Λόγια του Βαρδάρη

  • Διαφωνεί ο Μαγκριώτης με τα κείμενα της Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ
    10/02/2020 16:20

    Διαφωνεί ο Μαγκριώτης με τα κείμενα της Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ

    Τον δρόμο του… δημόσιου διαλόγου, της συγγραφής κειμένων αλλά και της έκφρασης των απόψεων στις κομματικές διασκέψεις επιλέγει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης ενόψει της Συνδιάσκεψης της 14ης και 15ης Μαρτίου 2020.

    Ο κ. Μαγκριώτης κατά την πρώτη συνάντηση των στελεχών Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του γραμματέα Οργανωτικού Στέφανου Παραστατίδη, δήλωσε πως διαφωνεί με τα κείμενα για τη Συνδιάσκεψη που «ανέβασε» το Κίνημα Αλλαγής στην επίσημη σελίδα του.

    Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, τα κείμενα:

    1. Είναι πολύ γενικόλογα και δεν δημιουργούν ενδιαφέρον για διάλογο από τους πολίτες.

    2. Επιδέχονται ερμηνειών που είναι μακριά από τις οξυμμένες ανάγκες της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας.

    3. Δεν βοηθούν στην προσπάθεια διαμόρφωσης ταυτότητας ενός κόμματος της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

    4. Δεν αποτυπώνουν τον σύγχρονο ριζοσπαστικό λόγο, που έχει ανάγκη το προοδευτικό κίνημα στη χώρα μας, για να διαμορφώσει το δυναμικό πολιτικό ρεύμα που θα αντιπαρατίθεται με επάρκεια στη συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης και τον άγονο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

    5. Οι νέοι, τα αδύναμα οικονομικά, αλλά και τα δυναμικά παραγωγικά στρώματα δεν διακρίνουν τις δικές τους αναφορές στα κείμενα, αφού οι αναφορές στην οικονομική ανάπτυξη δεν έχουν κοινωνικές στοχεύσεις.

    6. Δεν υπάρχουν αναφορές στα σύγχρονα καρτέλ, το σύγχρονο οικονομικό κατεστημένο, όπως είναι οι τράπεζες, οι εταιρείες ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και λιανικού εμπορίου (super market). Είναι οι πιο ακριβές στην ΕΕ, με τη χαμηλότερη ποιότητα, νοθεύουν τον ανταγωνισμό και τις επενδύσεις και απομυζούν το 60% του εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας.

    Το περίεργο είναι ότι δεν υπάρχει θεματική ενότητα για την εθνική στρατηγική, σε εποχή κατά την οποία ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας έχει αποτελέσματα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη θάλασσα.

    «Αυτά πρότεινα στο κλιμάκιο της ηγεσίας, στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς δεν είδα διάθεση να αλλάξει κάτι. Θα συνεχίσω την προσπάθεια μέσα από τον δημόσιο διάλογο αλλά και στις κομματικές συσκέψεις» σχολίασε ο κ. Μαγκριώτης.