ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημαιρεσίες 2022: Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης του νομού Θεσσαλονίκης

Ποια πρόσωπα μένουν και ποια αλλάζουν στους 14 δήμους

 09/01/2022 10:00

Δημαιρεσίες 2022: Ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης  του νομού Θεσσαλονίκης

Των Βαγγέλη Στολάκη και Φανής Σοβιτσλή

Αλλαγές σε όλα τα όργανα διοίκησης φέρνουν στους 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης οι δημαιρεσίες, στο πλαίσιο των οποίων θα αναδειχθούν νέα προεδρεία δημοτικών συμβουλίων (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας), ενώ παράλληλα θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για κάθε δήμο. Συγχρόνως, τις επόμενες μέρες, πρόκειται να ανακοινωθούν τα νέα σχήματα των αντιδημάρχων, κίνηση που γίνεται «στρατηγικά» από κάποιους δημάρχους που θέλουν να διασφαλίσουν την ψήφο όλων των στελεχών των παρατάξεων τους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να είχαν διαρροές από εκείνους που είτε αντικαταστάθηκαν, είτε δεν αξιοποιήθηκαν.

Άλλοι πάλι, προχώρησαν από διμήνου σε αλλαγές τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε χαρτοφυλάκια, σε μία προσπάθεια η εκκίνηση της χρονιάς να γίνει χωρίς εκκρεμότητες και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα το δημοτικό έργο. Σε ό,τι αφορά τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας παραμένει «σφίγγα», σβήνει και γράφει ονόματα και θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις, όπου αναμένονται μάλιστα εκπλήξεις, τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στην σημερινή διαδικασία στον κεντρικό δήμο δεν αναμένονται… ανατροπές αναφορικά με την εκλογή νέου προεδρείου δημοτικού συμβουλίου. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα είναι χρονοβόρα, καθώς μετά την εκλογή του νέου προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα δημοτικού συμβουλίου θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κεντρικός δήμος

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στη θέση του προέδρου του δημοτικού αναμένεται να προταθεί από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο σημερινός πρόεδρος, Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τον Μάρτιο 2021. Η εκ νέου εκλογή του κ. Λεκάκη, δεδομένης της καλής συνεργασίας του με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, για τον… τρίτο όροφο του δημαρχείου, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης και των στενών του συνεργατών είναι μία … γραφειοκρατική υπόθεση, συνεπώς.

Στη θέση της αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία σήμερα βρίσκεται η Νέλλη Αηδονά, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (βάσει της σειράς εκλογιμότητας στις εκλογές του 2019) «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Βασίλη Γάκη, θα προτείνει τον επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Γάκη, ο οποίος θα προταθεί από την δημοτική ομάδα εάν η πρώτη τελικά λόγω πολλών υποχρεώσεων αποφασίσει να μην ζητήσει την εκ νέου εκλογή της.

Από την παράταξη του Γιώργου Ορφανού, «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» για τη θέση της γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αναμένεται να προταθεί εκ νέου η Χριστίνα Αρχοντή, η οποία βρίσκεται στη θέση της γραμματέα του δ.σ. και σήμερα.

Τα πάνω κάτω στις επιτροπές

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ», ανατροπές θα υπάρξουν κατά τη διαδικασία εκλογής νέων μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίες πλέον έχουν αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων. Και αυτό διότι το υπουργείο Εσωτερικών με Εγκύκλιό του λίγα εικοσιτετράωρα πριν εκπνεύσει το 2021 δίνει τη δυνατότητα στους συμβούλους που σήμερα είναι ανεξάρτητοι καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της αυτοδιοικητικής θητείας αποφάσισαν να αποχωρήσουν ή απομακρύνθηκαν από τις παρατάξεις τους, να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο και να διεκδικήσουν την εκλογή τους ως μέλη των παραπάνω επιτροπών, θέτοντας στην πράξη εκτός παρατάξεις με μικρή εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο. Στην περίπτωση του δήμου Θεσσαλονίκης οι δύο επιτροπές αριθμούν συνολικά από 11 μέλη εκ των οποίων ένας αντιδήμαρχος ορίζεται ως πρόεδρος από τον δήμαρχο, δύο αντιδήμαρχοι ορίζονται ως μέλη επίσης από τον δήμαρχο και άλλα τρία μέλη προέρχονται υποχρεωτικά από την παράταξη του δημάρχου. Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις μελών προορίζονται για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Δεδομένου ότι οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι στο δήμο Θεσσαλονίκης αριθμούν 16 άτομα, η εκπροσώπηση παρατάξεων με έναν ή δύο συμβούλους θεωρείται εκ των προτέρων αδύνατη.

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός Ζέρβα

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό Ζέρβα, όπως πληροφορούμαστε, οι ανακοινώσεις είναι θέμα ωρών και πιθανότητα να γίνουν την ερχόμενη Τρίτη, δηλαδή μετά την σημερινή διαδικασία. Αύριο Δευτέρα, ο δήμαρχος αναμένεται να ενημερώσει τους στενούς του συνεργάτες αλλά και τους αντιδημάρχους για τις αλλαγές στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ» ο κ. Ζέρβας μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του, ούτε στα αποκαλούμενα «δεξιά» του χέρια. Έχει πει ωστόσο σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους πως θα προχωρήσει σε «remake», «rotation» και μεταγραφές. Όταν τον ρωτούν για ονόματα ο ίδιος παραμένει «σφίγγα». Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να «ανακατέψει την τράπουλα» αλλάζοντας αντιδημάρχους και πόστα. Δεδομένου ότι ο πάγκος που διαθέτει είναι περιορισμένος τα πρόσωπα που θα βρεθούν εκτός διοίκησης είναι περιορισμένα και μετρημένα στα δάχτυλα. Αμετακίνητοι θεωρούνται οι: Μιχάλης Κούπκας στην αντιδημαρχία Οικονομικών, Ιωάννα Κοσμοπούλου στην αντιδημαρχία Παιδείας, Γιώργος Αβαρλής στην αντιδημαρχία Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και Μάκης Κυριζίδης στην αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων. Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο, ο οποίος θεωρείται από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Ζέρβα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμαρχος θα επιθυμούσε να του αναθέσει την αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Κάτι τέτοιο ωστόσο φαίνεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί.

