ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διαμαντόπουλος: «Το ρεαλιστικό μας σχέδιο για τον νέο Άρη»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ προχώρησε σε αποτίμηση της σεζόν που ολοκληρώθηκε, περιγράφοντας ταυτόχρονα το πλάνο της επόμενης μέρας

 22/05/2019 19:00

Διαμαντόπουλος: «Το ρεαλιστικό μας σχέδιο για τον νέο Άρη»

Ο νέος Άρης βρίσκεται ήδη υπό διαμόρφωση και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, παρουσίασε σήμερα τις βασικές πτυχές του αγωνιστικού πρότζεκτ πάνω στο οποίο θα βασιστεί η προσπάθεια της ομάδας για διάκριση τη σεζόν 2019-2020. 

Ο κ. Διαμαντόπουλος ξεκίνησε πάντως με μια αποτίμηση της περιόδου που ολοκληρώθηκε. «Συναντήθηκα με τον κ. Καρυπίδη στις 22 Ιουνίου και ήρθαμε σε συμφωνία για τον σχεδιασμό της ομάδας επισήμως στις 28-29 Ιουνίου. Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό, ένα μεγάλο κομμάτι του οποίου είχε τρέξει ήδη από τους κ. Ερέρα και Καρυπίδη το προηγούμενο διάστημα. Ξεκινήσαμε με μια πάρα πολύ σημαντική δυσκολία όσον αφορά στο να βγούμε στην αγορά στο εξωτερικό λόγω της προηγούμενης κατάστασης του Άρη, του παλιού χρέους προς ατζέντηδες και ποδοσφαιριστές και προφανώς κάποιοι άνθρωποι έχασαν τα χρήματα τους ή ακόμα τα διεκδικούν. Βρήκαμε έτσι αρκετές κλειστές πόρτες και προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε κάποια πράγματα όσον αφορά στο όνομα του Άρη. Νομίζω ότι το έχουμε κάνει με πολύ μεγάλη επιτυχία, αν και ήταν πολύ δύσκολο.

Η αρχική μας προσέγγιση στο θέμα του ρόστερ ήταν να μην αδικήσουμε κανένα παιδί απ' όσα ήδη υπήρχαν στην ομάδα. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε προπονήσεις στις αρχές Ιουλίου και μάλιστα επρόκειτο να ξεκινήσουμε στο Ρύσιο, όμως τότε είχαμε έργα εκεί και έτσι επιλέξαμε να πάμε στα 3-5 Πηγάδια, κάτι που δεν αποτέλεσε οργανωμένη προετοιμασία, απλά βρήκαμε εκεί το κατάλληλο μέρος λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων. Αξιολογήσαμε κάποια παιδιά, άλλα τα κρατήσαμε και άλλα έφυγαν, όπως ξέρετε. Νομίζω ότι στην πρώτη φάση του ρόστερ - και για τις όποιες δυσκολίες είχαμε στο πρώτο εξάμηνο - είχαμε σχετικά ποιοτικό έμψυχο δυναμικό. Τα παιδιά δούλεψαν σωστά στην Ολλανδία με τον προπονητή. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Ερέρα, που ήταν πολύ σοβαρός μέχρι και την τελευταία ημέρα της συνεργασίας μας αλλά και αξιόλογος ως άνθρωπος, άσχετα αν διαφωνήσαμε κάποια στιγμή στην φιλοσοφία της ομάδας, που για μένα είναι κάτι πολύ βασικό και η συμφωνία γύρω από αυτήν, αποτελεί αρχή μου.

Η εποχή Παντελίδη

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη μίλησε εκτενώς και για την περίοδο κατά την οποία ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης: «Στη συνέχεια, έγινε η επιλογή του κ. Παντελίδη, περάσαμε από πολλά κύματα, πολλές δυσκολίες και πλήρωσε και ο ίδιος το κόστος, για το οποίο ήταν βέβαια ενήμερος: «του είχα πει ότι στους πρώτους δύο-τρεις μήνες θα βασανιστούμε». Το ήξερε όταν ήρθε, γνώριζε ότι αυτό το πράγμα πιθανόν να οδηγούσε σε αποτυχία, παρόλα αυτά οδήγησε σε επιτυχία. Επωμιστήκαμε όλοι το βάρος εκείνη την περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του κ. Καρυπίδη. Είχαμε μια άτυχη στιγμή στο κύπελλο, που μας πείραξε. Δεν ήταν αποδεκτό για τον κόσμο πρώτα απ' όλα, αλλά και για εμάς, να αποκλειστούμε από μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Ήταν κι αυτό κομμάτι της διαδικασίας, πάντως, και έπρεπε να το ζήσουμε, γιατί ίσως αυτό μας οδήγησε να γίνουμε καλύτεροι ως ομάδα στον δεύτερο γύρο».

