το δικό́ της ρόλο: Όχι παρκινγκ-παρκινγκ (πλατεία Ελευθερίας), όχι αναμετάδοση -αναμετάδοση (δημοτικό́ συμβούλιο) και οσονούπω ποδηλατόδρομος όχι ποδηλατόδρομος.

ΥΓ: Αυτές οι «αναμεταδόσεις που δε σταμάτησαν αλλά απλώς διακόπηκαν», είναι σαν τη «συμφωνία που δεν ήταν συμφωνία»»

Πολύ κ. Μητσοτάκη διαβάζετε κύριε Πρόεδρε"!

Νωρίτερα ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Τσαβλής απέστειλε επιστολή προς την επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, σχετικά με την μετάδοση των συνεδριάσεων από το κανάλι του δήμου στο Youtube, αλλά και την παρουσία της ίδιας σε αυτές.

Ο κ. Τσαβλής χαρακτήρισε την κ. Νοτοπούλου "αδαή" επειδή όπως διευκρίνισε "οι μεταδόσεις δεν σταμάτησαν, αλλά απλώς διακόπηκαν λόγω της μη πραγματοποίησης των ζωντανών συνεδριάσεων ελέω κορονοϊού".

Μάλιστα, ο κ. Τσαβλής υπαινίχτηκε ότι η κ. Νοτοπούλου υπάρχει περίπτωση να παραπλανά και να προκαλεί "αναίτια θόρυβο" για το θέμα, επιδιώκοντας την προσωπική της προβολή, κάτι που, όπως λέει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, την καθιστά "υπόλογη σε όλη την πόλη".

Συγκεκριμένα η επιστολή του ανέφερε: 

"Αξιότιμη κα Νοτοπούλου,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο τους πανηγυρισμούς σας για «νίκη» μερίδας της αντιπολίτευσης σχετικά με τη μετάδοση από το κανάλι youtube του Δήμου μας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ήθελα να σας ενημερώσω, διότι νομίζω ήσασταν απούσα από τη συνεδρίαση εκείνη την ώρα, ότι το Προεδρείο δεσμεύτηκε στο Σώμα ότι θα διερευνούσε την προοπτική αυτή μιας και αποτελούσε αίτημα κι επιθυμία όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβούλων. Μετά την απορριπτική απόφαση (569/2020) του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την τηλεοπτική μετάδοση των τηλεδιασκέψεων (κατά πλειοψηφία) διερευνήθηκε η τεχνική δυνατότητα real time μετάδοσης, η οποία, μετά την επιβεβαίωση των υπηρεσιών, θα γίνει πράξη από την επόμενη συνεδρίαση.

Κα Νοτοπούλου, διαπιστώνω με λύπη μου ότι έχετε επιλεκτική μνήμη, αντίστοιχη με την επιλεκτική σας παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Θυμάστε τις συνεδριάσεις μόνο όταν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και όταν δεν είναι αυτή δυνατή δυσαρεστείστε. Αγωνίζεστε να μεταδίδονται τηλεοπτικά ακόμα και οι τηλεδιασκέψεις, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών της TV100 ότι υπάρχει μεγάλη τεχνική δυσκολία και πολύ κακή ποιότητα εικόνας και ήχου, αλλά και την εισήγηση του υπευθύνου του Δήμου μας για τα προσωπικά δεδομένα, που θέτει συγκεκριμένους όρους τηλεοπτικής μετάδοσης της τηλεδιάσκεψης που την καθιστούν σχεδόν ανέφικτη. Σας θυμίζω ακόμα κα Νοτοπούλου ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε ζωντανές είτε με τηλεδιάσκεψη, καλύπτονται ειδησιογραφικά από πλήθος άξιων δημοσιογράφων, οι οποίοι άοκνα μεταδίδουν τα τεκταινόμενα στη συνεδρίαση παρά τις 9 με 10 ώρες διάρκειάς τους, σε αντίθεση με κάποιους οι οποίοι μετά την ομιλία τους στο βήμα και την προβολή τους από το τηλεοπτικό κανάλι αποχωρούν επικαλούμενοι κοινοβουλευτικά καθήκοντα ή άλλες υποχρεώσεις. Με τον αγώνα που κάνετε αναρωτιέμαι αν πραγματικά θέλετε να ακούγονται αυτά που λέγονται μέσα στο Συμβούλιο ή αν επιθυμείτε προσωπική προβολή. Επίσης, τον τελευταίο καιρό διαδίδετε στο κοινό της πόλης ότι έχουν διακοπεί, με ευθύνη της Διοίκησης, οι μεταδόσεις από το Δημοτικό κανάλι των συνεδριάσεων. Αποστείλατε μάλιστα και έγγραφο στο γραφείο μου ζητώντας να μάθετε τον αριθμό απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που επικυρώνει αυτήν την ενέργεια. Αν πραγματικά δεν γνωρίζετε ότι οι μεταδόσεις δεν σταμάτησαν, αλλά απλώς διακόπηκαν λόγω της μη πραγματοποίησης των ζωντανών συνεδριάσεων ελέω κορονοϊού, είστε ασυγχώρητη διότι είστε αρχηγός παράταξης και η άγνοιά σας είναι αδικαιολόγητη. Αν, από την άλλη μεριά το γνωρίζετε και απλώς προκαλείτε αναίτια θόρυβο, τότε είστε υπόλογη σε όλη την πόλη, διότι την παραπλανείτε. Ποιο από τα δύο συμβαίνει κα. Νοτοπούλου;

Κλείνοντας, και θέλοντας να ενημερώσω, ως οφείλω, τους δημότες της Θεσσαλονίκης για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρω:

  1. Οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου έχουν διακοπεί λόγω των μέτρων για αποφυγή εξάπλωσης του κορoνοϊού και προστασίας των ευπαθών ομάδων που έχουμε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι απευθείας μεταδόσεις των συνεδριάσεων από την TV100 διακόπηκαν μαζί με τις συνεδριάσεις και θα ξεκινήσουν πάλι με την επιστροφή στην κανονικότητα.
  2. Οι συνεδριάσεις γίνονται με επιτυχία τον τελευταίο καιρό με τηλεδιάσκεψη διότι έτσι επιβάλλει ο νόμος προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του κορoνοϊού λόγω συνωστισμού σε κλειστό χώρο. Η δια περιφοράς συνεδρίαση εφαρμόζεται σε επείγοντα θέματα και συμφωνώ με την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων ότι δεν είναι και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Αλλά χρειάζεται μερικές φορές. Η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών είναι ανέφικτη με τις διαστάσεις της αίθουσας συνεδριάσεων που διαθέτουμε σε συνδυασμό με τον αριθμό συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων που πρέπει να παρίστανται.
  3. Η τηλεοπτική μετάδοση των τηλεδιασκέψεων συζητήθηκε στη συνεδρίαση της 09/09/2020 και απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (ΑΔΣ: 569/20)
  4. Η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη από το κανάλι youtube του Δήμου μας ήταν δέσμευση και υποχρέωση του Προεδρείου προς τους συναδέλφους και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στην τελευταία συνεδρίαση και δεν νοείται να θεωρείται νίκη ή ήττα της μιας ή της άλλης πλευράς. Είναι το αυτονόητο όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Δεσμεύομαι κα Νοτοπούλου να κάνω ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να γίνει η παραμονή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο πιο ελκυστική γίνεται για να σας έχουμε πιο πολλή ώρα κοντά μας. Σέβομαι την προσωπικότητα και τη θέση την οποία κατέχετε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, όμως θεωρώ υποχρέωση μου να επαναφέρω τα πράγματα στη σωστή θέση τους όταν παίρνουν λάθος δρόμο είτε από τη μία είτε από την άλλη μεριά.

