ΓΕΥΣΕΙΣ

Έντεκα βήματα για τον τέλειο Espresso από το Caffe Molinari

Πώς θα φτιάξετε τον ιδανικό καφέ - Το Caffe Molinari δίνει τις συμβουλές του

 01/11/2019 09:42

Έντεκα βήματα για τον τέλειο Espresso από το Caffe Molinari
Ας δούμε τα 11 βήματα για την απόλαυση ενός τέλειου espresso:

Συμβουλή 1. Επιλογή και άλεσμα

Επιλέξτε το κατάλληλο χαρμάνι κόκκων καφέ και αλέστε το στο μύλο. 

clipboard01-0MyTP.jpg

Συμβουλή 2. Έλεγχος σκληρότητας νερού

Ελέγξτε τη σκληρότητα του νερού με κρύο νερό μέσω των ειδικών δοκιμαστικών ταινιών. Η ιδανική τιμή ΡΗ είναι 6,5 - 7,5. Αν το διαθέσιμο νερό παρουσιάζει σημαντική απόκλιση από τη συγκεκριμένη τιμή, επιλέξτε να τοποθετήσετε ειδικό φίλτρο νερού. 

clipboard03.jpg

Συμβουλή 3. Χρόνος προθέρμανσης νερού

Λάβετε υπόψη και τηρήστε ακριβώς τον χρόνο προθέρμανσης βάσει του εγχειριδίου οδηγιών λειτουργίας της εκάστοτε μηχανής. 

clipboard02.jpg
Συμβουλή 4. Θερμοκρασία νερού εκχύλισης και πίεση
Βάσει των προδιαγραφών του SCAE στα παγκόσμια πρωταθλήματα, η καταλληλότερη θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 90,5ο C έως 96ο C ενώ η πίεση της αντλίας κυμαίνεται από 8,5 έως 9,5bar. Μετρήστε το νερό που εκρέει με άδειο φορέα φίλτρου και ένα κατάλληλο θερμόμετρο και ελέγξτε τις ρυθμίσεις πίεσης της αντλίας της μηχανής
clipboard04.jpg
Συμβουλή 5. Το τέλειο φλιτζάνι
Με χοντρό τοίχωμα, ελαφρώς κωνικό σχήμα, με κοίλο εσωτερικό πάτο, κατά προτίμηση πορσελάνη, στενότερο πυθμένα και όχι τόσο μεγάλο άνοιγμα για διατήρηση της κρέμας, προθερμασμένο στους περίπου 40ο C.
clipboard05.jpg
Συμβουλή 6. Δοσομέτρηση του φορέα φίλτρου
Γεμίστε το δοχείο φίλτρου δημιουργώντας μια επιφάνεια επίπεδη και ομοιόμορφη με 7,5 γρ. φρεσκοαλεσμένου καφέ.
clipboard06.jpg
Συμβουλή 7. Συμπίεση (Πάτημα)
Με ένα κατάλληλο εξάρτημα συμπίεσης (Tamper) πατάμε τον αλεσμένο καφέ ομοιόμορφα στο κλείστρο. Καθαρίστε τα άκρα και το κλείστρο από τον επιπλέον καφέ. 
clipboard07.jpg
Συμβουλή 8. Προθέρμανση

Προθερμάνετε τη μονάδα εκχύλισης με λίγο καυτό νερό και ξεπλύνετε για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη θερμοκρασία και καθαρές σίτες. 

clipboard08.jpg

Συμβουλή 9. Τοποθέτηση 

Τοποθετήστε ίσια και σφιχτά το κλείστρο στο group της μηχανής καφέ. 

clipboard09.jpg

Συμβουλή 10. Παρασκευή

Επιλέξτε το κατάλληλο κουμπί ροής ζεστού νερού για την παρασκευή espresso. Η συνολική διάρκεια της εκχύλισης, προτείνεται στα 25 δευτερόλεπτα. 

clipboard10.jpg

Συμβουλή 11. Καθαρισμός

Αφαιρέστε το κλείστρο από group της μηχανής. Πετάξτε το χρησιμοποιημένο και συμπιεσμένο καφέ, χωρίς να αφήσετε μέσα υπολείμματα.

Περισσότερες χρηστικές πληροφορίες στο www.molinari.gr 

logo.jpg

Ας δούμε τα 11 βήματα για την απόλαυση ενός τέλειου espresso:

Συμβουλή 1. Επιλογή και άλεσμα

Επιλέξτε το κατάλληλο χαρμάνι κόκκων καφέ και αλέστε το στο μύλο. 

clipboard01-0MyTP.jpg

Συμβουλή 2. Έλεγχος σκληρότητας νερού

Ελέγξτε τη σκληρότητα του νερού με κρύο νερό μέσω των ειδικών δοκιμαστικών ταινιών. Η ιδανική τιμή ΡΗ είναι 6,5 - 7,5. Αν το διαθέσιμο νερό παρουσιάζει σημαντική απόκλιση από τη συγκεκριμένη τιμή, επιλέξτε να τοποθετήσετε ειδικό φίλτρο νερού. 

clipboard03.jpg

Συμβουλή 3. Χρόνος προθέρμανσης νερού

Λάβετε υπόψη και τηρήστε ακριβώς τον χρόνο προθέρμανσης βάσει του εγχειριδίου οδηγιών λειτουργίας της εκάστοτε μηχανής. 

clipboard02.jpg
Συμβουλή 4. Θερμοκρασία νερού εκχύλισης και πίεση
Βάσει των προδιαγραφών του SCAE στα παγκόσμια πρωταθλήματα, η καταλληλότερη θερμοκρασία βρίσκεται μεταξύ 90,5ο C έως 96ο C ενώ η πίεση της αντλίας κυμαίνεται από 8,5 έως 9,5bar. Μετρήστε το νερό που εκρέει με άδειο φορέα φίλτρου και ένα κατάλληλο θερμόμετρο και ελέγξτε τις ρυθμίσεις πίεσης της αντλίας της μηχανής
clipboard04.jpg
Συμβουλή 5. Το τέλειο φλιτζάνι
Με χοντρό τοίχωμα, ελαφρώς κωνικό σχήμα, με κοίλο εσωτερικό πάτο, κατά προτίμηση πορσελάνη, στενότερο πυθμένα και όχι τόσο μεγάλο άνοιγμα για διατήρηση της κρέμας, προθερμασμένο στους περίπου 40ο C.
clipboard05.jpg
Συμβουλή 6. Δοσομέτρηση του φορέα φίλτρου
Γεμίστε το δοχείο φίλτρου δημιουργώντας μια επιφάνεια επίπεδη και ομοιόμορφη με 7,5 γρ. φρεσκοαλεσμένου καφέ.
clipboard06.jpg
Συμβουλή 7. Συμπίεση (Πάτημα)
Με ένα κατάλληλο εξάρτημα συμπίεσης (Tamper) πατάμε τον αλεσμένο καφέ ομοιόμορφα στο κλείστρο. Καθαρίστε τα άκρα και το κλείστρο από τον επιπλέον καφέ. 
clipboard07.jpg
Συμβουλή 8. Προθέρμανση

Προθερμάνετε τη μονάδα εκχύλισης με λίγο καυτό νερό και ξεπλύνετε για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη θερμοκρασία και καθαρές σίτες. 

clipboard08.jpg

Συμβουλή 9. Τοποθέτηση 

Τοποθετήστε ίσια και σφιχτά το κλείστρο στο group της μηχανής καφέ. 

clipboard09.jpg

Συμβουλή 10. Παρασκευή

Επιλέξτε το κατάλληλο κουμπί ροής ζεστού νερού για την παρασκευή espresso. Η συνολική διάρκεια της εκχύλισης, προτείνεται στα 25 δευτερόλεπτα. 

clipboard10.jpg

Συμβουλή 11. Καθαρισμός

Αφαιρέστε το κλείστρο από group της μηχανής. Πετάξτε το χρησιμοποιημένο και συμπιεσμένο καφέ, χωρίς να αφήσετε μέσα υπολείμματα.

Περισσότερες χρηστικές πληροφορίες στο www.molinari.gr 

logo.jpg

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιλέξτε Κατηγορία