Για την αντιδημαρχία Καθαριότητας, στην οποία αντιδήμαρχος είναι ο Νίκος Ζεϊμπέκης και η οποία θεωρείται «καυτή πατάτα», οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει επικεφαλής ο κ. Ζεϊμπέκης με τις πιθανότητες να υπάρχουν… εκπλήξεις να λιγοστεύουν. Για τους άλλους αντιδημάρχους (Χάρη Αηδονόπουλο, Στεφανία Τανιμανίδου, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, Σωκράτη Δημητριάδη, Μαρία Καραγιάννη, Στέλιο Λιακόπουλο) όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά.

Αντιδήμαρχος, αναμένεται να οριστεί εκτός απροόπτου, και ο σημερινός εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις που αφορούν στην εποπτεία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου. Δεν αποκλείεται βέβαια να αξιοποιηθεί και ο ανεξάρτητος σύμβουλος και πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Πατέλης, ο οποίος θα επιθυμούσε μια αναβάθμισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, επανακάμπτει (όχι ως αντιδήμαρχος) στο σχήμα της διοίκησης και η πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, οι σχέσεις της οποίας φαίνεται πως αποκαταστάθηκαν με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σε ό,τι αφορά τις… μεταγραφές για τις οποίες έκανε λόγο ο κ. Ζέρβας «όποιοι γνωρίζουν από αθλητικά και ποδοσφαιρικά ο Γενάρης είναι μήνας μεταγραφών» τα πρόσωπα που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις υπόλοιπες παρατάξεις είναι συγκεκριμένα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καλαμαριά

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλονίκης το τιμόνι της προεδρίας του δημοτικού συμβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεχίσει να κρατά ο Δημήτρης Κυρατζής, ο οποίος εξελέγη τον περασμένο Απρίλιο μετά την οικειοθελή αποχώρηση της Μαίρης Τσιραμπίδου. Ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης ζύγισε καλά τις επιλογές του μεταξύ των στελεχών της παράταξής του, τόσο για τον πρόεδρο που φαίνεται να έχει ευρεία αποδοχή τόσο στην δημοτική ομάδα, όσο και στην κοινωνία της Καλαμαριάς.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να προβεί σε αλλαγές στις αντιδημαρχίες, ο δήμαρχος δεν σχεδιάζει μεγάλες ανακατατάξεις, καθώς αφενός κρίνει ότι η ομάδα του έχει θετικό πρόσημο, αφετέρου προχώρησε σχετικά πρόσφατα σε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις. Μία από αυτές αφορούσε στην ένταξη στην ομάδας της διοίκησης της Βασιλικής Νικολέττου που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του πρώην δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη. Με απόφαση του ο κ. Δαρδαμανέλης της ανέθεσε τα καθήκοντα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, ένα εξαιρετικά βαρύ χαρτοφυλάκιο, καθώς η δημοτική αρχή ποντάρει ιδιαίτερα στο τουριστικό προϊόν της περιοχής και έχει ήδη σχεδιάσει φιλόδοξα projects.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πυλαία-Χορτιάτης

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στις σημερινές δημαιρεσίες. Ο δήμαρχος της περιοχής και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης αναμένεται να προτείνει για ακόμα μία θητεία τον στενό του συνεργάτη και πρώην δήμαρχο Χορτιάτη, πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη, μία θέση που σταθερά κατέχει από το 2011 οπότε και ανέλαβαν οι διοικήσεις των ενοποιημένων, λόγω «Καλλικράτη» δήμων. Στη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα προταθεί από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ο Βάιος Αγγελινούδης, θέση στην οποία ο ίδιος βρίσκεται και σήμερα. Σε ό,τι αφορά το σχήμα διοίκησης δεν αναμένονται αλλαγές καθώς ο κ. Καϊτεζίδης ήδη ανακοίνωσε τις αλλαγές και «ανακάτεψε» την τράπουλα από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, ενώ η θητεία των αντιδημάρχων ολοκληρώνεται με απόφαση του δημάρχου στις 31 Αυγούστου 2022. Οι οκτώ αντιδήμαρχοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη είναι οι: αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ορίστηκε η Νίκη Ζώτου, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αστικών Υποδομών και Δικτύων ο Γεώργιος Μπαμπαράτσας, αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Δόμησης και Βιώσιμης Οικιστικής Ανάπτυξης ο Βασίλειος Τσιούγκος. Την αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης των Δημοτικών Ενοτήτων Πανοράματος-Πυλαίας και Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Ιωάννης Καρτάλης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη ορίστηκε ο Ιωάννης Ντίτσιος, αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας ορίστηκε η Eλένη Γιαννούδη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού ορίστηκε ο Σοφοκλής Κάλτσιος και τέλος, αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού ορίστηκε ο Νικόλαος Παναγιωτίδης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέρμη

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με γυναίκα πρόεδρο θα πορευτεί την επόμενη διετία το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης. Τον απερχόμενο πρόεδρο Κώστα Τιτέλη που αποχωρεί με δική του επιθυμία την οποία εξέφρασε στο δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, θα διαδεχθεί η Αθηνά Παπαδάκη, η οποία είχε θέση ευθύνης στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Θέρμης. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε προχθές στη δημοτική ομάδα του την πρόταση του για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης, η οποία είχε την αποδοχή όλων.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος σκοπεύει το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε μερική αναδόμηση της επιτελικής του ομάδας, αλλάζοντας κάποιους από τους οκτώ αντιδημάρχους (έξι έμμισθους και δύο άμισθους). Οι αλλαγές θα γίνουν με βάση την αξιολόγηση του στο έργο τους, ενώ σχεδιάζει εκτεταμένες αλλαγές μεταξύ των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, αλλά και των στελεχών του σε νομικά πρόσωπα του δήμου.

Στο νέο σχήμα της διοίκησης στόχος του δημάρχου είναι να εντάξει και γυναίκες, ενώ πάγια αρχή του είναι να αξιοποιεί ακόμα και στελέχη της παράταξης που δεν εξελέγησαν στις εκλογές του 2019.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θερμαϊκός

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται στο δήμο Θερμαϊκού. Στη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που σήμερα κατέχει η Έφη Ζαριφέ αναμένεται να προταθεί από τον δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή πρόσωπο από την λεγόμενη «δεξαμενή των ανεξαρτήτων συμβούλων». Ο λόγος για τον Σπύρο Αδαμίδη ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε σχεδόν στις αρχές της παρούσας δημοτικής περιόδου από την παράταξη του πρώην δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη. Σημειώνεται πως ο κ. Αδαμίδης και επί δημαρχίας Γιάννη Μαυρομάτη διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Σε ό,τι αφορά το σχήμα της διοίκησης, οι αλλαγές και ο ορισμός αντιδημάρχων ανακοινώθηκαν από τον κ. Τσαμασλή στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ η διάρκεια της θητείας ορίστηκε μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2022. Ως αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κούτουκας, ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Οδοποιίας ο Χρήστος Βογιατζής, ενώ αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και δημοτικής Ενότητας Θερμαϊκού ανέλαβε ο Ιωάννης Βογιατζής. Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Στρατηγικού Σχεδιασμού Βιώσιμης Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας ανέλαβε ο Ιωσήφ Μισαλέμη, αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ο Κωνσταντίνος Μπάρμπας και αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ΚΕΠ ο Συμεών Καψάλας. Στη θέση της αντιδημάρχου Παιδείας τοποθετήθηκε η Σοφία Ζηφκοπούλου και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημοτικής Περιουσίας, Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ο Δημήτριος Πασχαλιάς.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αμπελόκηποι-Μενεμένη

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χωρίς εκπλήξεις για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα κυλήσουν οι δημαιρεσίες στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Πρόεδρος και τα επόμενα δύο χρόνια, έως τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής θητείας, θα παραμείνει ο Αλέκος Κουσενίδης, ένα πρόσωπο, που εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος έχει αξιολογήσει θετικά το έργο, έχει ευρεία αποδοχή τόσο από τα μέλη της παράταξης της διοίκησης, όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ ήδη ο δήμαρχος όρισε τους νέους αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους την 1η Νοεμβρίου, όπως κάνει κάθε χρόνο για την περίοδο 01/11/2021 έως 31/11/2022

Ειδικότερα, ο Βασίλης Μανωλόπουλος ανέλαβε την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, ο Παύλος Κεσόγλου αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η Μαρία Αποστολίδου Οικονομικών Υπηρεσιών, η Μαρία Αρπατζάνη-Τσομπάνογλου αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ο Κυριάκος Κωνσταντίνου την αντιδημαρχία Δημοτικής Κατάστασης - Ληξιαρχείου και Ιθαγένειας, ο Εμμανουήλ Ιωαννίδης τον αθλητισμό, η Αγγελική Σεμερτζίδου την αντιδημαρχία Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και ο Μωυσής Αβραμίδης ανέλαβε αντιδήμαρχος σε θέματα Ελλήνων Ομογενών και Ιθαγένειας.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Νεάπολη-Συκιές

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή φρουράς στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία το 2019 είχε εκλεγεί η Ιωάννα Αλεξιάδου. Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης πάντως κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όλο το προηγούμενο διάστημα και σήμερα το πρωί θα ανακοινώσει το όνομα του προέδρου στην συνεδρίαση που θα έχει με τη δημοτική του ομάδα.

Αναφορικά με τους αντιδημάρχους, ο δήμαρχος θα προχωρήσει σε αλλαγές που θεωρούνται εκτεταμένες, καθώς στα μέσα της εβδομάδας, ίσως και νωρίτερα θα κληρώσει για πέντε νέους αντιδημάρχους. Στη θέση τους, εκτός απροόπτου, παραμένουν τρεις που βρίσκονται στην παλιά φρουρά, οι Στέλιος Γκατζές, Θεόδωρος Κυζιρίδης και Μιχάλης Βουλγαρίδης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παύλος Μελάς

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με άνδρα στο τιμόνι του προεδρείου θα πορευτεί την επόμενη διετία το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά. Την Ελένη Γεροκώστα, που αποτελεί μέλος της δημοτικής ομάδας, θα διαδεχθεί ο Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος είναι επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, ωστόσο βρήκε πεδίο συνεργασία με τη διοίκηση, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος προχώρησε εδώ και αρκετό καιρό σε αναδόμηση της επιτελικής του ομάδας. Το «βαρύ» χαρτοφυλάκιο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μελετών έργων και σχολικής στέγης ανέλαβε η επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Μπροστά - Προοδευτική Συμμαχία για τον δήμο Παύλου Μελά» Σίσσυ Φραγκοπούλου, η οποία αποδέχθηκε την πρόταση για συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου.

Ο Ιωσήφ Αράπογλου ορίστηκε αντιδήμαρχος Καθημερινότητας - Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας, ο Σαράντης Καρβουνίδης ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών και ο Μιχαήλ Χριστοδούλου την αντιδημαρχία Παιδείας.

Αμετακίνητοι παρέμειναν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χαρά Αμανατίδου, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων, ο Σάκης Λαζαρίδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Εθελοντισμού, ο Παντελής Νιγδέλης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο «βετεράνος» στην αυτοδιοίκηση Κώστας Πάντσης αντιδήμαρχος Πολεοδομία.

Στο σχήμα της διοίκησης ορίσθηκε ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, ο Δημήτρης Αθάνατος που τοποθετήθηκε στην Καθαριότητα και Ανακύκλωση.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κορδελιό-Εύοσμος

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με τον ίδιο πρόεδρο θα πορευτεί και την επόμενη διετία το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού-Ευόσμου. Ο Γιώργος Ρούμελης χαίρει της εμπιστοσύνης του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, αλλά και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στον ίδιο δήμο όμως ορίστηκαν πρόσφατα και οι νέοι αντιδήμαρχοι που θα παραμείνουν στα πόστα τους για ένα χρόνο.

Πρόκειται για τους: Χρήστο Ταξίδη αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Οργάνωσης, Κωνσταντίνο Αμανατιάδη Οικονομικών και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνο Σωτηράκη αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Χρήστο Δεμερτζή αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Αθηνά Παμπουκίδου αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Μαρία Γαβαλά στον Αθλητισμό και τη Νέα Γενιά, Γεώργιο Σταυρίδη αντιδήμαρχο Παιδείας - Δια βίου Μάθησης, Φωτεινή Πεσματζόγλου - Δεβετζή αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Όλγα Αθανασιάδου - Νέδου αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος και Νέστορα Λαφαζανίδη αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ

Άμισθοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αμανατιάδης και Φωτεινή Πεσματζόγλου - Δεβετζή, ενώ αναπληρωτής δημάρχου ο Ν. Λαφαζανίδης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χαλκηδόνα

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χωρίς εκπλήξεις θα κυλήσει η διαδικασία των δημαιρεσιών και στη Χαλκηδόνα, καθώς στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα ξαναπροταθεί ο Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2019. Αποτελεί πρόταση του δημάρχου Σταύρου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος αξιολόγησε ως θετική την πορεία του τα δύο τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου θα τον διατηρήσει ως τη λήξη της δημοτικής θητείας.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος πάντως έχει ολοκληρώσει και το νέο σχήμα της διοίκησης του, καθώς προχώρησε ήδη σε αλλαγές στις αντιδημαρχίες.

