Λόγια του Βαρδάρη

  • Είναι μεγάλο το… άγχος των μονομάχων
    31/05/2019 18:31

    Είναι μεγάλο το… άγχος των μονομάχων

    Σε κινήσεις πανικού φαίνεται ότι οδηγεί το άγχος πολλών υποψηφίων δημάρχων της Θεσσαλονίκης, που τη Κυριακή θα δώσουν την τελευταία και πιο κρίσιμη μάχη για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται τις τελευταίες μέρες και ο ένας εκ των δύο μονομάχων στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, Γιάννης Καμαρινός που θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Κλεάνθη  Μανδαλιανό. 

    Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο τελευταίος, δεδομένου ότι προηγείται με αρκετά μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλο του, φαίνεται ότι άγχωσε πολύ τον κ. Καμαρινό που σύμφωνα με πληροφορίες πήγε εσπευσμένα στη σύσκεψη της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, ζητώντας τι άλλο; στήριξη από το κόμμα, ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών. «Βοηθήστε με, γιατί βλέπω να μας παίρνουν το δήμο  Πασόκοι και Συριζαίοι» φέρεται να είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, δείχνοντας απροκάλυπτα σε όλους ότι διακατέχεται από πανικό.

    Ο κ. Καμαρινός πάντως φαίνεται ότι … ξέχασε πως κατέβηκε ανεξάρτητος και θυμήθηκε τη δύσκολη ώρα να χτυπήσει την πόρτα του κόμματος, την οποία προφανώς δεν έκλεισε ποτέ. Μάλιστα μέσα στην απόγνωση του, αποκαλεί τον κ. Μανδαλιανό ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι η υποψηφιότητα του αντιπάλου του προέκυψε από τη σύμπραξη των παρατάξεων των κ.κ. Σ. Λαφαζανίδη  που προέρχεται απ΄τη ΝΔ και Κώστα Σωτηράκη ΚΙΝΑΛ και άλλων δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου.

    Να θυμίσουμε ωστόσο ό,τι οι δύο συνδυασμοί Μανδαλιανού, Καμαρινού κατέβηκαν ως ανεξάρτητοι, αλλά είναι στελεχωμένοι κατά κύριο λόγο από το χώρο της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς. Ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ κατετάγη τέταρτος στον πρώτο γύρο των εκλογών και ο επικεφαλής του Ν. Ζυγάς μάλλον θα κρατήσει ουδέτερη στάση.