Σημείο καμπής το ματς με Παναιτωλικό

«Η στιγμή κατά την οποία διαπίστωσα πως έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε ήταν όταν ηττηθήκαμε από τον Παναιτωλικό. Παρότι όλοι αναφέρονται στον αγώνα της Ξάνθης, κόντρα στον Παναιτωλικό είδα μια ομάδα να τρέχει επί ενενήντα λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές. Είχαμε ατομικά λάθη που οδήγησαν στην ήττα, αλλά εγώ είδα την ιδέα της ομάδας. Στην πορεία του πρωταθλήματος, λοιπόν, αρχίσαμε να βγάζουμε αυτά που πιστεύουμε και θέλουμε. Θέλαμε την τέταρτη θέση και κυνηγήσαμε τον Ατρόμητο, ο οποίος είναι μία πολύ διαφορετική ομάδα. Ο Ατρόμητος είναι πιο αμυντική ομάδα και στηρίζεται περισσότερο στη φυσική δύναμη των παικτών. Είναι επίσης μία ομάδα που δουλεύει δύο χρόνια μαζί. Εμείς είμαστε πιο τεχνικό σύνολο. Πάντως, φτάσαμε στον στόχο μας. Η καθημερινότητα μπορεί να θεωρείται αυτονόητη για εσάς, αλλά ήταν μια δύσκολη διαδικασία και εμπειρία για μένα. Είχαμε διάφορα θέματα και με το ρόστερ και με το κλαμπ, όπως επίσης το δύσκολο διάστημα της αλλαγής προπονητή. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που στήριξε και εμένα και τον κ. Παντελίδη και φτάσαμε να έχει η ομάδα για του χρόνου πιο εύκολο έργο. Σας ξαναλέω ότι στην αρχή δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Στόχος, λοιπόν, είναι να πετύχουμε - κατ' ελάχιστον - το αυτονόητο, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη και σίγουρα μια καλύτερη πορεία στο κύπελλο.

Πέρα από τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, η διοίκηση φρόντισε να ξεκινήσει από την πρώτη μέρα τις εργασίες στις εγκαταστάσεις. Είναι κάτι που δεν βλέπετε εσείς και ο κόσμος, όμως είναι κάτι που βοηθά την δική μας καθημερινότητα και "βγάζει" καλό προφίλ στους ποδοσφαιριστές που έρχονται και σε αυτούς που θέλουμε να εντάξουμε. Έτσι, το κτήριο στο Ρύσιο είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Το να φτιάξουμε το γήπεδο επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προπόνηση, όπως και ο εδώ (σ.σ στο «Κλεάνθης Βικελίδης») αγωνιστικός χώρος είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Ο χώρος των αποδυτηρίων, επίσης, προκαλεί πλέον τον παίκτη να μπαίνει και να καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε έναν πολύ σοβαρό σύλλογο. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα πράγματα στο Ρύσιο, θα αλλάξουμε το χλοοτάπητα στα δύο γήπεδα και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Υπήρχαν και υπάρχουν ελλείψεις, οι οποίες είναι ένα πρόβλημα που κουβαλά ο οργανισμός αρκετά χρόνια. Καταλαβαίνω ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να φτάσει τον σύλλογο σε επίπεδο οργάνωσης "10". Παρόλα αυτά, σιγά σιγά και χωρίς πολλά οικονομικά ρίσκα, ανεβάζουμε συνεχώς το επίπεδο οργάνωσης και φέτος θα είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε, όμως, να δουλέψουμε σε διάφορους τομείς που δεν φαίνονται σε εσάς, όπως ο ιατρικός».

