ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν βαριέσαι… Ποιον είπαμε παρακολουθούσαν;

 31/08/2022 18:00

Με τον COVID να υποχωρεί ελπίζοντας ότι θα βρεθούμε σε μία ήπια κατάσταση πηγαίνουμε προς την ΔΕΘ (10 Σεπτεμβρίου) σιγά-σιγά με το τέλος των θερινών διακοπών.

Καταιγίδες, βροχές, φυσικά φαινόμενα άγνωστα μέχρι στιγμής λες και όλα εμφανίστηκαν τώρα. Κάθε χρόνο η ΔΕΘ μας προκαλεί ένα ιδιαίτερο συναίσθημα. Κόσμος που αυτή την φορά μετά την πανδημία θα είναι ιδιαίτερα πολύς. Αναμένουμε συνωστισμό, εξαιρετικά πλήθη να συνωθούνται παντού χωρίς φυσικά μάσκες και μέτρα. Δεν ξέρω πως θα προφυλαχτούν οι επισκέπτες, τι θα γίνεται στους δρόμους και τα μαγαζιά. Άλλωστε όλοι περιμένουν να βγάλουν τα σπασμένα. Όλοι; Μόνο οι μαγαζάτορες; Όχι. Και οι δευτοροφορίτες που νομίζουν ότι οι πολίτες ασχολούνται με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις. Όσο και αν θεσμικά είναι ένα σοβαρό θέμα -είπαμε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε μερικούς μήνες θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός. Πρέπει να μάθουμε (όχι φήμες και κρυφές ειδήσεις) ποιος ζήτησε και για ποιο θέμα ελέγχθηκε. Τίποτα άλλο!

Εντωμεταξύ στην υπόλοιπη Ευρώπη ασχολούνται με τον χειμώνα που θα είναι βαρύς. Υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα ξηρασίας, πλημμύρας, ζέστης λες και ο καιρός τρελάθηκε. Ανθρωπογενείς δραστηριότητες κατέστρεψαν το κλίμα και φάνηκαν 20 χρόνια νωρίτερα οι πρώτες συνέπειες. Μαζί με την περικοπή του φυσικού αερίου (λέτε να ξαναζήσουν όπως θέλουν κάποιοι τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας; Πολύ το φοβάμαι και δεν το θέλω) ο φόβος για έναν δύσκολο χειμώνα είναι έντονος.

Φυσικά είναι χαζοί αυτοί και προετοιμάζονται. Δεν κάθονται σαν εμάς να ασχολούνται με το ότι δυστυχώς δεν υπήρχε να παρακολουθείτε κάποιος δευτοροφορίτης. Αν είναι δυνατόν! Και ενώ η φωλιά μας καίγεται (ο πλανήτης) εμείς τα ανόητα πτηνά κελαηδάμε (όπως έλεγε η συγχωρεμένη γιαγιά μου: ανόητο στρουθίο, η φωλεά σου καίγεται και εσύ κελαηδείς) περί ΔΕΘ, περί παρακολουθήσεων, κοντέματος κ.λπ., κ.λπ..

Να μην πούμε ότι όταν κατέρρεε παγκοσμίως ο κομμουνισμός στην Ελλάδα ασχολούμασταν με πρωτοσέλιδα και φωτογραφίες. Τώρα που καταρρέει η ενεργειακή διαχείριση και οι πηγές ενέργειας ασχολούμαστε με παρακολουθήσεις, κοντέματα κ.λπ.

Είναι μάλλον ευκαιρία να σχεδιάσουμε και να αναμορφώσουμε το παραγωγικό μας μοντέλο. Με το 40% της καλλιεργήσιμης γης μας χέρσο (εμ, τι να μην πάνε στα ΑΕΙ οι νέοι; Αγρότες θα γίνουν; Μετά να θέλουν να διοριστούν και να χρηματοδοτηθούν από τους ανύπαρκτους πόρους…) και με την δυνατότητα εναλλακτικών πηγών (α! όλα και όλα: θα αφήσουμε τα κατσίκια και τα ψάρια να μην αναπαράγονται με τις αεροτουρμπίνες; Θα βάλουμε στον Γράμμο μηχανήματα; Σαν δεν ντρεπόμαστε!) θα έπρεπε ήδη να έχουμε επανασχεδιάσει την παραγωγική μας βάση.

Άσε. Δεν βαριέσαι… Ποιόν είπαμε παρακολουθούσαν;

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 28.08.2022

Δημοφιλείς Απόψεις