Λόγια του Βαρδάρη

 • Ένας γιατρός - αυτοδιοικητικός στη "μάχη" κατά της διασποράς του κορονοϊου
  17/03/2020 21:07

  Ένας γιατρός - αυτοδιοικητικός στη "μάχη" κατά της διασποράς του κορονοϊου

  Εκτός από ενεργός αυτοδιοικητικός, είναι και ενεργός πολίτης και πάνω από όλα επιστήμονας. Ως γιατρός λοιπόν ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης, επέλεξε, έξω και πέρα από αντιπολιτευτικές κορώνες, να λειτουργήσει υπεύθυνα και να στείλει επιστολή στην διοίκηση του δήμου, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την εξάπλωση του ιού και την προστασία των δημοτών και των υπαλλήλων.

  Αφού περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που βιώνει όλη η Ελλάδα και αφού συστήνει να #μείνουν_σπίτι, οι πολίτες, ακολουθώντας τις γενικές οδηγίες, ο κ. Λίλτσης, ζητά από τη δημοτική αρχή εντατικοποίηση των καθαρισμών και των απολυμάνσεων στους κοινόχρηστους χώρους (δρόμους, παγκάκια, στάσεις του ΟΑΣΘ, δημοτικά κτίρια, σχολεία κ.α.), εφαρμογή της τηλε- εργασίας όπου είναι δυνατόν, ευέλικτη λειτουργία των υπηρεσιών μας με σκοπό να εξυπηρετούνται οι πολίτες αλλά και οι υπάλληλοί μας. «Οργανωμένος δήμος είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να λειτουργεί, ώστε να μην χάνεται ούτε μια μέρα δουλειάς αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους σε κρίσιμης στιγμές όπως είναι η σημερινή» αναφέρει ο επικεφαλής της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».

  Η ανάγκη να «Μείνουμε Σπίτι», όπως λέει, είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ μια γνωστοποιεί πως τόσο ο ίδιος προσωπικά, ως γιατρός όπως και τα μέλη της παράταξης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ Δήμου Παύλου Μελά» είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν και να συμβάλλουν, ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο αντιμετώπισης του κορονοϊού στον δήμο Παύλου Μελά.

  Προτείνει επίσης μέσω τηλεδιασκέψεων να συνεδριάζει ένα άτυπο συμβούλιο των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπίζονται από κοινού προβλήματα και δυσλειτουργίες που δημιουργεί η εξάπλωση του ιού, ενώ θεωρεί επιβεβλημένη την αγορά ψηφιακών θερμομέτρων, προκειμένου οι φύλακες των υπηρεσιών που θα παραμείνουν ανοικτές να θερμομετρούν τους πολίτες που τις επισκέπτονται και να μην επιτρέπουν την είσοδο σε εκείνους που εμφανίσουν θερμοκρασίες πέραν των φυσιολογικών.

  Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Λίλτση είναι επιτακτικό όλα τα κτίρια και όλες οι υπηρεσίες του δήμου Παύλου Μελά, να εφοδιαστούν με γάντια και μάσκες μιας χρήσης και αντισηπτικά υγρά. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου, καλό θα είναι, όπως λέει, να αναληφθεί πρωτοβουλία, ώστε οι υπάλληλοί που έχουν ιατρικό ιστορικό ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και αναγκάζονται με φυσική παρουσία στην υπηρεσία να αντικατασταθούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να εξυπηρετούν ανάγκες του δήμου που δεν απαιτούν επαφή με κόσμο.


Δείτε ακόμα