Λόγια του Βαρδάρη

  • Εκπαιδεύοντας οδηγούς του ΚΤΕΛ για... τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ
    12/02/2020 16:08

    Εκπαιδεύοντας οδηγούς του ΚΤΕΛ για... τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

    Τριακόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων 200 του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα πραγματοποιούν, μόλις υπογραφεί η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

    Μέχρι στιγμής, η διοίκηση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τηρεί στάση αναμονής και περιμένει από το Ελεγκτικό Συνέδριο να ανάψει το «πράσινο φως» ώστε να υπογραφεί η σύμβαση του ΚΤΕΛ με τον ΟΑΣΘ και τον ΟΣΕΘ.

    Πόσο χρονικό διάστημα όμως θα απαιτηθεί προκειμένου να είναι έτοιμα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και να αντικαταστήσουν εκείνα του ΟΑΣΘ και πόσο διάστημα θα απαιτηθεί για να εκπαιδευτούν οι νέοι οδηγοί;

    Σύμφωνα με όσα λέει στο makthes.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης οι οδηγοί θα προσληφθούν μόλις εγκριθεί η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Θα χρειαστούμε περίπου μια βδομάδα για να προχωρήσουμε στις προσλήψεις και μετά οι οδηγοί θα εκπαιδευτούν. Θα ανέβουν ως επιβάτες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για να μάθουν τα δρομολόγια και στην συνέχεια θα πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές διαδρομές. Παράλληλα τα λεωφορεία θα ετοιμάζονται. Όλα αυτά θα χρειαστούν περίπου 15-20 μέρες» αναφέρει ο κ. Τσόλης χαρακτηριστικά.