Μονόλογοι

Εμπαθείς και εκδικητικοί με δικαστική βούλα στην ΕΡΤ3

08/08/2022 14:44

Ούτε να απολαύσουν την εβδομάδα που προηγείται του Δεκαπενταύγουστου και παραδοσιακά είναι της... χαλάρωσης, πριν μπουν στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ και ό,τι άλλο έρχεται , δεν άφησε το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3, Φίλιο Στάγκο και τον πρώην διευθυντή Ενημέρωσης, Δημήτρη Αθανασόπουλο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται στην Αγγελάκη ή τη Στρατού αλλά στο ΥΜΑΘ ως αποσπασμένος στο γραφείο της γ.γ Τύπου και Επικοινωνίας Βόρειας Ελλάδας.


Και αυτό, γιατί λίγο πριν η γνωστή δημοσιογράφος του Τρίτου Καναλιού, Χριστίνα Καλημέρη συμπληρώσει δύο χρόνια στο ραδιόφωνο όπου αποφάσισαν πως θα είναι... καλύτερα (για το κανάλι; για εκείνη; για εκείνους;) το δικαστήριο απεφάνθη πως η μετακίνησή της ήταν καταχρηστική από πλευράς τους, "αντισυμβατική και παράνομη" και μάλιστα έγινε για λόγους "εμπάθειας" και "εκδίκησης".


Η απόφαση-καταπέλτης που δέχεται όλες τις αιτιάσεις της κ. Καλημέρη, η οποία από ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα των ειδήσεων της ΕΡΤ3 βρέθηκε εκτός γυαλιού, είναι τελεσίδικη, ενώ υποχρεώνει τον κ. Στάγκο να την επαναφέρει στη θέση της και την ΕΡΤ να της καταβάλλει όλα τα δικαστικά έξοδα.


Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Facebook, η δημοσιογράφος επισημαίνοντας πως στη δίχρονη περιπέτειά της επέλεξε μονάχα το δρόμο της δικαιοσύνης (και δικαιώθηκε για την επιλογή της) ενώ επισημαίνει πως "φυσικά και η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει την δύσκολη κατάσταση στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 και να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν και διογκώνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Αποτελεί όμως ένα σημαντικό δικαστικό προηγούμενο, μια ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον και μια προειδοποίηση για όσους θελήσουν να συμπεριφερθούν με ανάλογο τρόπο, αντιμετωπίζοντας τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα σαν μαγαζάκι τους και τους εργαζόμενους σαν υπαλλήλους τους, που τους πληρώνουν από την τσέπη τους!".


Εμείς, όμως οφείλουμε να τονίσουμε (και επιπλέον να αναμένουμε με δημοσιογραφικό ενδιαφέρον να μάθουμε) πως ο κ. Στάγκος ως γενικός εκτός της προφανούς υποχρέωσής του να την επαναφέρει στη θέση της, οφείλει (μαζί με τον κ. Αθανασόπουλο, τον οποίο κατονομάζει στην κερδισμένη αγωγή της) να της ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία και τα έξοδα, αλλά και να απαντήσει στο γιατί το έκανε...


O… ανθηρόστομος