Λόγια του Βαρδάρη

  • Ε. Ράπτη: Πολύ μεγάλο το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών για να το αγνοήσουμε (βίντεο)
    25/11/2020 11:13

    Ε. Ράπτη: Πολύ μεγάλο το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών για να το αγνοήσουμε (βίντεο)

    Μια ακόμη χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών έρχεται να μας θυμίσει ένα υπαρκτό πρόβλημα με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς το πρόβλημα δεν συμβαίνει σε μακρινές κοινωνίες και άλλους κόσμους, όπως αναφέρει η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Έλενα Ράπτη.

    «Και είναι πολύ μεγάλο για να το αγνοήσουμε, όταν μάλιστα σύμφωνα με μελέτες ο περιορισμός στο σπίτι λόγω της πανδημίας έχει αυξήσει τα περιστατικά βίας. Γυναίκες κακοποιούνται ψυχικά, λεκτικά και σωματικά κάθε μέρα. Ίσως να συμβαίνει και μέσα στη σιωπή της διπλανής μας πόρτας. Το διαδίκτυο και το έλλειμμα ενημέρωσης πολλαπλασιάζει τα ανυποψίαστα θύματα αυτής της βίας. Ακόμη και σήμερα, γυναίκες πουλιούνται και αγοράζονται σαν εμπόρευμα και το trafficking ανθεί», σημειώνει η βουλευτής.

    Η Ε. Ράπτη προειδοποιεί πως «κάθε στιγμή που αδρανούμε, μια γυναίκα του κόσμου το πληρώνει με τη ζωή της, την υγεία της, την αξιοπρέπειά της. Είναι ευθύνη όλων μας να τραβήξουμε τα θύματα έξω από την σιωπή, να καταγγείλουμε τους θύτες, να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατά πρόσωπο σαν να αφορά την κόρη μας, τη μητέρα μας, εμάς. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τα συγχαρητήριά μου προς την κα Μαρία Συρεγγέλα, για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, ως Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων».

    Δείτε το βίντεο της Γ.Γ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που μοιράστηκε η βουλευτής: