Λόγια του Βαρδάρη

  • Εγκαταλελειμμένος και επικίνδυνος ο μόλος στην Καλαμαριά (φωτ.)
    21/06/2020 13:45

    Εγκαταλελειμμένος και επικίνδυνος ο μόλος στην Καλαμαριά (φωτ.)

    Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί, προφανώς εδώ και δεκαετίες, ο μόλος που υπάρχει στη θάλασσα δίπλα από τον Ναυτικό Όμιλο στην Καλαμαριά.

    Λίγα μέτρα από την Αρετσού και την κεντρική οδό Θ. Σοφούλη, δεκάδες πολίτες επισκέπτονται τόσο τη γειτονική μαρίνα, τις ταβέρνες και την παραλία, ενώ κάποιοι εξ' αυτών ανεβαίνουν στον μόλο. Όπως στις φωτογραφίες που δημοσιοποιεί το makthes.gr και φαίνονται μικρές ομάδες νέων οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, να συνομιλήσουν και να παίξουν μουσική.

    Παρόλο λοιπόν που το σημείο αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους, και όχι μόνο, είναι πασιφανής η εγκατάλειψη στην οποία έχει περιπέσει ο μόλος. Ο κορμός του έχει απογυμνωθεί με αποτέλεσμα να έχουν αποκαλυφθεί οι σιδεριές του. Μάλιστα κάποια σίδερα είναι κομμένα αποτελώντας πηγή κινδύνου για τους περαστικούς, ενώ όλα είναι σκουριασμένα. 

    Επιπλέον οποιοσδήποτε χωρίς γνώσεις μηχανικού θα απορεί αν οι πυλώνες στους οποίους πατάει ο μόλος είναι ασφαλής, δεδομένου ότι και αυτοί έχουν εμφανώς διαβρωθεί.

    Άραγε υπάρχει κάποιο σχέδιο από τη νέα δημοτική αρχή της Καλαμαριάς, ή θα αναμένουμε τα χείριστα προτού αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία;

    Δείτε φωτογραφίες του μόλου στην Καλαμαριά:

    molos-aretsou-kalamaria.jpg
    molos-aretsou-kalamaria3.jpg
    molos-aretsou-kalamaria4.jpg
    molos-aretsou-kalamaria2.jpg