Ειδικότερα, ο Ζήσης Βαϊνάς ορίστηκε αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας-Χωροταξίας, Πολιτικής στην Δ.Ε Χαλκηδόνος. Η Μαρία Κωστοπούλου, αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Παιδείας στη Δ.Ε Κουφαλίων, ο Μενέλαος Κορδονούρης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος στη Δ.Ε Αγίου Αθανασίου, ο Ανέστης Ανεστίδης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Τοπικής Επιχειρηματικότητας και Οικονομικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Ιωάννης Μπατζαρακίδης, αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Νέας Γενιάς.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δέλτα

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Λουμπούτη που είχε εκλεγεί τον Μάρτιο του 2022, μετά από την παραίτηση Βαγγέλη Χαλβατζή, θα πορευτεί την επόμενη διετία και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα. Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, παρά τη συνεργασία του με τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζύγισε τις επιλογές μεταξύ των στελεχών του, ενώ το ίδιο σχεδιάζει να κάνει και με τα χαρτοφυλάκια των αντιδημάρχων, όπου ετοιμάζει αλλαγές.

Αυτή τη στιγμή το σχήμα της διοίκησης αποτελείται από έξι αντιδημάρχους και είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να οριστεί ένας ακόμη, τον οποίο ο δήμαρχος θα επιλέξει μεταξύ των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που του παρέχουν στήριξη.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ωραιόκαστρο

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με το ίδιο πρόσωπο στο τιμόνι του δημοτικού συμβουλίου θα συνεχίσει για το υπόλοιπο της αυτοδιοικητικής θητείας και ο δήμος Ωραιοκάστρου, καθώς ο δήμαρχος της περιοχής Παντελής Τσακίρης θα προτείνει ξανά για την θέση της προέδρου την Ευαγγελία Δρόσου. Ήδη από την 1η του περασμένου Σεπτέμβρη ο κ. Τσακίρης προχώρησε σε αλλαγές στο σχήμα της διοίκησής του, οι οποίες ήταν περιορισμένες. Ο κ. Τσακίρης μεταξύ άλλων αξιοποίησε στελέχη παρατάξεων που εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι με αντίπαλα από το δικό του ψηφοδέλτια, ενώ άλλαξε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χαρτοφυλάκιο. Στη θέση τους παρέμειναν οι αντιδήμαρχοι: Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών και αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Καρασαββίδης, Καθημερινότητας (Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης) Σοφία Δημητριάδου και Τεχνικών Έργων Χαράλαμπος Καζαντζίδης. Αναβαθμίστηκε σε αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού η μέχρι πρότινος εντεταλμένη σύμβουλος Χριστίνα Ζάπρα. Στη θέση του αντιδημάρχου Μυγδονίας τοποθετήθηκε ο Γιώργος Παραπανήσιος, ο οποίος εξελέγη με την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας». Στη θέση τους επίσης παρέμειναν οι αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης και Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, Αριστείδης Λαζαρίδης και Πολεοδομικών Εφαρμογών - Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Ελέγχου Κατασκευών και Προστασίας του Πολίτη, Ευάγγελος Κανταρτζής (άμισθος). Η θητεία των αντιδημάρχων του δήμου Ωραιοκάστρου ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2022.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βόλβη

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αλλαγή φρουράς αναμένεται στον δήμο Βόλβης, καθώς ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας εκτός απροόπτου θα προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Νίκο Θωμά. Ο κ. Θωμάς κατείχε μέχρι σήμερα τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, θέση στην οποία θα τοποθετηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η μέχρι σήμερα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης, Κυριακή Τσουραλάκη. Για τη θέση του αντιπροέδρου του δ.σ. η παράταξη της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Δημήτρη Στοΐτσα θα προτείνει εκ νέου τον νυν αντιπρόεδρο, Γιώργο Τσολάκη. Σε ορισμό νέων αντιδημάρχων, προχώρησε πρόσφατα και ο δήμαρχος Βόλβης. Συγκεκριμένα, την 1η Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το νέο σχήμα διοίκησης με θητεία μέχρι την 31η Αυγούστου 2022. Το νέο σχήμα αποτελείται από οκτώ αντιδημάρχους. Πρόκειται για τους: Θεόδωρο Ιορδανίδη που ορίστηκε αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Διαχείρισης Καθημερινότητας, Χρήστο Σαββόπουλο που ορίστηκε αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας, Απόστολο Καρακίτσιο που ορίστηκε αντιδήμαρχος Ποιότητας ζωής, Τεχνικών Θεμάτων και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής χωρίς αντιμισθία, Νικόλαο Πανταζίδη που ορίστηκε αντιδήμαρχος Διοικητικής και Οικονομικής Διαχείρισης, χωρίς αντιμισθία, Άννα Βασιλειάδου που ορίστηκε αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Δαγκλή που ορίστηκε αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διαχείρισης Καθημερινότητας, Παναγιώτη Παπαγερά που ορίστηκε αντιδήμαρχος Συντήρησης και Επισκευής Υποδομών και εγκαταστάσεων και Στέλλα Σαλέπη που ορίστηκε αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Λαγκαδάς

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο δήμο Λαγκαδά ο δήμαρχος Γιάννης Ταχματζίδης κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του, γράφει, σβήνει και επιφυλάσσεται για αλλαγές στο σχήμα της διοίκησής του στα μέσα Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ» ο δήμαρχος αναφερόμενος στις προθέσεις του, όταν μιλά στους στενούς του συνεργάτες κάνει λόγο για «δομικές αλλαγές και rotation» συμπληρώνοντας πως όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, ακόμα και εκείνα της αλλαγής χαρτοφυλακίων αλλά και της αξιοποίησης στελεχών που δεν ανήκουν στην δική του παράταξη. Σήμερα πάντως, εκτός απροόπτου ο κ. Ταχματζίδης θα προτείνει για την θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου την νυν πρόεδρο, Βασιλεία Λούρδα.

*Δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση "Μακεδονία της Κυριακής" στις 9 Ιανουαρίου 2022

Των Βαγγέλη Στολάκη και Φανής Σοβιτσλή

Αλλαγές σε όλα τα όργανα διοίκησης φέρνουν στους 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης οι δημαιρεσίες, στο πλαίσιο των οποίων θα αναδειχθούν νέα προεδρεία δημοτικών συμβουλίων (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας), ενώ παράλληλα θα εκλεγούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για κάθε δήμο. Συγχρόνως, τις επόμενες μέρες, πρόκειται να ανακοινωθούν τα νέα σχήματα των αντιδημάρχων, κίνηση που γίνεται «στρατηγικά» από κάποιους δημάρχους που θέλουν να διασφαλίσουν την ψήφο όλων των στελεχών των παρατάξεων τους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να είχαν διαρροές από εκείνους που είτε αντικαταστάθηκαν, είτε δεν αξιοποιήθηκαν.

Άλλοι πάλι, προχώρησαν από διμήνου σε αλλαγές τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε χαρτοφυλάκια, σε μία προσπάθεια η εκκίνηση της χρονιάς να γίνει χωρίς εκκρεμότητες και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα το δημοτικό έργο. Σε ό,τι αφορά τον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας παραμένει «σφίγγα», σβήνει και γράφει ονόματα και θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις, όπου αναμένονται μάλιστα εκπλήξεις, τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στην σημερινή διαδικασία στον κεντρικό δήμο δεν αναμένονται… ανατροπές αναφορικά με την εκλογή νέου προεδρείου δημοτικού συμβουλίου. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα είναι χρονοβόρα, καθώς μετά την εκλογή του νέου προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα δημοτικού συμβουλίου θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κεντρικός δήμος

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στη θέση του προέδρου του δημοτικού αναμένεται να προταθεί από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο σημερινός πρόεδρος, Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τον Μάρτιο 2021. Η εκ νέου εκλογή του κ. Λεκάκη, δεδομένης της καλής συνεργασίας του με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, για τον… τρίτο όροφο του δημαρχείου, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης και των στενών του συνεργατών είναι μία … γραφειοκρατική υπόθεση, συνεπώς.

Στη θέση της αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία σήμερα βρίσκεται η Νέλλη Αηδονά, από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (βάσει της σειράς εκλογιμότητας στις εκλογές του 2019) «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Βασίλη Γάκη, θα προτείνει τον επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Γάκη, ο οποίος θα προταθεί από την δημοτική ομάδα εάν η πρώτη τελικά λόγω πολλών υποχρεώσεων αποφασίσει να μην ζητήσει την εκ νέου εκλογή της.

Από την παράταξη του Γιώργου Ορφανού, «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» για τη θέση της γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αναμένεται να προταθεί εκ νέου η Χριστίνα Αρχοντή, η οποία βρίσκεται στη θέση της γραμματέα του δ.σ. και σήμερα.

Τα πάνω κάτω στις επιτροπές

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ», ανατροπές θα υπάρξουν κατά τη διαδικασία εκλογής νέων μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής, οι οποίες πλέον έχουν αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων. Και αυτό διότι το υπουργείο Εσωτερικών με Εγκύκλιό του λίγα εικοσιτετράωρα πριν εκπνεύσει το 2021 δίνει τη δυνατότητα στους συμβούλους που σήμερα είναι ανεξάρτητοι καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της αυτοδιοικητικής θητείας αποφάσισαν να αποχωρήσουν ή απομακρύνθηκαν από τις παρατάξεις τους, να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο και να διεκδικήσουν την εκλογή τους ως μέλη των παραπάνω επιτροπών, θέτοντας στην πράξη εκτός παρατάξεις με μικρή εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο. Στην περίπτωση του δήμου Θεσσαλονίκης οι δύο επιτροπές αριθμούν συνολικά από 11 μέλη εκ των οποίων ένας αντιδήμαρχος ορίζεται ως πρόεδρος από τον δήμαρχο, δύο αντιδήμαρχοι ορίζονται ως μέλη επίσης από τον δήμαρχο και άλλα τρία μέλη προέρχονται υποχρεωτικά από την παράταξη του δημάρχου. Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις μελών προορίζονται για τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Δεδομένου ότι οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι στο δήμο Θεσσαλονίκης αριθμούν 16 άτομα, η εκπροσώπηση παρατάξεων με έναν ή δύο συμβούλους θεωρείται εκ των προτέρων αδύνατη.

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός Ζέρβα

Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό Ζέρβα, όπως πληροφορούμαστε, οι ανακοινώσεις είναι θέμα ωρών και πιθανότητα να γίνουν την ερχόμενη Τρίτη, δηλαδή μετά την σημερινή διαδικασία. Αύριο Δευτέρα, ο δήμαρχος αναμένεται να ενημερώσει τους στενούς του συνεργάτες αλλά και τους αντιδημάρχους για τις αλλαγές στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ» ο κ. Ζέρβας μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του, ούτε στα αποκαλούμενα «δεξιά» του χέρια. Έχει πει ωστόσο σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους πως θα προχωρήσει σε «remake», «rotation» και μεταγραφές. Όταν τον ρωτούν για ονόματα ο ίδιος παραμένει «σφίγγα». Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να «ανακατέψει την τράπουλα» αλλάζοντας αντιδημάρχους και πόστα. Δεδομένου ότι ο πάγκος που διαθέτει είναι περιορισμένος τα πρόσωπα που θα βρεθούν εκτός διοίκησης είναι περιορισμένα και μετρημένα στα δάχτυλα. Αμετακίνητοι θεωρούνται οι: Μιχάλης Κούπκας στην αντιδημαρχία Οικονομικών, Ιωάννα Κοσμοπούλου στην αντιδημαρχία Παιδείας, Γιώργος Αβαρλής στην αντιδημαρχία Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής και Μάκης Κυριζίδης στην αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων. Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο, ο οποίος θεωρείται από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Ζέρβα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμαρχος θα επιθυμούσε να του αναθέσει την αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Κάτι τέτοιο ωστόσο φαίνεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί.

Για την αντιδημαρχία Καθαριότητας, στην οποία αντιδήμαρχος είναι ο Νίκος Ζεϊμπέκης και η οποία θεωρείται «καυτή πατάτα», οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει επικεφαλής ο κ. Ζεϊμπέκης με τις πιθανότητες να υπάρχουν… εκπλήξεις να λιγοστεύουν. Για τους άλλους αντιδημάρχους (Χάρη Αηδονόπουλο, Στεφανία Τανιμανίδου, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, Σωκράτη Δημητριάδη, Μαρία Καραγιάννη, Στέλιο Λιακόπουλο) όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά.

Αντιδήμαρχος, αναμένεται να οριστεί εκτός απροόπτου, και ο σημερινός εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις που αφορούν στην εποπτεία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου. Δεν αποκλείεται βέβαια να αξιοποιηθεί και ο ανεξάρτητος σύμβουλος και πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Πατέλης, ο οποίος θα επιθυμούσε μια αναβάθμισή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, επανακάμπτει (όχι ως αντιδήμαρχος) στο σχήμα της διοίκησης και η πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, οι σχέσεις της οποίας φαίνεται πως αποκαταστάθηκαν με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Σε ό,τι αφορά τις… μεταγραφές για τις οποίες έκανε λόγο ο κ. Ζέρβας «όποιοι γνωρίζουν από αθλητικά και ποδοσφαιρικά ο Γενάρης είναι μήνας μεταγραφών» τα πρόσωπα που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις υπόλοιπες παρατάξεις είναι συγκεκριμένα.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καλαμαριά

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλονίκης το τιμόνι της προεδρίας του δημοτικού συμβουλίου, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεχίσει να κρατά ο Δημήτρης Κυρατζής, ο οποίος εξελέγη τον περασμένο Απρίλιο μετά την οικειοθελή αποχώρηση της Μαίρης Τσιραμπίδου. Ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης ζύγισε καλά τις επιλογές του μεταξύ των στελεχών της παράταξής του, τόσο για τον πρόεδρο που φαίνεται να έχει ευρεία αποδοχή τόσο στην δημοτική ομάδα, όσο και στην κοινωνία της Καλαμαριάς.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να προβεί σε αλλαγές στις αντιδημαρχίες, ο δήμαρχος δεν σχεδιάζει μεγάλες ανακατατάξεις, καθώς αφενός κρίνει ότι η ομάδα του έχει θετικό πρόσημο, αφετέρου προχώρησε σχετικά πρόσφατα σε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις. Μία από αυτές αφορούσε στην ένταξη στην ομάδας της διοίκησης της Βασιλικής Νικολέττου που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του πρώην δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη. Με απόφαση του ο κ. Δαρδαμανέλης της ανέθεσε τα καθήκοντα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, ένα εξαιρετικά βαρύ χαρτοφυλάκιο, καθώς η δημοτική αρχή ποντάρει ιδιαίτερα στο τουριστικό προϊόν της περιοχής και έχει ήδη σχεδιάσει φιλόδοξα projects.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πυλαία-Χορτιάτης

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στις σημερινές δημαιρεσίες. Ο δήμαρχος της περιοχής και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης αναμένεται να προτείνει για ακόμα μία θητεία τον στενό του συνεργάτη και πρώην δήμαρχο Χορτιάτη, πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη, μία θέση που σταθερά κατέχει από το 2011 οπότε και ανέλαβαν οι διοικήσεις των ενοποιημένων, λόγω «Καλλικράτη» δήμων. Στη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα προταθεί από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ο Βάιος Αγγελινούδης, θέση στην οποία ο ίδιος βρίσκεται και σήμερα. Σε ό,τι αφορά το σχήμα διοίκησης δεν αναμένονται αλλαγές καθώς ο κ. Καϊτεζίδης ήδη ανακοίνωσε τις αλλαγές και «ανακάτεψε» την τράπουλα από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, ενώ η θητεία των αντιδημάρχων ολοκληρώνεται με απόφαση του δημάρχου στις 31 Αυγούστου 2022. Οι οκτώ αντιδήμαρχοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη είναι οι: αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ορίστηκε η Νίκη Ζώτου, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αστικών Υποδομών και Δικτύων ο Γεώργιος Μπαμπαράτσας, αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Δόμησης και Βιώσιμης Οικιστικής Ανάπτυξης ο Βασίλειος Τσιούγκος. Την αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης των Δημοτικών Ενοτήτων Πανοράματος-Πυλαίας και Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Ιωάννης Καρτάλης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη ορίστηκε ο Ιωάννης Ντίτσιος, αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας ορίστηκε η Eλένη Γιαννούδη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού ορίστηκε ο Σοφοκλής Κάλτσιος και τέλος, αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού ορίστηκε ο Νικόλαος Παναγιωτίδης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέρμη

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με γυναίκα πρόεδρο θα πορευτεί την επόμενη διετία το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης. Τον απερχόμενο πρόεδρο Κώστα Τιτέλη που αποχωρεί με δική του επιθυμία την οποία εξέφρασε στο δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο, θα διαδεχθεί η Αθηνά Παπαδάκη, η οποία είχε θέση ευθύνης στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Θέρμης. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε προχθές στη δημοτική ομάδα του την πρόταση του για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης, η οποία είχε την αποδοχή όλων.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος σκοπεύει το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε μερική αναδόμηση της επιτελικής του ομάδας, αλλάζοντας κάποιους από τους οκτώ αντιδημάρχους (έξι έμμισθους και δύο άμισθους). Οι αλλαγές θα γίνουν με βάση την αξιολόγηση του στο έργο τους, ενώ σχεδιάζει εκτεταμένες αλλαγές μεταξύ των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, αλλά και των στελεχών του σε νομικά πρόσωπα του δήμου.

Στο νέο σχήμα της διοίκησης στόχος του δημάρχου είναι να εντάξει και γυναίκες, ενώ πάγια αρχή του είναι να αξιοποιεί ακόμα και στελέχη της παράταξης που δεν εξελέγησαν στις εκλογές του 2019.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θερμαϊκός

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται στο δήμο Θερμαϊκού. Στη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που σήμερα κατέχει η Έφη Ζαριφέ αναμένεται να προταθεί από τον δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή πρόσωπο από την λεγόμενη «δεξαμενή των ανεξαρτήτων συμβούλων». Ο λόγος για τον Σπύρο Αδαμίδη ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε σχεδόν στις αρχές της παρούσας δημοτικής περιόδου από την παράταξη του πρώην δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη. Σημειώνεται πως ο κ. Αδαμίδης και επί δημαρχίας Γιάννη Μαυρομάτη διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Σε ό,τι αφορά το σχήμα της διοίκησης, οι αλλαγές και ο ορισμός αντιδημάρχων ανακοινώθηκαν από τον κ. Τσαμασλή στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ η διάρκεια της θητείας ορίστηκε μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2022. Ως αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κούτουκας, ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Οδοποιίας ο Χρήστος Βογιατζής, ενώ αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και δημοτικής Ενότητας Θερμαϊκού ανέλαβε ο Ιωάννης Βογιατζής. Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Στρατηγικού Σχεδιασμού Βιώσιμης Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας ανέλαβε ο Ιωσήφ Μισαλέμη, αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ο Κωνσταντίνος Μπάρμπας και αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ΚΕΠ ο Συμεών Καψάλας. Στη θέση της αντιδημάρχου Παιδείας τοποθετήθηκε η Σοφία Ζηφκοπούλου και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημοτικής Περιουσίας, Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου ο Δημήτριος Πασχαλιάς.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αμπελόκηποι-Μενεμένη

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χωρίς εκπλήξεις για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα κυλήσουν οι δημαιρεσίες στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Πρόεδρος και τα επόμενα δύο χρόνια, έως τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής θητείας, θα παραμείνει ο Αλέκος Κουσενίδης, ένα πρόσωπο, που εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος έχει αξιολογήσει θετικά το έργο, έχει ευρεία αποδοχή τόσο από τα μέλη της παράταξης της διοίκησης, όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ ήδη ο δήμαρχος όρισε τους νέους αντιδημάρχους και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους την 1η Νοεμβρίου, όπως κάνει κάθε χρόνο για την περίοδο 01/11/2021 έως 31/11/2022

Ειδικότερα, ο Βασίλης Μανωλόπουλος ανέλαβε την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, ο Παύλος Κεσόγλου αντιδήμαρχος Πολιτισμού, η Μαρία Αποστολίδου Οικονομικών Υπηρεσιών, η Μαρία Αρπατζάνη-Τσομπάνογλου αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ο Κυριάκος Κωνσταντίνου την αντιδημαρχία Δημοτικής Κατάστασης - Ληξιαρχείου και Ιθαγένειας, ο Εμμανουήλ Ιωαννίδης τον αθλητισμό, η Αγγελική Σεμερτζίδου την αντιδημαρχία Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού και ο Μωυσής Αβραμίδης ανέλαβε αντιδήμαρχος σε θέματα Ελλήνων Ομογενών και Ιθαγένειας.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Νεάπολη-Συκιές

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή φρουράς στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία το 2019 είχε εκλεγεί η Ιωάννα Αλεξιάδου. Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης πάντως κράτησε κλειστά τα χαρτιά του όλο το προηγούμενο διάστημα και σήμερα το πρωί θα ανακοινώσει το όνομα του προέδρου στην συνεδρίαση που θα έχει με τη δημοτική του ομάδα.

Αναφορικά με τους αντιδημάρχους, ο δήμαρχος θα προχωρήσει σε αλλαγές που θεωρούνται εκτεταμένες, καθώς στα μέσα της εβδομάδας, ίσως και νωρίτερα θα κληρώσει για πέντε νέους αντιδημάρχους. Στη θέση τους, εκτός απροόπτου, παραμένουν τρεις που βρίσκονται στην παλιά φρουρά, οι Στέλιος Γκατζές, Θεόδωρος Κυζιρίδης και Μιχάλης Βουλγαρίδης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παύλος Μελάς

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με άνδρα στο τιμόνι του προεδρείου θα πορευτεί την επόμενη διετία το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά. Την Ελένη Γεροκώστα, που αποτελεί μέλος της δημοτικής ομάδας, θα διαδεχθεί ο Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος είναι επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης, ωστόσο βρήκε πεδίο συνεργασία με τη διοίκηση, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος προχώρησε εδώ και αρκετό καιρό σε αναδόμηση της επιτελικής του ομάδας. Το «βαρύ» χαρτοφυλάκιο του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μελετών έργων και σχολικής στέγης ανέλαβε η επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Μπροστά - Προοδευτική Συμμαχία για τον δήμο Παύλου Μελά» Σίσσυ Φραγκοπούλου, η οποία αποδέχθηκε την πρόταση για συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου.

Ο Ιωσήφ Αράπογλου ορίστηκε αντιδήμαρχος Καθημερινότητας - Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας, ο Σαράντης Καρβουνίδης ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών και ο Μιχαήλ Χριστοδούλου την αντιδημαρχία Παιδείας.

Αμετακίνητοι παρέμειναν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χαρά Αμανατίδου, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων, ο Σάκης Λαζαρίδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Εθελοντισμού, ο Παντελής Νιγδέλης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο «βετεράνος» στην αυτοδιοίκηση Κώστας Πάντσης αντιδήμαρχος Πολεοδομία.

Στο σχήμα της διοίκησης ορίσθηκε ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, ο Δημήτρης Αθάνατος που τοποθετήθηκε στην Καθαριότητα και Ανακύκλωση.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κορδελιό-Εύοσμος

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με τον ίδιο πρόεδρο θα πορευτεί και την επόμενη διετία το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού-Ευόσμου. Ο Γιώργος Ρούμελης χαίρει της εμπιστοσύνης του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, αλλά και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στον ίδιο δήμο όμως ορίστηκαν πρόσφατα και οι νέοι αντιδήμαρχοι που θα παραμείνουν στα πόστα τους για ένα χρόνο.

Πρόκειται για τους: Χρήστο Ταξίδη αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Οργάνωσης, Κωνσταντίνο Αμανατιάδη Οικονομικών και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνο Σωτηράκη αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Χρήστο Δεμερτζή αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Αθηνά Παμπουκίδου αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Μαρία Γαβαλά στον Αθλητισμό και τη Νέα Γενιά, Γεώργιο Σταυρίδη αντιδήμαρχο Παιδείας - Δια βίου Μάθησης, Φωτεινή Πεσματζόγλου - Δεβετζή αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Όλγα Αθανασιάδου - Νέδου αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος και Νέστορα Λαφαζανίδη αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Δημοτικής Αστυνομίας και ΚΕΠ

Άμισθοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αμανατιάδης και Φωτεινή Πεσματζόγλου - Δεβετζή, ενώ αναπληρωτής δημάρχου ο Ν. Λαφαζανίδης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χαλκηδόνα

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Χωρίς εκπλήξεις θα κυλήσει η διαδικασία των δημαιρεσιών και στη Χαλκηδόνα, καθώς στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα ξαναπροταθεί ο Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2019. Αποτελεί πρόταση του δημάρχου Σταύρου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος αξιολόγησε ως θετική την πορεία του τα δύο τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου θα τον διατηρήσει ως τη λήξη της δημοτικής θητείας.

Ο δήμαρχος Χαλκηδόνος πάντως έχει ολοκληρώσει και το νέο σχήμα της διοίκησης του, καθώς προχώρησε ήδη σε αλλαγές στις αντιδημαρχίες.

Ειδικότερα, ο Ζήσης Βαϊνάς ορίστηκε αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας-Χωροταξίας, Πολιτικής στην Δ.Ε Χαλκηδόνος. Η Μαρία Κωστοπούλου, αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Παιδείας στη Δ.Ε Κουφαλίων, ο Μενέλαος Κορδονούρης, αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος στη Δ.Ε Αγίου Αθανασίου, ο Ανέστης Ανεστίδης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Τοπικής Επιχειρηματικότητας και Οικονομικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Ιωάννης Μπατζαρακίδης, αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Νέας Γενιάς.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δέλτα

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Λουμπούτη που είχε εκλεγεί τον Μάρτιο του 2022, μετά από την παραίτηση Βαγγέλη Χαλβατζή, θα πορευτεί την επόμενη διετία και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα. Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, παρά τη συνεργασία του με τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζύγισε τις επιλογές μεταξύ των στελεχών του, ενώ το ίδιο σχεδιάζει να κάνει και με τα χαρτοφυλάκια των αντιδημάρχων, όπου ετοιμάζει αλλαγές.

Αυτή τη στιγμή το σχήμα της διοίκησης αποτελείται από έξι αντιδημάρχους και είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να οριστεί ένας ακόμη, τον οποίο ο δήμαρχος θα επιλέξει μεταξύ των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης που του παρέχουν στήριξη.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ωραιόκαστρο

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με το ίδιο πρόσωπο στο τιμόνι του δημοτικού συμβουλίου θα συνεχίσει για το υπόλοιπο της αυτοδιοικητικής θητείας και ο δήμος Ωραιοκάστρου, καθώς ο δήμαρχος της περιοχής Παντελής Τσακίρης θα προτείνει ξανά για την θέση της προέδρου την Ευαγγελία Δρόσου. Ήδη από την 1η του περασμένου Σεπτέμβρη ο κ. Τσακίρης προχώρησε σε αλλαγές στο σχήμα της διοίκησής του, οι οποίες ήταν περιορισμένες. Ο κ. Τσακίρης μεταξύ άλλων αξιοποίησε στελέχη παρατάξεων που εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι με αντίπαλα από το δικό του ψηφοδέλτια, ενώ άλλαξε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χαρτοφυλάκιο. Στη θέση τους παρέμειναν οι αντιδήμαρχοι: Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών και αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Καρασαββίδης, Καθημερινότητας (Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης) Σοφία Δημητριάδου και Τεχνικών Έργων Χαράλαμπος Καζαντζίδης. Αναβαθμίστηκε σε αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού η μέχρι πρότινος εντεταλμένη σύμβουλος Χριστίνα Ζάπρα. Στη θέση του αντιδημάρχου Μυγδονίας τοποθετήθηκε ο Γιώργος Παραπανήσιος, ο οποίος εξελέγη με την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας». Στη θέση τους επίσης παρέμειναν οι αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης και Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, Αριστείδης Λαζαρίδης και Πολεοδομικών Εφαρμογών - Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Ελέγχου Κατασκευών και Προστασίας του Πολίτη, Ευάγγελος Κανταρτζής (άμισθος). Η θητεία των αντιδημάρχων του δήμου Ωραιοκάστρου ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2022.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βόλβη

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αλλαγή φρουράς αναμένεται στον δήμο Βόλβης, καθώς ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας εκτός απροόπτου θα προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Νίκο Θωμά. Ο κ. Θωμάς κατείχε μέχρι σήμερα τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, θέση στην οποία θα τοποθετηθεί σύμφωνα με πληροφορίες η μέχρι σήμερα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης, Κυριακή Τσουραλάκη. Για τη θέση του αντιπροέδρου του δ.σ. η παράταξη της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Δημήτρη Στοΐτσα θα προτείνει εκ νέου τον νυν αντιπρόεδρο, Γιώργο Τσολάκη. Σε ορισμό νέων αντιδημάρχων, προχώρησε πρόσφατα και ο δήμαρχος Βόλβης. Συγκεκριμένα, την 1η Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το νέο σχήμα διοίκησης με θητεία μέχρι την 31η Αυγούστου 2022. Το νέο σχήμα αποτελείται από οκτώ αντιδημάρχους. Πρόκειται για τους: Θεόδωρο Ιορδανίδη που ορίστηκε αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Διαχείρισης Καθημερινότητας, Χρήστο Σαββόπουλο που ορίστηκε αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας, Απόστολο Καρακίτσιο που ορίστηκε αντιδήμαρχος Ποιότητας ζωής, Τεχνικών Θεμάτων και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής χωρίς αντιμισθία, Νικόλαο Πανταζίδη που ορίστηκε αντιδήμαρχος Διοικητικής και Οικονομικής Διαχείρισης, χωρίς αντιμισθία, Άννα Βασιλειάδου που ορίστηκε αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Δαγκλή που ορίστηκε αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διαχείρισης Καθημερινότητας, Παναγιώτη Παπαγερά που ορίστηκε αντιδήμαρχος Συντήρησης και Επισκευής Υποδομών και εγκαταστάσεων και Στέλλα Σαλέπη που ορίστηκε αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Λαγκαδάς

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο δήμο Λαγκαδά ο δήμαρχος Γιάννης Ταχματζίδης κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του, γράφει, σβήνει και επιφυλάσσεται για αλλαγές στο σχήμα της διοίκησής του στα μέσα Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ» ο δήμαρχος αναφερόμενος στις προθέσεις του, όταν μιλά στους στενούς του συνεργάτες κάνει λόγο για «δομικές αλλαγές και rotation» συμπληρώνοντας πως όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, ακόμα και εκείνα της αλλαγής χαρτοφυλακίων αλλά και της αξιοποίησης στελεχών που δεν ανήκουν στην δική του παράταξη. Σήμερα πάντως, εκτός απροόπτου ο κ. Ταχματζίδης θα προτείνει για την θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου την νυν πρόεδρο, Βασιλεία Λούρδα.

*Δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση "Μακεδονία της Κυριακής" στις 9 Ιανουαρίου 2022

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία