ΑΠΟΨΕΙΣ

Δηλαδή μαθητές που υπερασπίζονται τη ελληνική Μακεδονία είναι φασίστες;

 03/12/2018 09:10

Δηλαδή, για να έχουμε καλό ερώτημα: Καταλήψεις σχολείων μπορεί να γίνονται, και είναι σωστό πράγμα, αν οι μαθητές-καταληψίες καθοδηγούνται από τους καθηγητές και τους γονείς μειοψηφιών, που έχουν μπουκώσει τα μυαλά των παιδιών τους με τόνους προπαγάνδας κομματικής και προπαγάνδας αφελληνισμού. 

Όμως καταλήψεις σχολείων από μαθητές που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών και να υπερασπιστούν την ελληνική Μακεδονία, παρακινημένοι κι αυτοί από τους δικούς τους γονείς, δεν μπορούν να γίνουν. Και αν πραγματοποιηθούν, όπως αυτές στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Β. Ελλάδος, οι μαθητές-καταληψίες είναι… φασίστες, όπως τους χαρακτηρίζουν όλοι αυτοί οι ανιστόρητοι «ιδεολογικοί εγκληματίες της εκπαίδευσης». 

Λοιδορούνται από τον υπουργό Παιδείας και άλλους ομοϊδεάτες του ως φασίστες «σπρωγμένοι από τη Χρυσή Αυγή» όσοι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στη Θράκη και αλλού, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε καθηγητές και που αυτές οι αντιδράσεις εξελίχτηκαν σε διαμαρτυρίες για το μακεδονικό και τις Πρέσπες. Όταν όμως παλαιότερα «άλλοι μαθητές» έκαναν καταλήψεις, δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι μια μέρα θα κάνουν και άλλοι καταλήψεις;

Όταν κάποτε σπουδαστές και μαθητές, καθοδηγούμενοι και από καθηγητές, κατέβαιναν σε διαδηλώσεις για το κυπριακό εναντίον της Τουρκίας, της Αγγλίας και της κυβέρνησης Καραμανλή, φωνάζοντας για Ένωση με την Ελλάδα, ήταν αγωνιστές δεν ήταν φασίστες. Τώρα οι μαθητές απαγορεύεται να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται ακόμη και για συμφωνίες που αφορούν την πατρίδα, επειδή αυτές είναι της ομοϊδεάτικης «πρώτης φορά αριστερής κυβέρνησης».

Όλοι αυτοί όμως που με ανακοινώσεις, δηλώσεις και μέσω διαδικτύου χαρακτηρίζουν όπως χαρακτηρίζουν τους διαμαρτυρόμενους μαθητές-καταληψίες και σπέρνουν εμφύλιο στα σχολεία πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτήν τη στάση τους σπρώχνουν τους μαθητές, που αγαπούν την πατρίδα τους και τίποτε παραπέρα, στη αγκαλιά της Χρυσής Αυγής.

Η οποία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βάζει το χεράκι της και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις καταλήψεις, για να σπρώξει τους μαθητές στο μέρος της. Δεν θα της είναι και πολύ δύσκολο. Αφού βρίσκει μαθητές να λοιδορούνται ανυπεράσπιστοι, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα με το νεανικό τους ενθουσιασμό.

Σ.Σ. Την ώρα που γίνονται αυτά, άγνωστοι ξήλωσαν 105 (εκατόν πέντε) πυραμίδες από τα σύνορα Ελλάδας και Σκοπίων, οι οποίες καθορίζουν επακριβώς την oριογραμμή! Η δολιοφθορά αυτή (για την οποία λίγοι είπαν λίγα), που απαιτεί ώρες αν όχι μέρες εργασίας, έγινε χωρίς να πάρει είδηση κανείς από όσους υποτίθεται φυλάνε τα σύνορα της χώρας! Πού ν’ ακουμπήσουν, αλήθεια, σήμερα τα παιδιά;

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 2 Δεκεμβρίου 2018