Λόγια του Βαρδάρη

  • Διαθέτει και τα τυπικά προσόντα ο γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης
    04/02/2020 16:05

    Διαθέτει και τα τυπικά προσόντα ο γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης

    Δεν είναι ό,τι κι ό,τι ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Ευθύμιος Φωτόπουλος. 

    Ο μέχρι πρότινος δήμαρχος Δέλτα έχει σπουδάσει στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας και στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και εργάστηκε ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό ωστόσο αμφισβητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος άφησε υπονοούμενα για τα προσόντα που οφείλει να έχει το πρόσωπο που θα υπηρετεί ως γ.γ. σε οποιονδήποτε δήμο.

    Σήμερα, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση, πηγές του δημάρχου Θεσσαλονίκης απάντησαν στον κ. Τρεμόπουλο και όσα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν τους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Δυνάμει αυτού του τίτλου σπουδών προσλήφθηκε σε θέση μετακλητού Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης».

    Μάλιστα η πρόσληψή του στον δήμο «ελέγχθηκε τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, όσο και από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ( Εθνικό Τυπογραφείο) και η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ» και επιπλέον «διενεργήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 161 του Ν. 3584/2007, σύμφωνα με τις οποίες ο Γενικός Γραμματέας πρέπει να κατέχει πτυχίο ή δίπλωμα Σχολής Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης».