Λόγια του Βαρδάρη

  • Επίκουρος Καθηγητής ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαλαμάτης
    27/07/2022 20:06

    Επίκουρος Καθηγητής ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαλαμάτης

    Και Γενικός Γραμματέας και Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Η χθεσινή ημέρα για τον Δημήτρη Γαλαμάτη ήταν σημαντική μιας και ορκίστηκε επίκουρος καθηγητής ενώπιον του πρύτανη του ιδρύματος Ζήση Μαμούρη. 

    Ο ίδιος, όπως περιγράφει εξελέγη σε αυτή τη θέση τον περασμένο Δεκέμβρη. Ωστόσο είχε να επιλέξει εάν θα ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα ή θα συνεχίσει τη διαδρομή του στον "ΕΛΓΟ Δήμητρα". 


    Όπως γράφει: 

    "Τον περασμένο Δεκέμβριο είχα εκλεγεί Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, της Γεωπονικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Έμεναν από τότε να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες, οι οποίες περαιώθηκαν τον περασμένο Μάιο, αλλά και η δική μου απόφαση, η δική μου απάντηση στο δίλημμα, «συνεχίζω την επαγγελματική μου διαδρομή στη μέχρι σήμερα δουλειά μου, στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ή κάνω στροφή στον Ακαδημαϊκό χώρο»; 

    Η διαδρομή μου στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ υπήρξε συναρπαστική: εμβάθυνα την επιστημονική μου γνώση, γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους, βίωσα τις προκλήσεις, αλλά και τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, έδωσα μάχες για την προάσπιση και την ανάδειξή του. Με λίγα λόγια αγάπησα τη δουλειά μου και έδωσα όλες μου τις δυνάμεις σε όλη την πορεία μου εκεί. 

    Γι’ αυτό και η απόφαση να την αποχωριστώ δεν θα μπορούσε να είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη. Τελικά κατέληξα στην επιλογή του νέου δρόμου που ανοίγεται μπροστά μου, την ένταξη μου στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα, καθώς εκτίμησα ότι η παραγωγή της νέας γνώσης, η αλληλεπίδραση με τα νέα παιδιά, οι προσδοκίες μας για ένα καλύτερο αύριο μέσα από τη δική τους χειραφέτηση και επιστημονική τους ενδυνάμωση, περιγράφουν τον επόμενο ελπιδοφόρο και φιλόδοξο στόχο μου. Οι καιροί μας είναι εξόχως απαιτητικοί, ενώ οι αναδυόμενες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της επάρκειας τροφίμων, της βιωσιμότητας του πρωτογενούς τομέα, επιβάλουν συνένωση δυνάμεων και συγκροτημένη τεχνοκρατική υποστήριξη. Έτσι, σήμερα βρέθηκα στο κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο και ενώπιον του αξιότιμου Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Ζήση Μαμούρη, έδωσα τον όρκο μου και ανέλαβα τα διδακτικά και ερευνητικά καθήκοντα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής της Λάρισας, τα οποία, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, επέλεξα να ασκώ αμισθί, για όσο διάστημα θα βρίσκομαι στη θέση του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Νέα αρχή, επένδυση στη δύναμη της γνώσης".