Λόγια του Βαρδάρη

  • Δεν έχει η πόλη σου μέσα μαζικής μεταφοράς; πάρε... ποδήλατο
    31/07/2020 21:07

    Δεν έχει η πόλη σου μέσα μαζικής μεταφοράς; πάρε... ποδήλατο

    Τη σημασία που έχουν οι προσωρινοί ποδηλατόδρομοι τους οποίους κατασκευάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης θέλησε να επισημάνει ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, Δημήτρης Μήτρου.

    Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μήτρου υποστηρίζει πως στη Θεσσαλονίκη, την πόλη των 120.000 φοιτητών, την πόλη των όποιων κατοίκων δεν διαθέτουν αυτοκίνητο και φυσικά την πόλη που ο ΟΑΣΘ αποτελεί ντροπή του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων, η λύση είναι το ποδήλατο.

    Με αυτά υπ' όψιν, συμπεριλαμβάνοντας και τη σταθερή απειλή της πανδημίας, ο κ. Μήτρου επιμένει πως «ο ταχύτατος υπερδιπλασιασμός του δικτύου ποδηλατοδρόμων με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι έκτακτο μέτρο υψίστης σημασίας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας». Μάλιστα «η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης παρέχει τις υποδομές της χρήσης ενός φθηνού μέσου μεταφοράς όπως το ποδήλατο σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που δεν διαθέτει αυτοκίνητο, νέους και μεγαλύτερους».

    Βέβαια το ερώτημα είναι πώς θα αλλάξει η νοοτροπία του κατοίκου της πόλης που δεν περιλαμβάνει το ποδήλατο καθώς επίσης πώς είναι δυνατόν ένας δήμος να καλύψει το κενό που έχει αφήσει εδώ και δεκαετίες η Πολιτεία στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. 

    Υ.Γ. Σε πολλές πόλεις του κόσμου το ποδήλατο αποτελεί μέσο μεταφοράς πολλών πολιτών, ωστόσο δεν είναι το μόνο μέσο. Υπάρχουν και άλλα, ώστε να καλύπτονται συνολικά οι ανάγκες μετακίνησης.

    Η ανάρτηση του κ. Μήτρου: