Λόγια του Βαρδάρη

  • «Εκτροχιασμός» στο... και πέντε-«Άγαλμα» ο Δ. Τσαβλής
    04/06/2020 23:04

    «Εκτροχιασμός» στο... και πέντε-«Άγαλμα» ο Δ. Τσαβλής

    Εκτός ορίων οδηγήθηκε στις... καθυστερήσεις η τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, περίπου επτάμισι ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

    Αιτία, ή απλώς αφορμή, τα τρία ψηφίσματα που κατέθεσε η αντιπολιτευόμενη παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητώντας να συζητηθούν για να λάβουν την έγκριση του Σώματος. Τα δύο εκ των τριών ψηφισμάτων αφορούσαν το θέμα της επικείμενης αδειοδότησης του «ΤΙΤΑΝ» να προχωρήσει σε καύση απορριμμάτων και το εργασιακό καθεστώς των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες καλούνται να «σηκώσουν» τουλάχιστον διπλάσιο όγκο εργασίας, λόγω του τρόπου λειτουργίας των σχολείων μετά την επανεκκίνηση των μαθημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

    Ενώ λίγα λεπτά πριν το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως η Έλλη Χρυσίδου από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», «κονταροχτυπιόντουσαν» για το γεγονός ότι παρέμεναν στη συνεδρίαση, σε αντίθεση με άλλους δημοτικούς συμβούλους, στη συνέχεια ο κ. Ζέρβας ζήτησε τα ψηφίσματα να συζητηθούν διεξοδικά στην επόμενη συνεδρίαση, λέγοντας πως είναι πολύ σοβαρά για να τεθούν σε ψηφοφορία μετά από την κόπωση της πολύωρης συνεδρίασης.

    Το αίτημα του δημάρχου εξόργισε τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ο οποίος μάλιστα παρότρυνε τον δήμαρχο να μένει εντός των ορίων των καθηκόντων του και να μην υποκαθιστά τους δημοτικούς συμβούλους και τον πρόεδρο του Σώματος. Υπενθύμισε, δε, ότι είχε ζητήσει να συζητηθούν ώρες πριν και όχι στο τέλος. Ο κ. Ζέρβας απάντησε κάνοντας λόγο για τακτικές που εφαρμόζονται στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων, του ανταπέδωσε ο κ. Ζαριανόπουλος και ο διάλογος εξελίχθηκε σε... ροντέο.

    Λεπτά αργότερα ο κ. Ζαριανόπουλος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι αποφεύγει να πάρει θέση για τα δύο παραπάνω θέματα, καθώς δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης, με τον Κ. Ζέρβα να του ζητά να... ανεβάσει το επίπεδο του διαλόγου.

    Κάπου εκεί προσπάθησε να μιλήσει και η κ. Αγαθαγγελίδου από τη «Θεσσαλονίκη Μαζί», ωστόσο δεν είχε «βροντερό» μικρόφωνο και... χάθηκε. Όταν η κ. Χρυσίδου επιχείρησε να την βάλει στην κουβέντα, ο κ. Ζέρβας διερωτήθηκε, δηκτικά, εάν είναι η δικηγόρος της και το πράγμα ξέφυγε.

    Χαρακτηριστική φιγούρα ο πρόεδρος του Δ.Σ., Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος παρακολουθούσε άναυδος. 

    Κατόπιν το Σώμα δέχθηκε τη συμβιβαστική λύση του κ. Ζαριανόπουλου και τα ψηφίσματα θα μοιραστούν και θα ψηφιστούν ηλεκτρονικά από τους δημοτικούς συμβούλους, εντός της επόμενης εβδομάδας.

    Πάντως η συνεδρίαση έκλεισε με ορισμένους αιρετούς να λένε «ντροπή» και τον κ. Τσαβλή να μονολογεί «κρίμα».