Λόγια του Βαρδάρη

  • Επαγγελματικό Επιμελητήριο χωρίς... επαγγελματίες
    29/03/2019 18:12

    Επαγγελματικό Επιμελητήριο χωρίς... επαγγελματίες

    Η κόντρα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με το ΥΜΑΘ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επιχειρηματική αποστολή στα Σκόπια έχει ενταθεί και οι κατηγορίες που ανταλλάσσουν ο Μιχάλης Ζορπίδης με την Ελευθερία Χατζηγεωργίου φιγουράρουν σε όλα τα ενημερωτικά μέσα. 

    Όταν, λοιπόν, τα φώτα είναι στραμμένα πάνω σου και οι δημοσιογράφοι περιμένουν την επόμενη κίνηση, καλό είναι να προσέχεις τι λες, τι γράφεις και κυρίως ποιους επιλέγεις να σε εκπροσωπούν προς τα έξω. Ο λόγος για ένα από τα δελτία Τύπου που εξέδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ως απάντηση στην υφυπουργό Εσωτερικών με τίτλο "Ο Μιχάλης Ζορπίδης απαντά στην Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης". 

    Μέσα σε 184 λέξεις ο συντάκτης έχει καταφέρει μια μίξη ορθογραφικών λαθών, αναγραμματισμών και έλλειψης τονισμού που φανερώνουν βιασύνη, προχειρότητα και σίγουρα δεν τιμούν ούτε τον κ. Ζορπίδη, ούτε το Επιμελητήριο που φέρει τον τίτλο "Επαγγελματικό". Γιατί, η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως είναι έργο επαγγελματία, αλλά... μαθητευόμενου.

    Δείτε και μόνοι σας.

    "Ο Μιχάλης Ζορπίδης απαντά στην Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης

    Με έκπληξη είδα ότι η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου, σε δηλώσεις της. Ειλικρινά απορώ γιατί επέλεξε μία υπουργός, απαντώντας στη θέση ενός συλλογικού ιργάνου, με αιρετή διοίκηση να κάνει πρισωπικές επιθέσεις και μάλιστα αγενείς. Νομίζω ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να σέβονται τις απόψεις των φορέων της κοινωνίας μας, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί τους.
    Νομίζω ακόμη ότι είναι καλύτερες οι επί της ουσίας απαντήσεις από τις προσωπικές επιθέσεις. Ανταπαντώ λοιπόν ότιι η απόφαση του ΕΕΘ είναι συλλογική και όχι προσωπική μου. Η διοίκηση έκρινε και αποφάσισε. Επ αυτού ας σχολιάσει η κυβέρνηση. Κι ας αφήσει τις προσωπικές αιχμές, που είναι και άστοχες. Δεν ειναι δουλειά της να επιτίθεται στους αιρετούς. Ως προεδρος του μεγαλυτερου εκτός Αθηνών, Επιμελητηρίου της χωρας, ως άνθρωπος που μοχθεί στην αγορά επί 40 χρόνια, ως παλιός αντιδήμαρχος, ως επί δεκαετίες συνδικαλιστής και ως ενεργός πολίτης με αγώνες και προσφορά, πορεία για την οποία είμαι υπερήφανος, θλίβομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορες. Που προέρχονται μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα."