ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκτός από τον κορονοϊο υπάρχει και ο ΛΣ-ΧΑ

 13/10/2020 12:00

Δεν έχει και τόσο αξία να ασχοληθεί ο οποιοσδήποτε με την καταδίκη των στελεχών του ΛΣ-ΧΑ. Ήταν αναμενόμενο να λειτουργήσει η δικαιοσύνη, μετά το εκλογικό σώμα που πολιτικά καταδίκασε τον ΛΣ-ΧΑ. Προφανώς είμαστε ανακουφισμένοι και θεωρούμε ότι ήταν ένα βήμα που έπρεπε να γίνει.

Υπάρχουν πλήθος ερωτηματικά για τη διόγκωση αυτής της περιθωριακής ομάδας και την εμφάνιση της στο κομματικό σύστημα της Ελλάδας. Το 1996 πήρε 0,07% ανέβηκε ενδιάμεσα στο 7% και το 2019 πήρε 2,93%! Ευτυχώς χάθηκε (κόμματα κομήτες υπάρχουν και άλλα όπως π.χ. οι ΑΝΕΛ που χάθηκαν, και θα χαθούν και αυτά) και έτσι ίσως δεν χρειάζεται καν να θυμόμαστε.

Αν αξίζει να θυμόμαστε είναι για να μην ξαναζήσουμε τέτοια φαινόμενα. Προφανώς το χρήμα και οι ψήφοι δεν έχουν οσμή και έτσι χωρίς πρόβλημα πολλοί και πολλές δέχονταν την υποστήριξη (των οπαδών αλλά και των στελεχών). Τι επακόλουθα είχε αυτό; Η τοποθέτηση των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων που θεωρούσαν πιθανόν να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τον ΛΣ-ΧΑ αποδεικνύει ότι τουλάχιστον για ένα μέρος του εκλογικού σώματος ο ΛΣ-ΧΑ ήταν μια αποδεκτή -αντιπολιτική και αντικομματική στα λόγια δύναμη, που μπορεί να ερχόταν σε αντίθεση με τις παραδοσιακές κομματικές δυνάμεις (που ευτυχώς επιβιώνουν παρά τις αντίθετες προσπάθειες). Υπάρχουν πολλές επεξεργασίες που δείχνουν ότι ο άξονας «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» τοποθετούσε τις λύσεις αυτές μαζί! Δοχεία που συγκοινωνούσαν…

Μεσολάβησαν 6 χρόνια (με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολλά από αυτά) μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Επίσης έγιναν πριν (2014) περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, έγιναν βουλευτικές εκλογές το 2015 και το 2019. Περιέργως ο ΛΣ-ΧΑ παρά τις καταστατικές του δεσμεύσεις (ο αρχηγός είναι ισόβιος και όλοι οφείλουν να έχουν πίστη και υποταγή σε αυτόν) θεωρήθηκε ότι επιτρέπεται να συμμετέχει στις εκλογές.

Είπαμε: ευτυχώς καταδικάστηκε πολιτικά το 2019 και ευτυχώς η δικαιοσύνη ανεπηρέαστη πλέον (άραγε πόσο ανεπηρέαστη ήταν τα χρόνια από το 2015 μέχρι το 2019;) καταδίκασε τα στελέχη του ΛΣ-ΧΑ όχι μόνο για τις πράξεις αλλά και γιατί αποτελούσαν εγκληματική οργάνωση.

Ασφαλώς όλοι χαιρόμαστε και όλα τα κόμματα μην έχοντας να περιμένουν να εισπράξουν μερίδιο από τις 165 χιλιάδες ψήφους του ΛΣ-ΧΑ το 2019 (το 2015 είχε πάρει 379 χιλιάδες) ομοθυμαδόν καταδικάζουν.

Επειδή όλοι καταδικάζουν όσοι φωνάζουν περισσότερο μην νομίζουν ότι είναι πιο δημοκράτες επειδή στο προφίλ τους έβαλαν «δεν είναι αθώοι». Ας ασκήσουν την δημοκρατία στην καθημερινότητα, στα δικά τους και από τις θέσεις που έχουν και ας αφήσουν τον ΛΣ-ΧΑ στη λήθη και τους ενόχους στην φυλακή.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 11 Οκτωβρίου 2020

Δημοφιλείς Απόψεις