Με ειλικρινή εκτίμηση

Δρ. Δρόσος Τσαβλής

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης"

Άμεση απάντηση έδωσε η επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ Κατερίνα Νοτοπούλου στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή, αναφορικά με την αναμετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από το κανάλι στο Youtube της δημοτικής τηλεόρασης. 

Κατηγορεί το κ. Τσαβλή λέγοντας πως "για ακόμη μία φορά ελλείψει άλλων επιχειρημάτων καταφεύγετε σε ψεύδη, και στο ανούσιο αφήγημα περί́ προσωπικής μου προβολής". 

Αναλυτικά η απάντηση της Νοτοπούλου:

"Ο Πρόεδρος που στήνει παρωδίες Δημοτικά Συμβούλια ως Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της ΝΔ,

ο πρόεδρος που υπονομεύει ανοιχτά το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου δια της διαδικασίας ,

ο πρόεδρος που παρανόμως διέκοψε την αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Δημοτική Τηλεόραση,

ο πρόεδρος που συμπεριφέρεται ως εντολοδόχος του Δημάρχου και όχι ως προεδρεύων σώματος, που επιτρέπει να διορθώνεται από τον Δήμαρχο ακόμα και σε θέματα διαδικασίας,

ο πρόεδρος που μπερδεύει συνειδητά τον Επικεφαλής της παράταξης που στήριξε το κόμμα του, τον κ.Ταχιάο με εμένα,

ο πρόεδρος που κρατά επιλεκτικές παρουσίες, απέδειξε περίτρανα ότι δεν είναι ικανός να περιφρουρήσει το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά επιδίδεται στο να πετάει λάσπη και να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις.

Ευτυχώς, τα Δημοτικά Συμβούλια αναμεταδίδονταν μέχρι πρότινος και μαγνητοσκοπούνταν, όλοι θυμούνται και μπορούν να θυμηθούν...

Κύριε Πρόεδρε, για ακόμη μία φορά ελλείψει άλλων επιχειρημάτων καταφεύγετε σε ψεύδη, και στο ανούσιο αφήγημα περί́ προσωπικής μου προβολής.

Γιατί δεν μπορείτε να κατανοήσετε πως ο Δήμος δεν είναι βήμα προσωπικής προβολής και επικοινωνίας αλλά θεσμός Δημοκρατίας και Αυτοδιοίκησης. Σας είναι ξένο ως φιλοσοφία γι' αυτό δεν μπορείτε να το κατανοήσετε.

Γι’ αυτό́ επιμένουμε όλοι στην αντιπολίτευση οι συνεδριάσεις να γίνονται δημόσια.

Για να περιορίσουμε το ψεύδος και να αποκαλυφθούμε όλοι στους πολίτες.

Είμαι της άποψης πως η θεσμική εκτροπή αντιμετωπίζεται με μάχες σε κάθε επίπεδο. Η πολιτική κατρακύλα μόνο σε πολιτικό.

Κύριε πρόεδρε, μπορείτε να συνεχίσετε να λέτε όσα ψέματα επιθυμείτε, να προσβάλλετε ευθέως το σώμα.

Στο τέλος της ημέρας, μία μία θα παίρνετε πίσω τις κατάπτυστες αποφάσεις σας, όπως αναγκαστήκατε να κάνετε με τη διακοπή της αναμετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου αφού κατέπεσαν τα επιχειρήματα σας, όπως πήρατε πίσω και την εξευτελιστική δήλωση που υποβάλλατε τους γονείς. Γιατί η λογική και η αλήθεια νικάνε στο τέλος κύριε Πρόεδρε.

Το είχα πει και σε σας και στον κ. Δήμαρχο: υπάρχει και πιο χαμηλά́.

Κύριε Πρόεδρε, η αντιπολίτευση έχει θεσμικό́ ρόλο και όπως αποδεικνύεται από́ την κωλοτούμπα σας τον επιτελεί́ αποτελεσματικά́.

