Λόγια του Βαρδάρη

 • Δήμαρχος και τώρα αντιπρόεδρος στο δίκτυο Ελλήνων αιρετών
  04/02/2020 16:23

  Δήμαρχος και τώρα αντιπρόεδρος στο δίκτυο Ελλήνων αιρετών

  Νέα καθήκοντα αναλαμβάνει ο δήμαρχος Παύλου Μελά. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, καθώς εξελέγη στη θέση του Α΄ αντιπροέδρου στη Συντονιστική Επιτροπή Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

  Το γεγονός γνωστοποίησε με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, σημειώνοντας πως η εκλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη και δηλώνει βέβαιος ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

  Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, υπενθύμισε ότι το Δίκτυο ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 2001 και συμμετέχουν σε αυτό Έλληνες της Διασποράς οι οποίοι εκλέγονται στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση χωρών της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης και σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και άλλους φορείς, διασυνδέουν παγκόσμια τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας και ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών για καλύτερη ποιότητα ζωής των λαών.

  Στη ανάρτηση του επισημαίνει ακόμη ότι ως μέλος του Δικτύου «είμαι περήφανος που θα συνεργαστούμε με τους απόδημους Έλληνες και θα ενισχύσουμε τους δεσμούς της Ομογένειας με την Ελλάδα, προωθώντας εφαρμόσιμες πολιτικές για κοινά προβλήματα και διεκδικήσεις που απασχολούν τους πολίτες όλου του κόσμου και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, ανεργία, μεταναστευτικό, παιδεία, νέες τεχνολογίες, πολιτισμός, περιβάλλον, βιώσιμη ανάπτυξη».


Δείτε ακόμα