ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκλογές! Γερμανία!

 15/06/2021 12:00

Είπαμε εκτός από τον κορονοϊό γίνονται και εκλογές! Οι τελευταίες έγιναν στην Σαξονία (ανάμεσα σε Βερολίνο και Αννόβερο το κρατίδιο αυτό που ίσως το θυμάστε από το Μαγδεμβούργο που είναι η έδρα του) 5 χρόνια μετά το 2016 που είχαν γίνει οι τελευταίες.

Στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί 25% περίπου και με τις δύο δόσεις, 1.5% με το μονοδοσικό εμβόλιο και 18% με μία δόση (από τους άνω των 17 ετών κατοίκους). Ίσως στην Γερμανία να είναι λίγο περισσότεροι (τα στοιχεία αναφέρονται μόνο σε αριθμό εμβολίων είτε πρώτης είτε δύο δόσεων) και δίνουν 65% στην Γερμανία και 57% στην Ελλάδα. Εμείς θεωρητικά θα φτάσουμε το 40% τέλη Ιουνίου, το 55% τέλη Ιουλίου, 70% τέλη Αυγούστου αν όλα πάνε καλά και έτσι κάπου τον Οκτώβριο θα είμαστε σε καλό σημείο. Σε πείσμα των «προφητών» περί 4ου κύματος και άλλων ιστοριών.

Στην Γερμανία 26 Σεπτεμβρίου έχει βουλευτικές εκλογές. Όχι άδικα οι περιφερειακές που γίνονται θεωρούνται ενδεικτικές του αποτελέσματος. Η Ανγκ. Μέρκελ εγκαταλείπει την καγκελαρία και οι Χριστιανοδημοκράτες θα διεκδικήσουν με άλλον αρχηγό την πρωθυπουργία. Οι Πράσινοι ελπίζουν να είναι ρυθμιστικός παράγοντας, το κόμμα «εναλλακτική για την Γερμανία» ψήφισε στο συνέδριο του να φύγει η Γερμανία από την ΕΕ, να σταματήσουν οι περιορισμοί λόγω COVID (κουρασμένοι και αυτοί θέλουν να πάρουν πίσω την ζωή τους) και να μπουν περιορισμοί στην μετανάστευση.

Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθεροι παρατηρούν τι συμβαίνει, η «Αριστερά» στην Ανατολική Γερμανία αναπολεί τον χαμένο παράδεισο χωρίς να το πολυλέει και έτσι φτάσαμε στις εκλογές στην Σαξονία.

Εκεί οι Χριστιανοδημοκράτες -που οι έρευνες έλεγαν ότι ίσως και να χάσουν, βγήκαν πρώτοι παίρνοντας 37% από 30% και οι αντίπαλοι «Εναλλακτική» πήραν 21% από 24.5%. Η «Αριστερά» από 16.5% πήγε στο 11%, οι Πράσινοι από το 5% στο 6.5%, οι Φιλελεύθεροι από το 5% στο 6% και οι Σοσιαλδημοκράτες (που συγκυβερνούσαν) από το 10.5% στο 8.5%.

Δηλαδή; Οι «κουρασμένοι που θέλουν να πάρουν την ζωή τους πίσω» και οι εραστές του «χαμένου παράδεισου» έχασαν και η κυβέρνηση που φαίνεται να πείθει για την αντιμετώπιση της κατάστασης κέρδισε. Οι διάφορες εναλλακτικές λύσεις (Πράσινοι) που δείχνουν να έχουν ισχυρή αποδοχή δεν έπεισαν. Το επίσης εντυπωσιακό είναι ότι στις 40 από τις 41 εκλογικές περιφέρειες οι Χριστιανοδημοκράτες βγήκαν πρώτοι (από 30 την προηγούμενη φορά). Θα γίνει το ίδιο στις 26 Σεπτεμβρίου; Θα δούμε μέχρι τότε πως θα έχει κυλίσει το ποτάμι…

Πίσω στα δικά μας. Γίνονται πάρτι από «κουρασμένους που θέλουν την ζωή τους πίσω και δεν αντέχουν». Εκτός από την διάδοση του κορονοϊού τα πάρτι αυτά -στα οποία κουβαλάνε ηχεία, ποτά και άλλα- προκαλούν και φοροδιαφυγή. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να μαλώνει η αστυνομία με «κουρασμένους που θέλουν την ζωή τους». Αρκεί το ΣΔΟΕ να ελέγχει τα παραστατικά, να καταγράφονται οι πινακίδες των αυτοκινήτων των «κουρασμένων» και να ξεκουραστούν εκεί που πρέπει μετά οι ιδιοκτήτες τους. Απλή, σοφή και εφαρμόσιμη λύση….

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 13 Ιουνίου 2021

Δημοφιλείς Απόψεις