ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένα φαινόμενο που περνάει ΣΥΡΙΖΑ

 24/09/2023 19:09

Δεν θυμάμαι πόσες μέρες πριν, ήμουν στη δουλειά και ξαφνικά είδα τον Στέφανο Κασσελάκη. Μαζί με δυο-τρεις συναδέλφους (γυναίκες) σχολιάζαμε ότι ήταν σαν ψεύτικος, σαν τον άντρα της Barbie. Στην αρχή μάλιστα δεν καταλαβαίναμε και γιατί τον βλέπαμε στην τηλεόραση… Πέρασε άλλη μία εβδομάδα και η κολλητή μου, με αλάνθαστο ένστικτο και πολιτικό κριτήριο, μου μίλησε για αυτόν. Μου είπε ότι παρακολουθεί τις αναρτήσεις του και είναι πολύ μετρημένες.

Μετά έγινε το μεγάλο μπαμ. Όλοι λέγανε για τον Κασσελάκη. Η μαμά μου τρελαινόταν και οι αστές φίλες της το ίδιο. Οι φίλες μου έλεγαν ότι είναι κούκλος. Οι αριστερές φίλες μου μού έλεγαν ότι τον γνώρισαν και είναι καταπληκτικός. Μία αριστερή εξηντάρα μου έλεγε πως γνώρισε τον Στέφανο και αυτός άνοιξε την αγκαλιά του και την αγκάλιασε σαν να είναι η μαμά του. Αυτός θα το καθαρίσει το κόμμα, σχολίασε μία πρώτη υποψήφια στο δήμο με τη Νοτοπούλου. «Μα από ποιον θα το καθαρίσει;» τη ρώτησα. «Καινούριο κόμμα είναι» συμπλήρωσα. «Δεν θέλουμε πια παλιούς πολιτικούς» επέμεινε εκείνη.

Και μετά ήρθε η Κυριακή των πρώτων εκλογών. Ο Στέφανος τα είχε ήδη βάλει με δικαστικούς και δημοσιογράφους και κάποιοι έλεγαν πως θα χάσει από αυτό. Εγώ υποστήριζα το αντίθετο και είχα δίκιο. Η μαμά μου και οι φίλες της ήθελαν να γραφτούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον ψηφίσουν.

Μία άλλη αριστερή συνάδελφός μου του καταλόγισε έλλειψη κομματικής παρουσίας. «Και από πότε η κομματική θητεία είναι πλεονέκτημα;» αντέτεινε μία άλλη συνάδελφος.

Το ίδιο βράδυ με ένα φίλο μου λέγαμε πόσο τρομακτικό είναι αυτό: Ένας άνθρωπος τον οποίο δεν γνώριζε κανείς πριν από ένα μήνα γίνεται το πρόσωπο της μέρας, κάνει όλους τους πολιτικούς να φαίνονται παλιοί και βαρετοί και το σημαντικότερο, ψηφίζεται στον πρώτο γύρο από 66.000 ανθρώπους.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η αντίπαλη όχθη, η πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου τον κατηγορεί για έλλειψη πολιτικού σχεδίου. Κάποιοι λένε ότι τους ανησυχεί ότι όλα τα ΜΜΕ στηρίζουν την Αχτσιόγλου, τα σενάρια συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν και ο Κασσελάκης συνεχίζει να μαγεύει το κοινό του. Σήμερα μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν για το αν τον θέλουν για αρχηγό τους. Θα δείξει εάν η προσπάθεια εμπλοκής του Αλέξη Τσίπρα στη διαδικασία θα αποδώσει καρπούς. Θα φανεί εάν η σταθερή, συνεπής στάση της Έφης Αχτσιόγλου, μίας νέας γυναίκας που κλήθηκε χρόνια νωρίτερα να αντιμετωπίσει την τρόικα θα προσελκύσει ψηφοφόρους. Λίγες ώρες υπομονή.

Υ.Γ. Φοβάμαι πως τα συντροφικά μαχαιρώματα είναι πιο βαθιά από τα άλλα. Τα καπιταλιστικά.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 24.09.2023