Ρεαλιστικοί στόχοι

«Μας στοίχισαν τραυματισμοί και οι αποθεραπείες ποδοσφαιριστών. Έχουμε βρει ένα πλαίσιο ώστε να δημιουργήσουμε ένα medical department και ο πρόεδρος δίνει το "ΟΚ" να προχωρήσουμε. Είναι κάτι που έχει αρκετά μεγάλο κόστος, αλλά πρέπει να γίνει οπωσδήποτε στον Άρη, για να το αφήσουμε ως παρακαταθήκη στους επόμενους.  
Βραχυπρόθεσμος στόχος, λοιπόν, ήταν να βάλουμε τον Άρη ξανά στο προσκήνιο και να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, που ταιριάζει και στη δική μου φιλοσοφία. Δεν ονειροβατώ για του χρόνου. Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό στο κύπελλο, αλλά δεν μπορώ, ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας, να παραπλανήσω τον κόσμο. Ένα πράγμα, λοιπόν, που έχει σχέση και με την τύχη, με την κλήρωση, που εξαρτάται και από την κατάσταση του αντιπάλου ή και την δική σου όταν θα έρθει ο αγώνας, δεν μπορώ να το θέσω ως βασικό στόχο της ομάδας. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Και πάνω σε αυτό θα δούμε τι κάνουμε και θα πούμε ότι αν προκύψει η δυνατότητα να έρθει κάτι καλό, θα το κυνηγήσουμε. Δεν μπορώ ως τεχνικός διευθυντής να στηρίξω τη δουλειά μου σε κάτι τυχαίο, από τη στιγμή που και το ρόστερ δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αν είμαστε καλά, θα φτάσουμε μακριά. Είναι πολύ σημαντικό η φετινή χρονιά να έχει συνέχεια. Η αρχική φιλοσοφία του κ. Ερέρα πέρυσι ήταν να βρούμε και να δομήσουμε μια ομάδα, της οποίας ο σχηματισμός θα ήταν 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ και δύο οκτάρια. Αυτή η ομάδα, όμως, στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Ντε Χααγκ, άλλαξε σχηματισμό και δεν τον ξαναχρησιμοποίησε, πάρα μόνο στο παιχνίδι κυπέλλου στην Τούμπα. Συμπερασματικά, ό,τι είχαμε ως φιλοσοφία μέχρι εκείνη τη στιγμή άλλαξε εν μία νυκτί. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξανασυμβεί ως ομάδα. Φέτος, μίλησα με τον κ. Παντελίδη και θα αλλάξουμε σχηματισμό. Θα υπάρξει μετάβαση βέβαια μέχρι να τον αντιληφθούν όλοι και εννοώ οι παίκτες. Πιθανώς να μη γίνει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά θα το κάνουμε στο πρωτάθλημα και θα το στηρίξουμε ως Άρης, γιατί αυτό θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Δουλειά δική μου είναι να προσπαθώ να πηγαίνω την ομάδα ένα βήμα παραπάνω. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε το στάδιο της κριτικής, με ανεπιτυχή αποτελέσματα και με μια περίοδο κάμψης μέχρι να "απορροφήσει" ο οργανισμός τον νέο τρόπο παιχνιδιού, αλλά θα πρέπει να τον υποστηρίξουμε».

Αναφερόμενος στις μεταγραφές, ο τεχνικός διευθυντής του Άρη τόνισε: «Ο Άρης έχει θέσει ως προτεραιότητα να ενισχυθεί με κεντρικό αμυντικό, οκτάρι, επιθετικό και πλάγιο επιθετικό. Το ύψος του μπάτζετ έχει καθοριστεί, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο από την πλευρά μου, είναι κάτι που αφορά τον ιδιοκτήτη».

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος μίλησε επίσης για:

Τον Ματέο Γκαρσία: «Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να διαλύσουμε οικονομικά τον σύλλογο για κάποιον παίκτη. Η Λας Πάλμας ζήτησε τρία εκατομμύρια ευρώ. Τους έκανα μια συγκεκριμένη πρόταση. Πάνω σε αυτήν την πρόταση βαδίζουμε, ακόμα κι αν υπάρχει ενδεχόμενο να χάσουμε τον παίκτη. Εξαρτώνται πολλά, επίσης, από την πρόθεση του ποδοσφαιριστή. Δεν θέλουμε να τον βάλουμε απέναντι στον πρόεδρο της ομάδας του. Όπως σας έχω πει από την πρώτη μέρα, ήταν και είναι μία υπόθεση που θα πάρει χρόνο. Εκτός αν έρθει μια ομάδα που θα δώσει τα τρία εκατομμύρια. Τότε, φυσικά, εμείς θα αποσυρθούμε».

Τον Λίντσεϊ Ροζ: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε δύο μέτωπα, την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή. Δεν μπορούμε να δώσουμε τα 300.000 ευρώ για να σπάσουμε τη ρήτρα του ποδοσφαιριστή, όπως επίσης δεν ισχύει το "μείνε ελεύθερος και έλα". Έχουμε καλή επικοινωνία με την άλλη πλευρά και όταν το αισθάνεσαι αυτό, μπορείς να δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο».

Τον επιθετικό της Λουγκάνο, Αλεξάντερ Γκερντ: «Είναι ένα από τα παιδιά που κοιτάμε. Όχι το μοναδικό. Δεν με προβληματίζει η ηλικία του».

Το ενδεχόμενο πώλησης παικτών: «Όσον αφορά το υπάρχον ρόστερ, δεν έχουμε βάλει πωλητήριο σε κανέναν, αλλά αν έρθει κάποια πρόταση, θα τη συζητήσουμε».

Τις συζητήσεις με τον Κουέστα: «Έχουμε ανοίξει έναν κύκλο επαφών με τον Κουέστα και πιστεύω ότι σύντομα θα έχει λήξει το θέμα. Με τα υπόλοιπα παιδιά θα μπούμε σε διαδικασία συζητήσεων στην δεύτερη φάση της μεταγραφικής περιόδου, αφού "κλείσουμε" δηλαδή τους τέσσερις που οπωσδήποτε θέλουμε».

Τον Γιάννη Φετφατζίδη: «Δεν έχει γίνει κάποια κίνηση ως τώρα με τον Γιάννη. Γνωρίζουμε ότι ψάχνει το μεγάλο συμβόλαιο στο εξωτερικό».

Την επιστροφή του Μπρούνο Γκάμα: «Στις 20 Ιουνίου θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία με τα υπόλοιπα παιδιά. Ελπίζουμε πως θα είναι αγωνιστικά έτοιμος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ».

Τον Νίκο Μαρτίνες: «Με το Νίκο η ατυχία ήταν ότι όσο ήταν εκείνος εδώ εγώ έλειπα, ενώ όταν γύρισα, είχε ήδη φύγει για την Αργεντινή. Δεν υπάρχει ζήτημα. Θα του στείλω το συμβόλαιο και θα το υπογράψει εκεί».

Τον Γιώργο Βαλεριάνο: «Η συνεργασία μας δεν θα ανανεωθεί».

Ο νέος Άρης βρίσκεται ήδη υπό διαμόρφωση και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, παρουσίασε σήμερα τις βασικές πτυχές του αγωνιστικού πρότζεκτ πάνω στο οποίο θα βασιστεί η προσπάθεια της ομάδας για διάκριση τη σεζόν 2019-2020. 

Ο κ. Διαμαντόπουλος ξεκίνησε πάντως με μια αποτίμηση της περιόδου που ολοκληρώθηκε. «Συναντήθηκα με τον κ. Καρυπίδη στις 22 Ιουνίου και ήρθαμε σε συμφωνία για τον σχεδιασμό της ομάδας επισήμως στις 28-29 Ιουνίου. Ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό, ένα μεγάλο κομμάτι του οποίου είχε τρέξει ήδη από τους κ. Ερέρα και Καρυπίδη το προηγούμενο διάστημα. Ξεκινήσαμε με μια πάρα πολύ σημαντική δυσκολία όσον αφορά στο να βγούμε στην αγορά στο εξωτερικό λόγω της προηγούμενης κατάστασης του Άρη, του παλιού χρέους προς ατζέντηδες και ποδοσφαιριστές και προφανώς κάποιοι άνθρωποι έχασαν τα χρήματα τους ή ακόμα τα διεκδικούν. Βρήκαμε έτσι αρκετές κλειστές πόρτες και προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε κάποια πράγματα όσον αφορά στο όνομα του Άρη. Νομίζω ότι το έχουμε κάνει με πολύ μεγάλη επιτυχία, αν και ήταν πολύ δύσκολο.