Η δε διοίκηση επιτελεί́ το δικό́ της ρόλο: Όχι παρκινγκ-παρκινγκ (πλατεία Ελευθερίας), όχι αναμετάδοση -αναμετάδοση (δημοτικό́ συμβούλιο) και οσονούπω ποδηλατόδρομος όχι ποδηλατόδρομος.

ΥΓ: Αυτές οι «αναμεταδόσεις που δε σταμάτησαν αλλά απλώς διακόπηκαν», είναι σαν τη «συμφωνία που δεν ήταν συμφωνία»»

Πολύ κ. Μητσοτάκη διαβάζετε κύριε Πρόεδρε"!

Νωρίτερα ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Τσαβλής απέστειλε επιστολή προς την επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, σχετικά με την μετάδοση των συνεδριάσεων από το κανάλι του δήμου στο Youtube, αλλά και την παρουσία της ίδιας σε αυτές.

Ο κ. Τσαβλής χαρακτήρισε την κ. Νοτοπούλου "αδαή" επειδή όπως διευκρίνισε "οι μεταδόσεις δεν σταμάτησαν, αλλά απλώς διακόπηκαν λόγω της μη πραγματοποίησης των ζωντανών συνεδριάσεων ελέω κορονοϊού".

Μάλιστα, ο κ. Τσαβλής υπαινίχτηκε ότι η κ. Νοτοπούλου υπάρχει περίπτωση να παραπλανά και να προκαλεί "αναίτια θόρυβο" για το θέμα, επιδιώκοντας την προσωπική της προβολή, κάτι που, όπως λέει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, την καθιστά "υπόλογη σε όλη την πόλη".

Συγκεκριμένα η επιστολή του ανέφερε: 

"Αξιότιμη κα Νοτοπούλου,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο τους πανηγυρισμούς σας για «νίκη» μερίδας της αντιπολίτευσης σχετικά με τη μετάδοση από το κανάλι youtube του Δήμου μας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ήθελα να σας ενημερώσω, διότι νομίζω ήσασταν απούσα από τη συνεδρίαση εκείνη την ώρα, ότι το Προεδρείο δεσμεύτηκε στο Σώμα ότι θα διερευνούσε την προοπτική αυτή μιας και αποτελούσε αίτημα κι επιθυμία όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμβούλων. Μετά την απορριπτική απόφαση (569/2020) του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την τηλεοπτική μετάδοση των τηλεδιασκέψεων (κατά πλειοψηφία) διερευνήθηκε η τεχνική δυνατότητα real time μετάδοσης, η οποία, μετά την επιβεβαίωση των υπηρεσιών, θα γίνει πράξη από την επόμενη συνεδρίαση.

Κα Νοτοπούλου, διαπιστώνω με λύπη μου ότι έχετε επιλεκτική μνήμη, αντίστοιχη με την επιλεκτική σας παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Θυμάστε τις συνεδριάσεις μόνο όταν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και όταν δεν είναι αυτή δυνατή δυσαρεστείστε. Αγωνίζεστε να μεταδίδονται τηλεοπτικά ακόμα και οι τηλεδιασκέψεις, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών της TV100 ότι υπάρχει μεγάλη τεχνική δυσκολία και πολύ κακή ποιότητα εικόνας και ήχου, αλλά και την εισήγηση του υπευθύνου του Δήμου μας για τα προσωπικά δεδομένα, που θέτει συγκεκριμένους όρους τηλεοπτικής μετάδοσης της τηλεδιάσκεψης που την καθιστούν σχεδόν ανέφικτη. Σας θυμίζω ακόμα κα Νοτοπούλου ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε ζωντανές είτε με τηλεδιάσκεψη, καλύπτονται ειδησιογραφικά από πλήθος άξιων δημοσιογράφων, οι οποίοι άοκνα μεταδίδουν τα τεκταινόμενα στη συνεδρίαση παρά τις 9 με 10 ώρες διάρκειάς τους, σε αντίθεση με κάποιους οι οποίοι μετά την ομιλία τους στο βήμα και την προβολή τους από το τηλεοπτικό κανάλι αποχωρούν επικαλούμενοι κοινοβουλευτικά καθήκοντα ή άλλες υποχρεώσεις. Με τον αγώνα που κάνετε αναρωτιέμαι αν πραγματικά θέλετε να ακούγονται αυτά που λέγονται μέσα στο Συμβούλιο ή αν επιθυμείτε προσωπική προβολή. Επίσης, τον τελευταίο καιρό διαδίδετε στο κοινό της πόλης ότι έχουν διακοπεί, με ευθύνη της Διοίκησης, οι μεταδόσεις από το Δημοτικό κανάλι των συνεδριάσεων. Αποστείλατε μάλιστα και έγγραφο στο γραφείο μου ζητώντας να μάθετε τον αριθμό απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που επικυρώνει αυτήν την ενέργεια. Αν πραγματικά δεν γνωρίζετε ότι οι μεταδόσεις δεν σταμάτησαν, αλλά απλώς διακόπηκαν λόγω της μη πραγματοποίησης των ζωντανών συνεδριάσεων ελέω κορονοϊού, είστε ασυγχώρητη διότι είστε αρχηγός παράταξης και η άγνοιά σας είναι αδικαιολόγητη. Αν, από την άλλη μεριά το γνωρίζετε και απλώς προκαλείτε αναίτια θόρυβο, τότε είστε υπόλογη σε όλη την πόλη, διότι την παραπλανείτε. Ποιο από τα δύο συμβαίνει κα. Νοτοπούλου;

Κλείνοντας, και θέλοντας να ενημερώσω, ως οφείλω, τους δημότες της Θεσσαλονίκης για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρω:

  1. Οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου έχουν διακοπεί λόγω των μέτρων για αποφυγή εξάπλωσης του κορoνοϊού και προστασίας των ευπαθών ομάδων που έχουμε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι απευθείας μεταδόσεις των συνεδριάσεων από την TV100 διακόπηκαν μαζί με τις συνεδριάσεις και θα ξεκινήσουν πάλι με την επιστροφή στην κανονικότητα.
  2. Οι συνεδριάσεις γίνονται με επιτυχία τον τελευταίο καιρό με τηλεδιάσκεψη διότι έτσι επιβάλλει ο νόμος προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του κορoνοϊού λόγω συνωστισμού σε κλειστό χώρο. Η δια περιφοράς συνεδρίαση εφαρμόζεται σε επείγοντα θέματα και συμφωνώ με την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων ότι δεν είναι και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Αλλά χρειάζεται μερικές φορές. Η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών είναι ανέφικτη με τις διαστάσεις της αίθουσας συνεδριάσεων που διαθέτουμε σε συνδυασμό με τον αριθμό συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων που πρέπει να παρίστανται.
  3. Η τηλεοπτική μετάδοση των τηλεδιασκέψεων συζητήθηκε στη συνεδρίαση της 09/09/2020 και απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (ΑΔΣ: 569/20)
  4. Η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων με τηλεδιάσκεψη από το κανάλι youtube του Δήμου μας ήταν δέσμευση και υποχρέωση του Προεδρείου προς τους συναδέλφους και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στην τελευταία συνεδρίαση και δεν νοείται να θεωρείται νίκη ή ήττα της μιας ή της άλλης πλευράς. Είναι το αυτονόητο όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Δεσμεύομαι κα Νοτοπούλου να κάνω ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να γίνει η παραμονή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο πιο ελκυστική γίνεται για να σας έχουμε πιο πολλή ώρα κοντά μας. Σέβομαι την προσωπικότητα και τη θέση την οποία κατέχετε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, όμως θεωρώ υποχρέωση μου να επαναφέρω τα πράγματα στη σωστή θέση τους όταν παίρνουν λάθος δρόμο είτε από τη μία είτε από την άλλη μεριά.

Με ειλικρινή εκτίμηση

Δρ. Δρόσος Τσαβλής

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης"

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία