Λόγια του Βαρδάρη

 • «Έδειξε» Αχτσιόγλου ο Ευ. Τσακαλώτος
  19/09/2023 22:33

  «Έδειξε» Αχτσιόγλου ο Ευ. Τσακαλώτος

  Χωρίς να αναφέρει ονοματεπώνυμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, γνωστοποίησε την προτίμησή του εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του/της νέου/ας προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

  Ποια είναι η προτίμησή του; η Έφη Αχτσιόγλου

  Όπως γράφει σε σχετική ανάρτηση ο πρώην υπουργός Οικονομικών, την Κυριακή θα έπρεπε να αναμετρηθούν «κανονικά» δύο σχέδια. Ωστόσο, «αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. (...) Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: «ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα... εμπιστευτείτε με»», γράφει ο Ευ. Τσακαλώτος «καρφώνοντας» τον Στέφανο Κασσελάκη και το περιεχόμενο των λόγων του.

  Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτου:

  Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά.Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος. Σχέδιο που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις προσθέσεις ή τροποποιήσεις. Και εκεί θα έβγαιναν οι αναγκαίες συνθέσεις. Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: «ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα... εμπιστευτείτε με».Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.