Η αρχική μας προσέγγιση στο θέμα του ρόστερ ήταν να μην αδικήσουμε κανένα παιδί απ' όσα ήδη υπήρχαν στην ομάδα. Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε προπονήσεις στις αρχές Ιουλίου και μάλιστα επρόκειτο να ξεκινήσουμε στο Ρύσιο, όμως τότε είχαμε έργα εκεί και έτσι επιλέξαμε να πάμε στα 3-5 Πηγάδια, κάτι που δεν αποτέλεσε οργανωμένη προετοιμασία, απλά βρήκαμε εκεί το κατάλληλο μέρος λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων. Αξιολογήσαμε κάποια παιδιά, άλλα τα κρατήσαμε και άλλα έφυγαν, όπως ξέρετε. Νομίζω ότι στην πρώτη φάση του ρόστερ - και για τις όποιες δυσκολίες είχαμε στο πρώτο εξάμηνο - είχαμε σχετικά ποιοτικό έμψυχο δυναμικό. Τα παιδιά δούλεψαν σωστά στην Ολλανδία με τον προπονητή. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κύριο Ερέρα, που ήταν πολύ σοβαρός μέχρι και την τελευταία ημέρα της συνεργασίας μας αλλά και αξιόλογος ως άνθρωπος, άσχετα αν διαφωνήσαμε κάποια στιγμή στην φιλοσοφία της ομάδας, που για μένα είναι κάτι πολύ βασικό και η συμφωνία γύρω από αυτήν, αποτελεί αρχή μου.

Η εποχή Παντελίδη

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη μίλησε εκτενώς και για την περίοδο κατά την οποία ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης: «Στη συνέχεια, έγινε η επιλογή του κ. Παντελίδη, περάσαμε από πολλά κύματα, πολλές δυσκολίες και πλήρωσε και ο ίδιος το κόστος, για το οποίο ήταν βέβαια ενήμερος: «του είχα πει ότι στους πρώτους δύο-τρεις μήνες θα βασανιστούμε». Το ήξερε όταν ήρθε, γνώριζε ότι αυτό το πράγμα πιθανόν να οδηγούσε σε αποτυχία, παρόλα αυτά οδήγησε σε επιτυχία. Επωμιστήκαμε όλοι το βάρος εκείνη την περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του κ. Καρυπίδη. Είχαμε μια άτυχη στιγμή στο κύπελλο, που μας πείραξε. Δεν ήταν αποδεκτό για τον κόσμο πρώτα απ' όλα, αλλά και για εμάς, να αποκλειστούμε από μια ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Ήταν κι αυτό κομμάτι της διαδικασίας, πάντως, και έπρεπε να το ζήσουμε, γιατί ίσως αυτό μας οδήγησε να γίνουμε καλύτεροι ως ομάδα στον δεύτερο γύρο».

Σημείο καμπής το ματς με Παναιτωλικό

«Η στιγμή κατά την οποία διαπίστωσα πως έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε ήταν όταν ηττηθήκαμε από τον Παναιτωλικό. Παρότι όλοι αναφέρονται στον αγώνα της Ξάνθης, κόντρα στον Παναιτωλικό είδα μια ομάδα να τρέχει επί ενενήντα λεπτά με δέκα ποδοσφαιριστές. Είχαμε ατομικά λάθη που οδήγησαν στην ήττα, αλλά εγώ είδα την ιδέα της ομάδας. Στην πορεία του πρωταθλήματος, λοιπόν, αρχίσαμε να βγάζουμε αυτά που πιστεύουμε και θέλουμε. Θέλαμε την τέταρτη θέση και κυνηγήσαμε τον Ατρόμητο, ο οποίος είναι μία πολύ διαφορετική ομάδα. Ο Ατρόμητος είναι πιο αμυντική ομάδα και στηρίζεται περισσότερο στη φυσική δύναμη των παικτών. Είναι επίσης μία ομάδα που δουλεύει δύο χρόνια μαζί. Εμείς είμαστε πιο τεχνικό σύνολο. Πάντως, φτάσαμε στον στόχο μας. Η καθημερινότητα μπορεί να θεωρείται αυτονόητη για εσάς, αλλά ήταν μια δύσκολη διαδικασία και εμπειρία για μένα. Είχαμε διάφορα θέματα και με το ρόστερ και με το κλαμπ, όπως επίσης το δύσκολο διάστημα της αλλαγής προπονητή. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που στήριξε και εμένα και τον κ. Παντελίδη και φτάσαμε να έχει η ομάδα για του χρόνου πιο εύκολο έργο. Σας ξαναλέω ότι στην αρχή δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Στόχος, λοιπόν, είναι να πετύχουμε - κατ' ελάχιστον - το αυτονόητο, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη και σίγουρα μια καλύτερη πορεία στο κύπελλο.

Πέρα από τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, η διοίκηση φρόντισε να ξεκινήσει από την πρώτη μέρα τις εργασίες στις εγκαταστάσεις. Είναι κάτι που δεν βλέπετε εσείς και ο κόσμος, όμως είναι κάτι που βοηθά την δική μας καθημερινότητα και "βγάζει" καλό προφίλ στους ποδοσφαιριστές που έρχονται και σε αυτούς που θέλουμε να εντάξουμε. Έτσι, το κτήριο στο Ρύσιο είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Το να φτιάξουμε το γήπεδο επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό για την προπόνηση, όπως και ο εδώ (σ.σ στο «Κλεάνθης Βικελίδης») αγωνιστικός χώρος είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Ο χώρος των αποδυτηρίων, επίσης, προκαλεί πλέον τον παίκτη να μπαίνει και να καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε έναν πολύ σοβαρό σύλλογο. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα πράγματα στο Ρύσιο, θα αλλάξουμε το χλοοτάπητα στα δύο γήπεδα και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Υπήρχαν και υπάρχουν ελλείψεις, οι οποίες είναι ένα πρόβλημα που κουβαλά ο οργανισμός αρκετά χρόνια. Καταλαβαίνω ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να φτάσει τον σύλλογο σε επίπεδο οργάνωσης "10". Παρόλα αυτά, σιγά σιγά και χωρίς πολλά οικονομικά ρίσκα, ανεβάζουμε συνεχώς το επίπεδο οργάνωσης και φέτος θα είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Έχουμε, όμως, να δουλέψουμε σε διάφορους τομείς που δεν φαίνονται σε εσάς, όπως ο ιατρικός».

Ρεαλιστικοί στόχοι

«Μας στοίχισαν τραυματισμοί και οι αποθεραπείες ποδοσφαιριστών. Έχουμε βρει ένα πλαίσιο ώστε να δημιουργήσουμε ένα medical department και ο πρόεδρος δίνει το "ΟΚ" να προχωρήσουμε. Είναι κάτι που έχει αρκετά μεγάλο κόστος, αλλά πρέπει να γίνει οπωσδήποτε στον Άρη, για να το αφήσουμε ως παρακαταθήκη στους επόμενους.  
Βραχυπρόθεσμος στόχος, λοιπόν, ήταν να βάλουμε τον Άρη ξανά στο προσκήνιο και να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, που ταιριάζει και στη δική μου φιλοσοφία. Δεν ονειροβατώ για του χρόνου. Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό στο κύπελλο, αλλά δεν μπορώ, ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας, να παραπλανήσω τον κόσμο. Ένα πράγμα, λοιπόν, που έχει σχέση και με την τύχη, με την κλήρωση, που εξαρτάται και από την κατάσταση του αντιπάλου ή και την δική σου όταν θα έρθει ο αγώνας, δεν μπορώ να το θέσω ως βασικό στόχο της ομάδας. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Και πάνω σε αυτό θα δούμε τι κάνουμε και θα πούμε ότι αν προκύψει η δυνατότητα να έρθει κάτι καλό, θα το κυνηγήσουμε. Δεν μπορώ ως τεχνικός διευθυντής να στηρίξω τη δουλειά μου σε κάτι τυχαίο, από τη στιγμή που και το ρόστερ δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αν είμαστε καλά, θα φτάσουμε μακριά. Είναι πολύ σημαντικό η φετινή χρονιά να έχει συνέχεια. Η αρχική φιλοσοφία του κ. Ερέρα πέρυσι ήταν να βρούμε και να δομήσουμε μια ομάδα, της οποίας ο σχηματισμός θα ήταν 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ και δύο οκτάρια. Αυτή η ομάδα, όμως, στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Ντε Χααγκ, άλλαξε σχηματισμό και δεν τον ξαναχρησιμοποίησε, πάρα μόνο στο παιχνίδι κυπέλλου στην Τούμπα. Συμπερασματικά, ό,τι είχαμε ως φιλοσοφία μέχρι εκείνη τη στιγμή άλλαξε εν μία νυκτί. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξανασυμβεί ως ομάδα. Φέτος, μίλησα με τον κ. Παντελίδη και θα αλλάξουμε σχηματισμό. Θα υπάρξει μετάβαση βέβαια μέχρι να τον αντιληφθούν όλοι και εννοώ οι παίκτες. Πιθανώς να μη γίνει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά θα το κάνουμε στο πρωτάθλημα και θα το στηρίξουμε ως Άρης, γιατί αυτό θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα. Δουλειά δική μου είναι να προσπαθώ να πηγαίνω την ομάδα ένα βήμα παραπάνω. Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε το στάδιο της κριτικής, με ανεπιτυχή αποτελέσματα και με μια περίοδο κάμψης μέχρι να "απορροφήσει" ο οργανισμός τον νέο τρόπο παιχνιδιού, αλλά θα πρέπει να τον υποστηρίξουμε».

Αναφερόμενος στις μεταγραφές, ο τεχνικός διευθυντής του Άρη τόνισε: «Ο Άρης έχει θέσει ως προτεραιότητα να ενισχυθεί με κεντρικό αμυντικό, οκτάρι, επιθετικό και πλάγιο επιθετικό. Το ύψος του μπάτζετ έχει καθοριστεί, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο από την πλευρά μου, είναι κάτι που αφορά τον ιδιοκτήτη».

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος μίλησε επίσης για:

Τον Ματέο Γκαρσία: «Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να διαλύσουμε οικονομικά τον σύλλογο για κάποιον παίκτη. Η Λας Πάλμας ζήτησε τρία εκατομμύρια ευρώ. Τους έκανα μια συγκεκριμένη πρόταση. Πάνω σε αυτήν την πρόταση βαδίζουμε, ακόμα κι αν υπάρχει ενδεχόμενο να χάσουμε τον παίκτη. Εξαρτώνται πολλά, επίσης, από την πρόθεση του ποδοσφαιριστή. Δεν θέλουμε να τον βάλουμε απέναντι στον πρόεδρο της ομάδας του. Όπως σας έχω πει από την πρώτη μέρα, ήταν και είναι μία υπόθεση που θα πάρει χρόνο. Εκτός αν έρθει μια ομάδα που θα δώσει τα τρία εκατομμύρια. Τότε, φυσικά, εμείς θα αποσυρθούμε».

Τον Λίντσεϊ Ροζ: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε δύο μέτωπα, την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή. Δεν μπορούμε να δώσουμε τα 300.000 ευρώ για να σπάσουμε τη ρήτρα του ποδοσφαιριστή, όπως επίσης δεν ισχύει το "μείνε ελεύθερος και έλα". Έχουμε καλή επικοινωνία με την άλλη πλευρά και όταν το αισθάνεσαι αυτό, μπορείς να δώσεις λίγο παραπάνω χρόνο».

Τον επιθετικό της Λουγκάνο, Αλεξάντερ Γκερντ: «Είναι ένα από τα παιδιά που κοιτάμε. Όχι το μοναδικό. Δεν με προβληματίζει η ηλικία του».

Το ενδεχόμενο πώλησης παικτών: «Όσον αφορά το υπάρχον ρόστερ, δεν έχουμε βάλει πωλητήριο σε κανέναν, αλλά αν έρθει κάποια πρόταση, θα τη συζητήσουμε».

Τις συζητήσεις με τον Κουέστα: «Έχουμε ανοίξει έναν κύκλο επαφών με τον Κουέστα και πιστεύω ότι σύντομα θα έχει λήξει το θέμα. Με τα υπόλοιπα παιδιά θα μπούμε σε διαδικασία συζητήσεων στην δεύτερη φάση της μεταγραφικής περιόδου, αφού "κλείσουμε" δηλαδή τους τέσσερις που οπωσδήποτε θέλουμε».

Τον Γιάννη Φετφατζίδη: «Δεν έχει γίνει κάποια κίνηση ως τώρα με τον Γιάννη. Γνωρίζουμε ότι ψάχνει το μεγάλο συμβόλαιο στο εξωτερικό».

Την επιστροφή του Μπρούνο Γκάμα: «Στις 20 Ιουνίου θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία με τα υπόλοιπα παιδιά. Ελπίζουμε πως θα είναι αγωνιστικά έτοιμος στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ».

Τον Νίκο Μαρτίνες: «Με το Νίκο η ατυχία ήταν ότι όσο ήταν εκείνος εδώ εγώ έλειπα, ενώ όταν γύρισα, είχε ήδη φύγει για την Αργεντινή. Δεν υπάρχει ζήτημα. Θα του στείλω το συμβόλαιο και θα το υπογράψει εκεί».

Τον Γιώργο Βαλεριάνο: «Η συνεργασία μας δεν θα ανανεωθεί».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία