Λόγια του Βαρδάρη

  • Εκνευρισμένοι οι γιατροί με το υπουργείο υγείας για τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας
    02/04/2020 18:42

    Εκνευρισμένοι οι γιατροί με το υπουργείο υγείας για τις ελλείψεις σε μέσα προστασίας

    Νέα επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας των γιατρών έστειλε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Ο ΠΙΣ απέστειλε στον υφυπουργό υγείας Β. Κοντοζαμάνη νέα έκκληση για την παντελή έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, έναντι του κορωνοϊού (μάσκες, γάντια, προστατευτικά γυαλιά, αντισηπτικά και ιματισμός μίας χρήσης)

    Οι γιατροί της χώρας επισημαίνουν ότι αυτές οι ελλείψεις καθιστούν επικίνδυνη ως απαγορευτική τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων, υπό συνθήκες ασφάλειας, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς καθώς και για τους εργαζόμενους στα ιατρεία και εργαστήρια. Ο ΠΙΣ τονίζει ότι «παρά τις συνεχείς οχλήσεις και παρά το γεγονός της δημόσιας δέσμευσής σας για αποστολή των υλικών αυτών, μέσω των Ιατρικών Συλλόγων, στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί! Αποτέλεσμα της ολιγωρίας αυτής είναι πολλά ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να είναι αναγκαστικά εκτός λειτουργίας».

    Οι γιατροί ζητούν άμεση ενημέρωση για τις προθέσεις του υπουργείου υγείας «προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών, τη συνέχιση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας από τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.